שלום רב
אובחנתי כחולה במיאלומה נפוצה לפני כ 5 שנים.מזה שנה וחצי אני מטופלת בAREDIA.המחלה הוגדרה כ SMALLDERING.
שאלי=תי: האם אני יכולה לקבל חיסון נגד קדחת צהובה (יש בכוונתי לנסוע לטנזניה)?
הנני לציין כי השהות (לינה ואוכל) ברמה גבוהה.
אשמח לתשובה מהירה
בברכה
שמחה
פרופ' בן יהודה שלום
תודה על תשובתך.
האם שימוש בכדורים נגד מלריה מותרים לי בשימוש?
שמחה פינצי
שלום רב!
אמא שלי (בת 59) עברה הודג׳קינס בשנת 82 (mopp) שחזר בשנת 87 (עם הקרנות). בשנת 2000 קיבלה סרטן שד בצד ימין ובשנת 2008 סרטן שד מצד שמאל (לא גנטי, משני לרדיותרפיה). לאחרונה נתגלתה בגופה לימפומה של תאי b גדולים (germinal center) בצורה מופשטת (כבד, פלאורה). נכון לרגע זה היא מאושפזת בשל קוצר נשימה שנבע מנוזלים פלאורלים (עברנו שנה של גיהנום עד שהבינו למה היא מייצרת נוזלים...). בשל העובדה שהיא קיבלה אדריאמיצין לטיפול בסרטן שד הוחלט לתת לה R-ICE כקו ראשון ועדיין לא ידוע אם תתבצע השתלה עצמית או לא בשל גורמי סיכון קיימים (ירידה במשקל במשך השנה האחרונה, קוצב לב ומחלה מסתמית קלה משנית לטיפולים הקודמים). אבקש לשמוע את חוות דעתך הכללית לגבי הטיפול המוצע והמצב הכללי (ידוע שלא אופטימלי). האם GCB אכן יכול לנבא הצלחה גבוהה בטיפול?
תודה מראש :)
לגבי לימפומה מאלט בארובת העין שיש לאבא שלי. בעבר שאלתי לגבי טיפון בדוקסילין, ונענתי שדוקסילין ניתן רק לקיבה ולא לעין. קראתי מאמר בנושא במאמר משייכים זיהום בקלמדיאה עם הלימפומה בעין. בעבר הרחוק לאבא שלי היה זיהום מאוד חמור בעינים (אנחנו לא יודעים אם היה קלמדיאה), שאולי קשור בלימפומה מאלט. במאמר כתוב: An association between ocular adnexal MALT lymphoma (OAL) and Chlamydia psittaci (Cp) infection has been proposed, and recent reports suggest that doxycycline treatment causes tumor regression in patients with Cp-related OAL. The effectiveness of doxycycline treatment in Cp-negative OAL has not been tested. לינק לכתבה: http://jnci.oxfordjournals.org/content/98/19/1375.full האם אפשרי לנסות טיפול בדוקסילין לפי כתבה זו?
מודה מאוד
אם משליכים מהטיפול של MALT של הקיבה עם זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי, הרי שיש טעם לטפל באנטיביוטיקה רק כשמוכחים נוכחות של החיידק. אם אין חיידק אין טעם באנטיביוטיקה. לדעתי אותו דבר תופס לגבי כלמידיה אם יש עדות לזיהום בכלמידיה יש טעם לטפל ולא זה מיותר.
שלום רב , אבי אובחן במיאלומה לפני כשבעה חודשים. טופל בוולקייד חמישה חודשים ללא הצלחה (רמת החלבונים עלתה לכמעט 4,000!!!). הוחל טיפול ברבלמיד. לאחר מחזור אחד ירדה רמת החלבונים ל-90!!! היינו סופסופ מעודדים קצת...אולם לאחר סבב שני עלתה רמת החלבונים ל200. האם ניתן להסיק שהרבלמיד איבד את יעילותו?
שאלה נוספת: בחודשים שחלפו מתחילת הטיפול בוולקייד פיתח אבי אי ספיקת כליות ולב . ביופסיה של גליל מח עצם קונגו וביופסיית שומן מהבטן (אצלכם בהדסה) אין עדות לעמילואידוזיס, אולם התסמינים מחשידים ולכן נשלח לmri לבבי. אנחנו מחכים לתוצאות. האם רבלמיד הוא טיפול נכון גם במקרה זה? האם ייתכן שיפור בתפקוד הלבבי או שהחולשה המוראית רק תלך ותחמיר.
שאלה אחרונה: אבי סובל מאוד מכאבים בידיים/התכווציות, ולכן קיבל ארקוקסיה מהרופא המטפל. האם אין התוויית נגד במצבו לתרופה זו? מה עם קנביס רפואי?
המון תודה על התייחסותך לשאלותיי. מרגישה כ״כ חסרת אונים...
שלום פר',
הכל יצא טוב ונקי הבלוטות נסוגו ולא הייתה קליטה של גלוקוז עליהם.
הדבר היחיד הלא תקין - מודגמת קליטת FDG בתהליך דלקתי ב- RML עם שינויים פרי- ברונכיאליאלים. יש לציין שאין לי קוצר נשימה, כאבים בחזה. הדבר היחיד שלפעמים יש לי שיעול ויוצא לי ליחה וזה התחיל עם הכימו. (אסתמה ילדות ברקע במצב טוב- בריקלין במצב הצורך-לעיטים רחוקות)
יש לדעתך צורך בטיפול בזה ?
תודה מומיק
שלום רב לך פרופסור!
אמא שלי עברה לפני חודש השתלה עצמית
לפני שבועיים ערכים של המוגלובין היו תקינים 10.5 היום כשהיא הגיעה לבדיקות המוגלובין היה 8.7
האם זה נובע מזה שחס וחלילה השתלה לא הצליחה? רופא אמר ששאר הבדיקות תקינות
ממה נובע המוגלובין נמוך ? כבר חודש עבר מהשתלה
רוצה גם לציין שאמא שלי בקושי אוכלת עדיין כי עדיין יש לה קצת בחילות וחוסר תאבון
תודה רבה