בוקר טוב פרופסור דינה בן יהודה,
לאחר בירורים של כחצי שנה התברר כי אמי חולה במיאלומה נפוצה , היא בת 69 והתחילה רק בשבוע שעבר לקבל בפעם הראשונה טיפול ביולוגי. לאחר בדיקת PT התגלה לה נגע בגב באזור חוליה T11 . לאחר מכן בוצע גם MRI ועדיין לא יודעים בוודאות האם זהו נגע שקשור למחלת המיאלומה. אין אפשרות לעשות ביופסיה באותו האזור כי זה יכול להיות מסוכן. הוחלט בכל זאת לעשות לה קרינה. ברצוני לשאול האם יש מקום לבדיקות נוספות שיכולות אולי לאמת כי מדובר בנגע הקשור במיאלומה המצדיק קרינה. האם יש דרכים נוספות לבדוק את העניין כדי שלא תעבור קרינה לחינם.
אודה לך על תשובתך.
היי, אבי אובחן כחולה במיאלומה נפוצה לפני כחודשיים, בן 69. הייתי שמחה לשוחח על מהלך המחלה שלה וכיצד אתם מסייעים לה להתמודד.
אודה אם תשלחי לי פרטי התקשרות ל liat1@lesoho.com.
תודה!
ליאת
פרו' דינה שלום
התבשרתי היום שלאחר טיפול של 4 מחזורי מבטרה + פנטוסטטין
+3 מחזורי פנטוסטטין בלבד אין מחלה במוח עצם (סה"כ 7 מחזורים)
שאלתי היא : האם להפסיק הטיפול כבר עכשו או לתת עוד 2 מחזורי טיפול בפנטוסטטין .
אודה לתשובתך
שלום ותודה ,
התאריך האחרון למתן הטיפול השביעי והאחרון היה ב 14 למאי 2015 . ב- 26 למאי בצעתי מוח עצם והתשובות של פתולוג ו FAC הגיעו יום ד האחרון.
הנטייה של הרופא שלי
להמליץ ל על הפסקת הטיפול מהסיבות הבאות
1. התגובה מצוינת גם בבדיקת FAC
2. התגובה לטיפול הייתה מהירה
3. בספרות מספר הטיפולים נקבע לפי שיפור בספירת הדם ולא על ידי מח עצם
4. להימנע מרעילות מצטברת של הטיפול
אשמח אם לשמוע דעתך לאור הנ"ל
תודה
אריק
לפרטים נוספים ולרישום לחצו על הקישור המופיע מטה
פר' בן יהודה שלום, אני בת 41 עם לימפומה בבית החזה, כבר טופלתי ב 3 טיפולים של כימותרפיה (ABVD) ותיכף אני עומדת לפניי פט סי טי שעושים כדי לבדוק מה מצב המחלה (בין טיפול 4 ל-5).
שומעתי דרך החדשות על פריצת דרך זו-אימונותרפיה ורציתי לדעת האם יש מחקר גם בסוג סרטן זה ואם השיטה יכולה לעזור גם אם כבר התחלתי טיפולים.
בקיצור אם יש אפשרות למידע אשמח ואם נצטרך לקבוע פגישה גם.
תודה והמשך יום טוב
אני מטופלת בביהח מאיר אצל המטולוג בשם דר עבדי.
שלום.
כבר תקופה ארוכה של בערך 3 שנים שבבדיקות הדם יוצאים ערכים נמוכים שמתחת לנורמה של לויקוציטים.
רציתי לדעת אם לאור הנתונים צריך לבצע בדיקות מסוימות כדי לשלול מחלה או משהו אחר.
תודה ויום טוב.
שלום,
אבי בן 86 חלה במיאלומה נפוצה.לאבי כליה אחת לאחר כריתת כליה בשנת 62 .
הכליה הנוכחית מתפקדת ברמה של 40% ,PROTEINURIA 350MG. חיוביBJ
רמת המוגלובין 9.3 ,קיימים נגעים ליטיים ,המלצת הטיפול טיפול תמיכתי I.V.AREDIA וטיפול VCD במינונים מוקטנים.
בנתיים הוחל טיפול AREDIA 30 MG אחת לחודש.
אני מתלבט לאור גילו של אבי ואייכות חייו (כרגע טובה) האם להתחיל טיפול ביולוגי כימי בגלל תופעות לוואי ירידה ברמת החיסון של הגוף ,כאבים צפויים וכדומה.
האם קיים מידע לחולים בגיל זה?
האם קיימות המלצות?
תחושת בטן היא לא להכנס לטיפול ביולוגי כימי , האם אני צודק?????
שמוליק
אבע מטופל ברבלמיד פלוס סטרואיד כשלושה שבועות. כפי שכתבתי, רמת החלבונים ירדה פלאים: מכ-4,000 ל-95, אולם הוא סובל מתופעות לואי נרופתיות שכוללות כאבים חזקים בגפיים וחולשה קיצונית. האם באופן טיפוסי תופעות הלואי מתגברות עם הזמן או שהגוף ״מסתגל״ והן פוחתות?