שלום ברשותך 2 שאלות
1-האם הנגעים הליטים במיאלומה מתחילים בדרך כלל מעמוד השדרה?
2-אם התגלו שברים בחוליות של עמוד השדרה בסיטי אבל אין עדות לנגעים ליטים ,אפשר להרגע במחינת מיאלומה???
תודה
אני במעקב של כ 30 חודש בבית חולים מאיר.הצלחתי לקבל אישור לסקירת שלד רק לאחר שהתלוננתי על כאבי גב.הבנתי שאחרת אין סיכוי לקבל את סקירת השלד.הסיבה כנראה כלכלית,עדיף לבית החולים מאיר לשלוח ל CT,אחרי שבירת חוליות כי אז הצילום יעזור בניתוח!
נסיונות לקבל אישור ל CT עמוד שידרה לא מאושר, מאחר ואיני מתלונן על כאבי תופת ממוקדים! וצילום סקירת שלד לא הראה תוצאות מחשידות למיאלומה בעמוד השידרה.
חשוב לי לבצע CT מהסיבות הבאות:
1.נקודת יחוס לעתיד שיאפשר לקבוע הרעה במצבי,שלצערי כנראה יתרחש בשלב כל שהוא.
2.לגלות נגעים, אם קיימים, לפני שאשבור חוליות בעמוד השידרה.אני פעיל מאד,גם גופנית,ואם חלילה אגלה נגעים מסוכנים בעמוד השידרה אזהר שבעתיים.
3.בכל האתרים הרפואיים שקראתי,ממליצים על CT עמוד שידרה וסקירת שלד כבר בשלב של זהוי SMM ,ללא תלות בתלונות החולה על כאבים ממוקדים..
בשלב הנוכחי של ביקורת כל 6 חודשים,לא היתה לי סיבה לעבור למרכז רפואי אחר.
שאלתי:
כיצד אני יכול לקבל הפניה ל CT עמוד שידרה? הרי מצפים שההמטלוג יתן הפניה?
מבחינתי אין בעיה כספית לעשות זאת גם במכונים פרטיים אבל גם הם רוצים הפניה. כיצד יוצאים מהמילכוד ?
האם אין הוראות ברורות של משרד הבריאות, או ועדות האתיקה להמטלוגים לבצע לפחות פעם ראשונה CT עצמות אחרי הכרזה על SMM?
מצטער שאני נאלץ להשתמש בפורום שלך כדי לעמוד,לפי דעתי,על זכויותי הבסיסיות כחולה,גם אם זה כרוך בהוצאה כספית לבית חולים מאיר
תודה מראש
שלום.
אבא שלי חולה ב-CLL כשמונה שנים ללא כל טיפול, רק מעקב.
בשנה האחרונה מספר הלימפוציטים עלה מ-22,000 ל-64,000 והוא נשלח לבדיקת PET CT ע"מ לקבוע האם מדובר בטרנספורמציה.
אנחנו כרגע מחכים לתוצאות הבדיקה ורציתי לשאול האם המצב הוא דחוף? האם בכל מקרה יש לשקול התחלת טיפול או רק במקרה ומדובר בטרנספורמציה?
במקרה ומדובר בטרנספורמציה - האם יש אפשרות לפרוגנוזה טובה?
תודה רבה!
כדאי להמתין לתשובת ה-CT/PET לא נשמע לי מדאיג אם הכל מתבסס על העלייה בספירה. בכל מקרה יש מענה טוב
שלום
ברצוני לבקש תשובה לגבי בדיקה שלי. להלן התשובות.
.חלשים שאינם ניתנים לאיפיון
ברצוני להוסיף שאני חולת דלקת פרקים ra ידוע מזה 6 שנים. מטופלת על ידי זריקה שבועית orencia. כמו כן בבידקת ccp יצא תוצאה של 228. בבדיקות יש גם חוסר בחומצה פוליט. ו. ה b12 גבולי ולכן הרופאה נתנה לי לקחת גם כדור לזה. אודה לך מאוד על תשובה מהירה. כולם שולחים אותי להמטולוג , ואכן קבעתי לסוף החודש תור אבל אני מאוד לחוצה ולכן אבקש תשובה. לפי דר גוגל
אני ממש חולה ופיאנוח אישי הוא ממש לא נכון לי עכשיו. עלי לציין שאני בת 66. תודה רבה
קבלתי היום תוצאות סקירת שלד שעשיתי,סובל ממיאלומה זוחלת ונמצא במעקב כל 6 חודשים. (בקשתי את הצילומים במסגרת מעקב המיאלומה).
המימצא החשוד : " צילום עמוד שדרה צווארי + גבי + מותני LAT בלבד : שינויים ניוונים וספונדילוטים. גובה חוליות שמור. מוקד סקלרוטי מוטל על גוף חוליה D12"
איני חש,עדין,כאבים בעמוד השידרה או בשאר העצמות.
מה המשמעות ומה המשך הטיפול המומלץ?
מעולם לא עשיתי!
אני מטופל במחלקה ההמטלוגית בבית חולים מאיר,ע"י רופאה צעירה שמגלה אמפטיה,אולם כבולה ע"י נהלי החסכון של קופת חולים כללית .והיה עלי להתלונן על כאבים בעצמות כדי לקבל הפניה לסקירת עצמות,כאשר ברור שאיבחון מוקדם יכול להציל חיים!
האם ניתן לעשות זאת במכונים פרטיים? לחיי ובריאותי אין מחיר.מה ההגדרה המדויקת של הבדיקה שעלי לבקש ?
ושוב המון תודות
שלום האם יש סיבות שהן לא סרטן לעקבות של חלבון מונוקלונלי בדם ואם כן אילו?