שלום וברכה,
בעלי מתאושש מטיפול כימותרפי בהודג'קין (abvd). רצינו לשמוע על דרכים לחיזוק הגוף והמערכת החיסונית.
בנוסף, מה הצפי לגבי צמיחת שיער, חזרה לכוחות שגרתיים ומהו הזמן המומלץ עד לכניסה להריון?
בברכה,
שיבת
בנוסף, רציתי לשאול:
האם ידועים נזקים שגורמת הכימותרפיה לגוף?
לאחר כמה זמן מוסר החשש מזיהומים?
מהם סכויי החזרה של המחלה? (לאחר מס' טיפולים ראו נסיגה מלאה ב pet ct)
שלום לך, אחריי 4 כימו כבר ראו בפד סי טי שיש נסיגה מלאה למחלה ובנוסף קיבלתי עוד 8 כימו כי לא קיבלתי הקרנות וליתר ביטחון.
אני בת 41 והייתי רוצה לדעת כמה דברים-1. האם יש מצב שהמחזור יחזור ותוך כמה זמן זה יכול לקראות? 2. כמה זמן אסור לי להיחשף לשמש ולמה ? 3. האם גם בחורף למרוח קרם הגנה ? אם ברצוני להיכנס להריון כמה זמן עליי לחכות מסוף הכימו? 4. מערכת החיסונית שלי לכל אורך הטיפול לא התאוששה עכשיו תוך כמה זמן היא אמורה לחזור לנורמה ואני יצא מכלל סכנת זיהומים ?
תודה רבה
מומיק
שלום רב, אני אחריי סיום הטיפול (בלי נדר), נשאר לי 2 חבילות סטרון (נגד בחילות ).
אם מישהו מעוניין אני מאזור המרכז.
יום טוב והרבה בריאות לכולם.
פרופ' בן יהודה, שלום
אני מנסה להקל על הסבל של קרובת משפחה מבוגרת ואשמח לעצתיך.
היא החלימה לפני מספר שנים מלימפומה במוח.
מספר חודשים לאחר סיום הטיפול הופיעה לה נפיחות מאוד משמעותית ברגליים, מלווה בכאבים. לדברי ההמטולוג המטפל לתופעה אין קשר למחלה המקורית. נדבקה ע"י מומחה כלי דם ונשללה בעיה בכלי דם. אחרי סבל של כ-6 חודשים הבעיה נעלמה.
לאחרונה הבעיה הופיעה שוב.לצערינו רופאת המשפחה שלה לא מצליחה לאבחן את מקור הבעיה.
יש לי מספר שאלות בנושא:
1. מקריאה אני מבינה שבלוטות לימפה מוגדלות באיזור הבטן עלולות לגרום לנפיחות ברגליים. מצד שני ממה שקראתי נשמע שלימפומה שמתחילה במוח לא נודדת לשאר הגוף בגלל מנגנוני סינון דם. האם יש מקום לחשוש מהתפרצות המחלה במקומות אחרים בגוף? לשמחתינו הרבה, הבדיקות התקופתיות שהיא עוברת כולן תקינות. מצד שני, הם בודקים רק את המוח...
2. האם יש מקום לחשוב שהבעיה היא תופעת לוואי של טיפול שקיבלה? הטיפול ניתן "מקומית" (היה לה התקן על הראש שלתוכו קיבלה את הכימוטרפיה)
3. אחת ההשערות לגבי הגורם לנפיחות היא לימפדמה. האם לימפדמה היא בתחום ההתמחות של המטולוגים? כשהיא סבלה מהבעיה בפעם הקודמת, ההמטולוג המטפל אמר שהבעיה היא מחוץ לתחום שלו. אולי מדובר בתת תחום ספיציפי יותר?
4. אם יש לך איזשהי עצה לגבי סוגי המומחים אליהם כדאי לפנות או בדיקות שכדאי לבצע - אשמח מאוד לשמוע.
תודה,
ויקטוריה
קודם כל, תודה רבה על התשובה המפורטת.
