שרשרות קלות חופשיות קאפא------ב-15.4.2015 - בבדיקת דם התוצאה 42
ב-21.8.2015 -התוצאה 52.6
ב-15.4 - שרשרות למבאדא -9.41 ב-21.8- 6
האם מדובר בקצב התרבות מהיר?
האפ ניתן לעצור ההתרבות?
חאם יש לעשות בדיקת מיח עצם נוספת?
ב-19.5 בבדיקת מח עצם נמצאו 10% תאי פלזמה.
אודה לך מאוד על תשובתך .
פרופ' בן יהודה הנכבדה, ראשית תודה מקרב לב!
רופא הגסטרו חזר אלי ואמר שכיוון שאין שקיעה דם מוחשת ו LDH תקין, הוא אינו רואה זאת בכעייה דלקתית ואמר לי לשוב אליו בעוד 2-3 חודשים מבלי שאמר מה יעשה אז. כרגע אין לו מה להציע מאחר והניסיון בניתוחים שבעבר בוצעו גרוע.
כיוון שאני מרגיש לא טוב, כאבי בטן וחולשה, ירידה במשקל ובחילות וכיוון שקראתי שבין הגורמים לפניקוליטיס היא לימפומה או קרצינואיד (אם לא דלקת אוטואימונית), הפנתי את השאלה אלייך כהמומחית לדבר.
האם תוכלי בטובך להנחות אותי רק מה דרך המעקב, סיטי חוזר למרות הקרינה? MRI או בדיקות אחרות?
שאלתי רק מה דרך המעקב הנכון ואם נדרש כדי לוודא שהמקור אינו קשור למומחיות שלך (צר לי שצרפתי קבצים מאחר וכל הנושא זר לי לחלוטין ולא ידעתי מה רלוונטי)
בהדמיה זו הבלוטות לא נראו פתולוגיות בגודלן (לא צויינה באבחנה כמות וגודל מספר הקשריות הקטנות, רק צויין שנצפו קישריות קטנות ועכירות קלה של השומן המזנטיריאלי)
הרדיולוג שכתב את האבחנה הינו מומחה בתחום זה, פרופ' סוסנה המוכר לך מבית החולים הדסה והוא המליץ על המשך ברור.
שוב תודה וסליחה!!!
אבי
שלום רב,
שמי שי ואני כותב בשם אישתי אשר הובחנה כחולת סרטן לימפומה מסוג הודג׳קין שלב 2a ולאחר טיפול שני abcd.
יומיים לאחר הטיפול תוקף אותה כאב עז בלסת אשר מקרין לה על כל חלל הפה האוזניים והצוואר . הכאב בלתי נסבל ומשתק עד כדי קושי בדיבור ואכילה.
הרופאהמטפל ממליץ על משככי כאבים מסוג אקמול ודומיהם , שלא עושים את העבודה .
השאלה שלי היא האם יש דרך להפיג את הכאב המיותר הזה ? מישהו נתקל בתופעה ומצא פתרון לעניין?
בברכה
שי
תודה על ההסבר
אך האם יש תרופה מומלצת להקלה?
האם קנאביס רפואי יכול להקל על הכאב?
כי אם כן אדרוש את זה במפגש הבא עם הרופא?
שום משכך פשוט לא עוזר...
מדוע בתהליך לקיחת האנמנזה שואל ההמטולוג על גרד בהקשר לחשד ללימפומה? איך קשור הגרד להמצאות לימפומה?אני במעקב לימפדנופתיה כבר שנה עם ירידה גדולה במשקל שנבלמה פתאום, חולשה וחום מדי פעם. עד כה רק מעקב סונר ללא ביופסיה.יש לי גרד בידיים וברגליים בחודשים האחרונים, לא משהו מטריד מאוד אבל תדיר, ובגירוד שמתי לב שנוצרים בקלות ומיידית סימנים אדומים בולטים מאוד (לא שטפי דם) שנעלמים רק לאחר מספר דקות. בנוסף, קיבלתי צלקת ביד משריטה די פשוטה שקרתה לפני חצי שנה ועד עכשיו יש צלקת בגוון כהה מהעור הסובב אותה, ופצעים שנוצרו מאלרגיה לפני כמה חודשים עדיין נמצאים על פני העור ומגרדים מבלי להעלם.
רציתי לשאול-
לימפומה מנטל, טיפול באיברוטיניב ומבטרה, לאחר ירידת הספירה קבלתי זריקת נופוגן השבוע, החל מהזריקה יש עליה בלחץ הדם מלווה בכאבי ראש.
מה יכול להיות הגורם? (האם הנופוגן?)
לפרופסור בן-יהודה. האם סטטיסטית ישנה החמרה מטיפול בלעדי בתרופה- נוגדן חדש יחסית שניקרא GA101= GAZYVA (נוגדן ל-CD20).
מניסיון שלי:- היתה החמרה. אך בשילוב עם GEMOX היה שיפור יפה מאוד.
כוון שאני עומדת לקבל שוב טיפול האם הגיוני מצידי לבקש שילוב של חומר כימוטרפי שדומה מולקולארית ל-GEMOX + הנוגדן GA101.
בתודה מראש לתשובה ובהקדם האפשרי
לאחר 2 טיפולים שכללו את שניהם:- הנוגדן GAZYVA+GEMOX. (עם שיפור יפה מאוד) המשיכו טיפול עם GEMOX בלבד 2 טיפולים נוספים. היה שיפור קטן מאוד
יחסית לשילוב שהיה קודם.
ובנוסף- הספירה ירדה מאוד וזאת הסיבה ש GEMOX נפסל כרגע כאופציה גם
בשילוב GA101
האם פורום זה מספיק לעצה ממך פרופסור בן- יהודה או עדיף להפגש עמך.
אני מאזור המרכז והייתי בקלינקה אצלך בהדסה י-ם פעמיים בעבר כשהיה
"רק" לימפומה +CLL
לציין שאני 10 חודשים לאחר השתלה מתורם זר "בזכות הריכטר.
מיד לאחר ההשתלה הוא בא אליי שוב... הריכטר