שלום.
הייתי מעוניינת לשוחח עם מישהו שיש לו מאלט לימפומה .
פרופסור בן יהודה שלום,
אני מאובחן כ-4 שנים פלוס במיאלומה זוחלת. רציתי לשאול לפני שאני מתחיל לקחת עפ"י המלצות שונות (לא של המטולוג) האם את באופן כללי בעד תוספי ויטמינים וצמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון/הגברת הטסיות כמו Shark Liver Oil ,Turkey Tail "Host Defense", Theracurmin ,
עשב חיטה, שמן קצח? האם זה יכול להזיק? מה דעתך?
תודה
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון. השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשלוש השנים האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה. אורך מילוי השאלון כ-10 דקות, וחשוב מאוד לסיים אותו (אחרת התשובות לא נשמרות).המון תודה על הנכונות ושיתוף הפעולה!
חן שמיר ודנה פלדמן
שלום פר' בן יהודה,
שוב דילמות בהמשך הדרך. בתחילה מצעו לי נגעים בטחול ולמפומה בבלוטות למפה בחזה. הם שיערו שזה קשור ולכן קבעו לי שאני בדרגה 3. (יש לציין שאת הנגעים מצאו בסי טי רגיל ועם הזרקת יוד (לאחר הכנה בגלל שאני אסמטית). בפט- סיטי שביצעתי לפניי טיפול הכימו וללא יוד מצאו רק את הלמפומה הפעיל בבית החזה.
כרבע אני לפניי פט-סיטי (בין כימו 4-5) אמר שאם הנגעים בטחול נישארים זה סימן שהם לא קשורים ללמפומה ולכן מספיק רק 4 מחזורים (8 טיפולים) במקום 12.
בעייתי היא שהוא טוען איני יכולה להזריק יוד ללא הכנה כי ארגיש רע ואם אזריק עם ההכנה זה ישבש את התוצאות. מה עושים ? האם בלי קרש לעשות 6 מחזורים בלי לוודא מה קורה בטחול ? או שחבל לקבל 4 טיפולים נוספים לשווא ? או לעשות הכנה וזאת אולי לא תפריע לממצאים וכך נראה מה קורה באמת בטחות ?
רק כשעשיתי עם יוד ראו את הנגעים בטחול והפעם זה קריטי כדי לקבוע את דרגת המחלה (2 או 3- בלוטות למפה+מעורבות בטחול או רק בלוטות למפה שזה אומר או 8 טיפולים =דרגה 2, או 12 טיפולים =דרגה 3).
שאלתי הייתה אחרת האם ההכנה של הסטריאוידים שאני עושה לפניי משפיע ומשבשת את תוצאות הפט- סי טי ?? (prothiazine, prednisone ).
תודה על התשובה מראש.
מומיק
לפני שנה היו לי תוצאות מידי של: FREE LIGHT CH.-KAPA היה 23.1 (ערך נורמלי מקסימלי עומד על 19.40) FREE LIGHT CH-LAMBDA היה 28.1 (ערך נורמלי מקסימלי 26.3) השבוע עשיתי בדיקות דם נוספות נוספות ואלה הערכים שיצאו לא תקינים (לשתי הבדיקות שלמעלה עוד אין תוצאות): C-REACTIVE PROTEIN 0.69 (ערך מקסימלי 0.5) GLOBULIN BETA-2 6.7 (ערך מקסימלי 6.5) GLOBULIN BETA-1, GLOBULIN ALPHA-2, GLOBULIN ALPHA-1, GLOBULIN GAMA תקינים B2 MICROGLOBULIN igM 2.91 (ערך מקסימלי 230) B2 MICROGLOBULIN igG ו- igA תקינים מה זה אומר? מה הסיכוי שיש לי מיאלומה נפוצה (או משהו אחר)?
האם יכול להיות שבכלל אין לי סרטן?התור לרופאה הוא רק באוגוסט.
אני בת 45, אני לא מרגישה בעיות כלשהן בגוף.
הבירור ההמטולוגי החל כי בשנים האחרונות היו לי 2 ארועים של כאבי בטן חזקים (למשך כחצי שעה) והרופאה שלי מאוד יסודית... בבדיקות שהיו אז היו רמות CPR ו ESR מוגברות שהלכו וירדו אבל בקצב איטי, ועכשיו הן סביב הנורמה (עולה ויורד לסירוגין כך שלפעמים בנורמה ולפעמים קצת מעל)
תוצאות בדיקות שהגיעו כרגע:
FREE LIGHT CH.-KAPA 20.7 (ירידה קלה לעומת שנה שעברה)
FREE LIGHT CH-LAMBDA חזר לתחום הנורמה (22.3)
תודה!
שלום לך.
אני מלווה את דודה שלי שהיא חולת לימפומה לטיפולים .
יש לה בעוד כמה ימים בדיקת pet ct להערכת מצב אחרי 4 טיפולים .
אני בעצמי עוברת טיפולי פוריות ונמצאת בשלב שמגייס ביציות .
האם החומר שניתן בבדיקה לא מסוכן לי /לביציות ?
אשמח למענה .
תודה .
שלום רב,
בת 39 ללא טיפול עדיין, טחול מוגדל 17+, בלוטות מוגדלות, סימנים כחולים... סובלת מכאבים בגב תחתון שחוזרים לאחרונה בתכיפות מדאיגה . האם יתכן ויש קשר בין הדברים? רוצה לבוא מוכנה לרופא המשפחה..
ולזוטות... האם יש בעיה בהסרת שיער מפשעות בשעווה? ההדבר עלול להוות בעיה בגלל הבלוטות?
תודה מראש על המענה
שלום
אני חולה במלט לימפומה. הוחלט לטפל ב r-COP. הייתי רוצה לדעת מה זה הטיפול ומה תופעות הלוואי .תודה