שלום, פרופי בן יהודה,
האם מקובל היום להתחיל טיפול במיאלומה זוחלת מסוג IGA שנחשבת בסיכון גבוה?
האם יש מחקרים חדשים בבתי חולים בארץ בנושא?
תודה.
שלום פרופ',
לפני כחודש וחצי אבא (בן 65) אובחן כחולה במיאולמה נפוצה ובחודש שעבר התחיל את הטיפול הבא:
*זריקת וולקייד בסבבים של 1-4-8-11-21
*תלידומיד 100MG בכל יום
* אלוריל 300MG בכל יום
* AREDIA פעם בחודש
* אספירין 100MG כטיפול מונע
* דקסמטאזון 40MG ביום הטיפול ויום אחרי
* אקסיקלוביר 400MG פעם ביום כטיפול מוהע
*למיוודין (במקום זפיקס שלא היה בבית המרקחת) פעם ביום
*לנטון פעם ביום
אבא ללא כל מחלות רקע. עקב המחלה ישנה פגיעה כלייתית ופגיעה בעצמות (גב וכתף) שטופלה ע"י 15 טיפולי הקרנה שהסתיימו לפני כשבוע וחצי.
לפני כשבוע החלה לאבא פריחה (שלאחר מכן ההמוטולוג הגדיר כאורטיקריה) לא מגרדת או מפריעה באיזור הבטן השמאלית והמפשעות. הרופא המטפל במחלה המליץ קודם כל להפסיק עם התלידומיד והאלוריל והנה אותו לרופא עור עוד באותו היום (שני האחרון) שנתן לו קרם על בסיס סטראוידים למרוח 3 פעמים ביום וגם ליטול כדור על בסיס סטרואידים בימים שהוא לא נוטל את הדקסמטאזון. מיום שני האחרון בו החל הטיפול המצב די סטטי (אין החמרה אך מנגד גם אין שיפור). חשוב להדגיש שהנ"ל לא מפריע לאבא כלל ואין גירודים או רגישות.
מה הסיכוי .שהפריחה לא נגרמה מאחד משני הכדורים הללו אלא מכדור (או טיפול) אחר? כאמור, כבר חלפו 4 ימים מאז הפסקת הטיפול בשתי התרופות "החשודות" הללו והחל טיפול בפריחה אך ללא שיפור נכון להיום.
במידה והרגישות היא לתלידומיד, מה הן החלופות? הבנתי שלאלוריל למשל תחליף..
מצטער על אורך השאלה ואודה מאוד לעזרתך.
מצבה של הפריחה הוטב לאחר הפסקת השימוש באלוריל ובתלידומיד. היום נפגשנו עם הרופא המטפל שאמר שלאחר התייעצות עם כל הצוות הוחלט לא לחזור כלל לתלידומיד ולאלוריל אלא לעבור לציטוקסן בכדורים (500 MG כל פעם) 3 פעמים בכל סבב טיפולים באינטרוולים של 1-8-15 ימים כאשר 1 מסמן את יום הטיפול הראשון בסבב (כאמור בכל יום כזה 10 כדורים של 50MG).
האם זהו טיפול מקובל? מהן תופעות הלוואי האפשריות מהטיפול הזה? הבנו שרוב הסיכויים שהפריחה נבעה מהאלוריל דווקא ולא מהתלידומיד האם לא היה עדיף לחזור לתלידומיד על מנת לבדוק אם אכן האלוריל הוא זה שעורר את האלרגיה? ושאלה אחרונה - קראתי באחד האתרים שלא מומלץ לשלב את הציטוקסן עם אספירין (כאמור אבא מקבל אסיפירין 100MG בכל יום כטיפול מונע) וכאמרנו זאת לרופא הוא אמר שהוא לא רואה עם זה שום בעיה.
תודה רבה.
תודה רבה על התגובה.
למה התככונת שכתבת שאינך מכירה את הטיפול? האם השילוב וולקייד-ציטוקסן לא מוכר/נפוץ או שהמינונים לא מוכרים לך?
תאור הממצאים:
צוואר: מודגמת קליטת fog בעוצמה נמוכה בקשר באונה השמאלית של בלוטת המגן.
נחוצה השוואה עם u.s אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה: כיום קליטה פתולוגית של fog בעוצמה גבוהה בבלוטות חדשות רטרו- קרו ראויות עד 2x0.5 ס״מ. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. מודגמת אמפי שמה ריאתית עם שינויים קלים אינטרסטיציאליים במספר נודו לים זעירים ללא קליטה פתולוגית ש fog מתחת לרזולוציה של הpet ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. שערי הראות חופשיים. אין עדות להפליל פל אורלי. כמות התפריט הפריקרדיאלי גברה במקצת.
בטן ואגן : אין לראות קליטה פתולוגית של fog. הכבד בגודל תקין ומרקמו אחיד. טחול לבלב ואדר לים תקינים. הכליה השמאלית במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. הכליה הימנית נכרתה. רפרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות.
עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של fog ללא עדות לתהליך הרסני.
לסיכום:קליטה פתולוגית
לפרטים נוספים ולרישום לחצו על הקישור המופיע מטה
פרופ׳ בן יהודה שלום רב,
אבי חולה מיאלומה ורציתי לשאול האם ישנה השפעה של שתי מנות דם שקיבל על ספירת שרשראות הקאפה שלו ? האם יכול להיות ששר שרות קאפה ירדו מאחר וקיבל שתי מנות דם ?
תודה רבה