שלום,
קיבלנו היום תשובה של ביופסיה ואודה על עזרתך ....
המטופלת בגיל 59 והיום התקבלו התשובות , אני מצטט מהמכתב וכמו כן אני מעלה אותו לבקשה .
Diffuse large B celll lymphoma GCB type.
Tumor cells are positive for CD20 CD10 bcl2 bcl6 (90%) and negative for MUM1
Proliferative index (ki67) 70% (in large cells).
C-myc positive in 70% of the cells (large cells).
אבחנה : 15-42051
TC4000
M96803
אבקש לדעת תרגום .....טיפול או כל מידע מידע חיוני אנו אובדי עצות .
תודה
שלום רב,
בעלון למשתמש שמצורף לאחרונה ל HYDROXYCARBAMIDE מופיעה אזהרה : IF YOU RECEIVE LONGTERM TREATMENT SECONDARY LEUKAEMIA (BLOOD CANCER) MAY DEVELOP. מאחר ואני סוגרת 9 שנות טיפול רצוף אני נחרדת מהאמור לעיל, ומבקשת לדעת מה אחוז השכיחות . אציין שזו פעם ראשונה שאני נתקלת בהודעה כזו. אף לא אחד במהלך השנים לא העלה בפני אפשרות כזו. אודה לך על תשובתך בהקדם. תודה רבה מאוד , שנה טובה וחג שמח.
שלום.
אבא שלי חולה CLL מזה 8 שנים ללא כל טיפול (רק מעקב).
בשנה האחרונה חלה החמרה בבדיקות דם ובין השאר הלימפוציטים עלו ב-22,000 ל-78,000. הוא נשלח לבדיקת PET CT ששם כתוב כי לא מדובר בטרנספורמציה. הרופא שלו אמר שהוא צריך להתייעץ ויחזור אלינו עם תשובה אך אנו מחכים כבר שלושה שבועות ללא מענה. כמו"כ הוא לא יודע מתי תהיה תשובה. אני מאד מודאגת ורציתי לשאול האם במצב כזה היית ממליצה ללכת לרופא אחר או לחכות בסבלנות? האם זו לא יהיה חוסר אחריות פשוט לחכות ולתת למצב להתדרדר?
תודה!
שלום פרופסור דינה.
אמי בת 76 חולה בלימפומה תאי B אגרסיבי. לאחרונה קיבלה קו טיפול
בבנדמוסטין וריטוקסימאב ששיפרו את הממצאים של בדיקות pet -ct הקודמות,
אך עדיין קליטה פתולוגית של FDG בגושים באקסילה מימין. חשוב לציין
שבמהלך הטיפולים אמי הרגישה חולשה, אך תפקדה באופן רגיל
לחלוטין ובדיקות הדם במהלך כל התקופה היו תקינות.
הרופא שלה בהתייעצות עם מומחה להשתלת תאי גזע החליטו לבצע השתלה
בטענה שהיא חזקה ויכולה לשרוד את ההשתלה ולהבריא.
שאלתי היא :א. האם כדאי לקחת את הסיכון? לפי המידע באתרי אינטרנט
ההשתלות מותאמות לחולים עד גיל 65 לכל המאוחר 70 בהתחשב במצב
הבריאותי של כל אדם. בגילאי 76 הסיכון הוא גדול הרבה יותר.
ב. להבנתי ישנם תרופות שעוצרות את הסרטן מלהתפשט שוב, האם לא כדאי
ללכת על האופציה הזו?
אודה לתשובתך.
בברכת שנה טובה ומוברכת.
בת כ-64. בשנתיים האחרונות ספירת הלימפוצטים עולה ויורדת בטווח הערכים 43.6 -49.5. באותה תקופה גם ערכים חורגים מהנורמה של (GOT)AST - ספירה עולה ויורדת בין 43- 34 . כעת 34.
מלבד כולסטרול גבוה (איני נוטלת תרופות בשל השפעה שללית של סטטינים) כל יתר הבדיקות תקינות. (לפני חודש וחצי ספירת כדוריות לבנות היתה מעט נמוכה מגבול תחתון).
מה מומלץ לבדוק.
שלום רב לפרופסור בן יהודה, סיימתי טיפולי RCHOP באוקטובר 2011 ובנוסף קיבלתי ארבעה טיפולי מבטרה תחזוקתי - הטיפול הופסק באוגוסט 2012. בדיקות דם תקינות כל הזמן - בדיקת דם אחרונה מלפני שבוע תקינה גם.
מלפני חודש בערך התחילו כאבים חזקים במותן ימין במיוחד כשאני קמה בבוקר - קשה לי להתהפך מצד לצד עד שאני מצליחה לקום. כמובן הייתי אצל רופא המשפחה והופניתי לבדיקת שתן תרבית שיצאה תקינה - צילום חזה וצלעות יצאו תקינים. חשוב לי לציין במהלך היום אין לי כאבים בכלל. שאלתי המדאיגה היא: האם ישנו שלב של כאבים במחלה כמו שאני מתארת? אני כבר לא יודעת מה לחשוב למרות שבדיקות הדם תקינות. מה לדעתך צריך לבדוק? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה ושנה טובה.
לא משהו שמאפיין את המחלה כדאי לבחון אם לא מדובר בכאב מקרין מע"ש ללא קשר למחלה.