שאלת המשך קצרה:
איזה מומחה יכול לעזור עם האבחנה בין בצקת ללימפאדמה?
מצד אחד אנחנו לא רוצים להחליף את רופאת המשפחה שמטפלת בה שנים ומצד שני במקרה הספציפי הזה נראה שרופאת המשפחה לא מקדמת אותנו לאבחנה. לכן היינו רוצים לקבל ייעוץ אצל רופא בעל התמחות מתאימה כדי להתקדם לכיוון האבחנה ובתקווה לכיוון טיפול שישפר את המצב.
בתודה,
שלום רב אני כבר שנה ושמונה חודשים ברימסיה של הוגדקין לימפומה. עברתי טיפולי כימותרפיה מסוג abvd והקרנות ממוקדות לבית החזה. אני מאוד רוצה לטייל ולטוס להודו לשם כך אני נדרשת לבצע חיסונים.
האם יש בעיה כלשהי בביצוע חיסונים לאחר הטיפולים ? אם כן מדוע ומתי אוכל לבצע אותם לראשונה ?
תודה רבה מראש על העזרה!
הי, לאורך שנים נמצאים בבדיקות הדם שלי מדדי דלקת גבוהים במיוחד.
עשיתי המון בירורים עם רופאים מקצועיים ללא כל ממצאים מיוחדים (ראומטולוג, גסטרולוג, רופא נשים וכו׳).
מדדי הדלקת ממשיכים להיות גבוהים ביותר.
אני מאוד מאוד מודאגת ולא מפסיקה לחשוב על סיבות אפשריות, דבר הפוגע בחיי היום יום שלי ומעסיק אותי מאוד.
האם יש כיוונים שעליי לבדוק?
קיבלתי תוצאות בדיקת פט סיטי שעשיתי.
אני חולה במרג'ינל זון לימפומה. התגלתה באקראי לפני שנתיים. נמצא רק במעקב.
מח עצם עם מעורבות של low grade b cell lymphoma
פט סיטי קודם תקין ללא שום עדות למחלה פעילה /
בפט שערכתי עכשיו נאמר שזהה לבדיקה הקודמת ציינו שיש קליטה במח עצם (מה שלא הוזכר בבדיקה הקודמת)
שאלתי היא האם זה מעיד על החמרה או שזה הגיוני אם יש מעורבות מח עצם שתהיה גם קליטה במח עצם? והאם זה פרמטר להתחלת טיפול??
תודה וחג שמח
שלום פרופ׳ בן יהודה,
לבעלי יש diffuse large b cell לימפומה מיצרית והוא מטופל בפרוטוקול da r epoch, סיים כעת טיפול חמישי מתוך שישה. לא ביצענו עדיין ct pet, עפ״י המלצת הרופא המטפל יבצע בסיום הטיפולים. עוד לפני שהתחיל את הטיפולים וגם במהלכם רמת ldh הייתה תקינה. בבדיקה שביצע כעת הייתה רמת הldh גבוהה, ערכה היה 506. האם הדבר מעיד על החמרה של המחלה למרות הטיפולים או שזה תופעה אחרת?
בוקר טוב פרופסור וחג שמח
אמא שלי בת 58 לפני 3 חודשים עברה השתלה עצמית
לפני שבועים רופא עשה לה ביופסיה אך לא מהגב אלא מהחזה ואמר שבדיקה יצאה טובה
גם לפי בדיקת דם הוא אמר שהכל בסדר
לפני שבוע וחצי לאמא שלי התחילו כאבי גב שמקרינים לרגל( בעצם עקב כאבים עאלו גילו שלאמא יש את המיאלומה)
יש לנו רופא שבוע הבא ועד אז אני כל כך פוחדת שחס וחלילה ההשתלה לא הצליחה והמחלה חזרה
האם הכאבים בגב התחתון מעידים על החזרת המחלה לעומת הביופסיה? יכול להיות שעדיין נשארו תאים סרטנים שגורמים לכאבים חזקים בגב?
תודה רבה לך וחג שמח?