פרופ בן יהודה הנכבדה
בעבר נעזרתי במקצועיותך וברשותך שאלה חדשה.
בן 54. כאבי בטן בעיקר ברבע העליון הימני. בחילות. הרגשת מלאות מהירה חוסר תאבון וירידה במשקל.
עשיתי cte ורצב הסיכום:
סיכום: קשריות קטנות במזנטריום שאינן פתולוגיות בגודלן עם עכירות מינימלית של השומן המזנטריאלי.
ייתכן ומדובר בפניקוליטיס
מומלץ המשך מעקב
בעבר עברתי קולנוסקופיה ונכרתו 3 פוליפים LGD
בגסטרוסקופיה שעשיתי4 פעמים 1. דאודוניטיס. 2. איזפגיטיס 3. כפל מעובה מדמם פתלוגיה תקינה ו4. לאחרונה גסטריטיס קלה inactiveבשני מודים שונים של הקיבה.
ברשותך שאלותי:
1. האם ניתן עפי גודלן של הבלוטות לדעת בוודאות שהם אינן ממאירות
2. מה נדרש להמשך הברור כדי לוודא שזו האבחנה ולא משהו בתחום מומחיותך (לימפומה?) (אני מבין שהטיפול, אם נדרש, אינו בתחום שאלות פורום זה.)
תודה מראש
אבי
ראשית תודה מקרב לב!
רופא הגסטרו חזר אלי ואמר שכיוון שאין שקיעה מוחשת ו LDH תקין, הוא אינו רואה זאת בכעייה דלקתית ואמר לי לשוב אליו בעוד 2-3 חודשים מבלי שאמר מה יעשה אז.
כיוון שאני מרגיש לא טוב, כאבי בטן וחולשה, ירידה במשקל ובחילות וכיוון שקראתי שבין הגורמים לפניקוליטיס היא לימפומה (אם לא דלקת אוטואימונית), הפנתי את השאלה אלייך כהמומחית לדבר.
האם תוכלי בטובך להנחות אותי רק מה דרך המעקב, סיטי חוזר למרות הקרינה? MRI או בדיקות אחרות?
שאלתי רק מה דרך המעקב הנכון כדי לוודא שהמקור אינו קשור למומחיות שלך (צר לי שצרפתי קבצים מאחר וכל הנושא זר לי לחלוטין ולא ידעתי מה רלוונטי)
שוב תודה וסליחה
אבישי
שלום רב,
בעלי שנה לאחר השתלת מח עצם מתורמת זרה. בן 50. לפני כארבעה חודשים התחיל gvhd כרוני. תוקף את העור בעיקר בצורת פריחה, את הכבד ואת העיניים. לעיניים קיבל טיפות ג'נטיל. לטיפול כללי קיבל סטרואידים במינון 40. התחיל טיפול של פוטופירזיס לפני כחודש. לפני שלושה שבועות העלו לו ל-60. אושפז בשבוע שעבר עם התקף פסיכוטי. נשללו סיבות רפואיות. ממה שקראתי בהחלט יכול להיות שנגרם מהסטרואידים. כרגע עדיין מאושפז ומטופל על תרופות פסיכיאטריות המדכאות את הדחף החדש שלו להתאבד. יש לי מספר שאלות -
1. האם תופעה פסיכיאטרית שמקורה בסטרואידים הינה הפיכה?
2. מה אחוזי ההישרדות או שנות החיים של מי שיש לו gvhd כרוני ברמה שתארתי?
3. האם יש תחליף לטיפול בסטרואידים?
4. האם האופציות העומדות בפניו הן לבחור בין למות מכך שהשתל תוקף את הכבד שלו בראש צלול או להמשיך להשתגע ולקפוץ מאיזה גג כשהכבד שלו תקין?
אשתו המיואשת.
בוקר טוב ותודה רבה על תשובתך. רציתי לעדכן שבעלי כבר בבית עם שיפור ניכר במצבו הנפשי (הפחתת סטרואידים פלוס תרופות פסיכיאטריות). ברוך השם.
בהחלט נמשיך להילחם ולהתמודד - עד שננצח!
תודה רבה ושבת שלום!
האם ניתן לחיות ללא טחול?
מה הסכנות האפשריות .
איך מתמודדים?
תודה
שלום,
לאחרונה עשיתי ביופסיה וזוהי האבחנה:
SKIN SHOWING DENSE INTRADERMAL LYMPHOCYTIC INFILTRATE WITH SEVERE CRUSH ARTIFACT
CELLS OF THE INFILTRATE ARE MOSTLY POSITIVE WITH T - CELL MARKERS (CD3, CD5
MINORITY OF CELLS ARE B - LYMPHOCYTES (CD20 POSITIVE
כל השאר שלילי
THE BIOPSY IS SUBOPTIMAL BECAUSE OF SEVERE CRUSH ARTIFACT.
הרופא אמר שהאבחון הוא לא ברור ולכן נתן לי הפניה לבית חולים.
אגב האבחון כתוב LYMPHOMA NUDOLAR וסימן שאלה.
אנא אימרו לי במה מדובר בבקשה
הבדיקה היתה באזור היד מעל המרפק
אני בן 33
תודה!
שלום פרופסור וערב טוב,
אני בת 23 ונמצאת שנתיים ו3 חודשים אחרי השתלה עצמית (עקב הישנות של הודג'קין).
אני מאוד רוצה לטייל במקומות בהם יש צורך בקבלת חיסונים חיים מוחלשים. האם יהיה שלב בחיים בו אוכל לקבל חיסונים כאלו? כיצד ועם מי עליי לבדוק האם אוכל להתחסן בעתיד?(נניח עוד כשנה)
שלום
אני סובלת מ splenic margional zone lymphoma
לפי תוצאות בדיקות קיים חשד ל transformed lymphoma
טחול בגודל 21.5 .
פתרון מוצע - הוצאת טחול.
אני חוששת מאוד מפתרון זה בשל חשיפה גדולה לזיהומים.
מה הסכנות ומה היתרונות ( אם ישנם) בפתרון זה
2 שאלות ברשותך,
1. האם הנגעים הליטים שמאופיינים במיאלומה מתחילים בדרך כלל בעמוד השדרה?
2.האם בתשובות סיטי עמוד שדרה התגלו שברים בחוליות אך אין עדות לנגעים חיטים אפשר להיות רגועים?