שלום
אני מרבל הידראה עקב פוליציטמיה ורה.
האם אכילת שיבולת שועל בסמוך לנטילת התרופה, פוגמת ביעילות הכדורים?
תודה
משה
שכחתי לשאול- בבדיקת דם שנעשתה לו היום נמצא שההמוגלובין שלו ירד מ-8.9 ל 7.8. לנוכח הירידה ברמת החלבונים לא היה צפוי שרמת ההמוגלובין דווקא תעלה?
תודה שוב
פרופ. שלום,
אבי בן 76 אובחן כחולה מיאלומה לפני כשישה חודשים. סובל מאנמיה ואי ספיקת כליות. טופל בcvd במשך כחמישה חודשים בהם אושפז עקב אי ספיקת לב. בתקופה זו החלבונים בדם עלו מסביבות ה-50 לכמעט 4,000. ביופסיית מח עצם פלוס ביופסיה בטנית (שנעשתה בהדסה) אינן מעידות על עמילואידוזיס למרות שהיו תסמינים מחשידים. לפני כשבועיים וחצי החל טיפול ברבלמיד 25 מ״ג עם סטרואידים (2 אמפולות ליום). בבדיקה לאחר שבועיים נמצא כי רמת החלבונים ירדה ל-95. אנחנו מעודדים...שאלתי היא: כמה זמן ניתן לטפל ברבלמיד וכמה זמן חולף בממוצע עד שמפתחים אליה עמידות? רב תודות מראש להתייחסותך.
היי,
בשבוע שעבר אמא של חברה שלי הובחנה כחולת AML,
לצערי עדיין לא התקיימה ישיבה מסודרת עם הרופאים של המחלקה,
הייתי רוצה לקבל חוות דעת מכם, מה השאלות הנכונות שנדרש לשאול את הרופאים על מנת שיהיה לי את כל המידע הנדרש ביד.
עזרתכם בבקשה,תודה מראש.
מחפשת אונקולוג המתמחה בסוג הנ״ל של סרטן הגולגולת (עצם) לחוות דעה נוספת.
ועוד שאלה: vinblastine - מה אפשר לומר על סוג זה של כימותרפיה? האם הטיפול קל יחסית? מה התופעות לוואי הנפוצות?
קראתי קצת, אבל מעדיפה לשמוע ממומחים.
תודה רבה!
שאלתי היא הם כמוסות קולסטרום אפקטיביות לחולה CLL? בהתחשב לכך שהחולה סובל מסוכרת ומטופל תרופתית נגד לחץ דם גבוה. האם פקטורי הגדילה שיש בקולוסטרום עלולים להזיק במצב שיש סיכון להתפתחות לימפומות?
תודה,
אלוירה
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים, ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא לימפומה ו- CLL.
יום העיון יתקיים ביום רביעי, ה- 3/6/15, במרכז לחינוך לבריאות ע"ש אנגל, שבמרכז הרפואי לגליל (לשעבר בית חולים נהריה), החל מהשעה 16:00.
יום העיון הינו ללא תשלום.
לפרטים ולהרשמה:
בן 56 עושה ספורט עושה בדיקות דם שגרתיות כל שנה לערך לאחרונה התגלה אצלי כדוריות דם לבנות 1500 מיד הרופא שלח לבית חולים בחיפה ,נעשתה לי בדיקת מיח עצם ונאמר לי שיש לוקמיה AMLאני כעת מטופל אין לי שום כאב או סמפטום או הגבלה או חוסר תאבון מה אני צריך להבין מזה
העובדה שאין לך תופעות של המחלה ושהגעת למחלה מאוד בריא היא מאוד מאוד לטובתך
אתם עושים עבודה נפלאה.
אני ממליץ לקרוא את המאמר של אתר עוד זכות על זכויות החולים בלוקמיה:
http://www.odzchut.co.il/occupational-disease-social-security/risk-factors-for-leukemia-and-rights/
מקווה שיעזור