שלום רב,,
ביולי 2008 חליתי בלוקמיה AML ...בדצמבר 2010 עברתי השתלת מח עצם טבורי... כשאני סובלת מאד מאסטמת עור..
מאז אני לוקחת כדורים ליריקה באופן קבוע,, אומפרדקס,, אלטרוקסין,,
לאחרונה נאמר לי כי הסוכר גבוה והתחלתי לקחת גלוקומין....
מזה כחצי שנה מרגישה צמרמורות בגוף בגלים כאלה...שזה ממש מטריד לאחרונה... וזה מפחיד אותי... יש לי הרגשה שמשהו לא מאוזן מאד .... והפחד שלי שמא יחזור לי ..ואני לא מתפקדת בגלל זה...
לא הלכתי לרופא לבדוק את זה עדיין... גם בגלל הפחד...
האם זה מסוכן הצמרמורות האלה , ומה עושים...
בתודה מראש
תקוה מרום
אני בן 62. לפני כשנתיים וחצי אובחנתי עם לימפומה פוליקולרית (גרייד 2 סטייג' 3-4)
קבלתי קורס של 6 טיפולים (R צ'ופ) עם תגובה מלאה....מקבל מאז כל חודשיים מבטרה כטיפול אחזקה.
האם יש מגבלה רפואית למספר טיפולי מבטרה שאני יכול לקבל. ?
אודה לך על התייחסותך
שלום רב,
בת 39 עם לימפומה מסוג הודג'קין. אמורה לקבל 6 מחזורי ABVD
איני מעוניינת בלידות נוספות בעתיד אך מאוד רוצה שבסיום הטיפולים אקבל שוב מחזור.
שאלותי:
1. האם עדיף לקבל זריקה להפסקת פעולת השחלות/גלולות או שבמקרה שלי אין צורך?
2. האם לקיחת זריקה להפסקת פעולת השחלות/גלולות מגדיל את הסיכוי לקבלת המחזור בעתיד?
3. האם חייבים להתחיל לקבל זריקה להפסקת פעולת השחלות/גלולות לפני תחילת הטיפול ABVD או שאפשר להתחיל גם אחרי הטיפול הראשון?
תודה רבה מראש
אני מעדיפה שתקבלי על כך תשובה מגניקולוג/ית המומח/ית בטיפול בנשים המקבלות כימותרפיה. בעיקר כיוון שלא כל הנשים אותו דבר וחייבים להתאים לך את מה שמתאים לך
אני חולה במחלה עמילואידוזיס ראשונית עברתי השתלה באוקובר2013היום בבדיקות ישנה עלייה בשרשרות קאפא ולמבדה עם flc תקין.פרוטאינאוריה ללא שינוי. בשתן עלייה גם בשרשראות קאפא וגם למבדה .יש לי כאבי גב לפי בדיקת emgיכול להתאים לרדיקולופטיה אני צריך לעשות סי טי .השאלה היא האם המצב בסדר ? האם את ממליצה על בדיקות נוספות?
תודה רבה
מחכה לתשובה
אבי בן 63 חלה בלימופמה מסוג שאינו הודג'קין, גילו זאת לאחר שבר לא מוסבר במפרק הירך ובעמוד השדרה. אבי מאוד אופטימי מטבעו ומלא תקווה לגבי הריפוי שלו. הוא עובר טיפול כימותרפי אחת ל3 שבועות, בגלל הגידולים והשברים הוא סיעודי באופן מלא ויכול רק לשכב ולעיתים לשבת. לאחר הטיפולים יש לו עליות בחום בלי הסבר מסוים ומתאשפז והוא נכנס למתח וחרדה מיותרים בגלל זה.
העלינו אפשרות שמישהו (עדיף גבר) שחולה כרגע בסרטן ועובר טיפולים כימותרפיים עם תופעות לוואי דומות, ישוחח עם אבי (בטלפון) וינסה, ולו במעט, קצת להקשיב והעיקר להגיד לו שזה בסדר. נשמע אולי מיותר אבל זה ממש הצלת נפשות עבור אבי..
אם יש מישהו כזה כאן, או אולי פורום אחר שנראה לכם שאוכל למצוא, אני ממש אשמח.
studiokochash@gmail.com
פרופ' דינה שלום,
נראה שזה הכיוון שהרופאים חושדים עקב תוצאות בדיקת facs. בינתיים מחכה לתשובה של הביופסיה. אני לא ממש מוצא חומר על המחלה כגון: תסמינים/דרגות, סוגי טיפול, שיעור השירדות וכולי.
תוכלי בבקשה להרחיב בנושא או לחלופין להפנות לאתרים שבהם כן יש חומר.
בן 39, למעט הבדיקות דם הלא תקינות אני בריא וללא תסמינים. מה שאני לא יכול להגיד על הנפש שלי.
תודה!
זה מה שרשום בכל אופן. .
אימי בת 63, מאובחנת עם לימפומה פוליקולרית. אחרי ארבעה טיפולים של בנדמוסטין + מבטרה. עברה פט סיטי (בשל החמרה בסימפטומים, שהתבטאו בעיקר בתשישות וחולשה רבה מאד). ממצאי הפט סיטי מראים כי:
1. אין עדות ללימפומה. הרופא שהיה שבע רצון מהתוצאות ואמר כי היא מגיבה טוב לטיפול החליט כי יש מקום להמשיך לשני טיפולים נוספים (מלכתחילה תוכננה לעבור שישה טיפולים) על מנת להשלים את הסדרה, כדי שנהיה בטוחים לחלוטין. ברצוני לשאול, האם מקובל שבכל מקרה יש לעבור מינימום שישה טיפולים ? האם עדיף להשלים את הסדרה או שיש מקום לשקול, לאור התוצאות, להסתפק בטיפולים שכבר עברה ?
2. יש לציין כי בפט סיטי ראו גם כי הסננה ברטרופריפונאום ובאגן - ממצא שטרם פוענח כי יש להשוות להדמייה טרם תחילת הטיפול. (מדובר באזור שבו התפתחה אצלה הלימפומה). האם תוכלי להסביר מה זה הסננה? האם בשל ממצא זה עדיף להמשיך בטיפולים ?
אודה לתשובתך,
סיימתי זה עתה מחזור טיפול שלישי ברבלימיד+דקסה בהשפעה מיטבית מצויינת מבחינת בדיקות המעבדה-חולה במיאלומה.בשבועיים האחרונים לטיפול הופיעה פריחה מאקולופפולרית בעיקר בגפיים תחתונות ובחזה שאינה מגרדת. הפריחה נחלשת מאוד לקראת הערב ומופיעה בשיא עוצמתה בשעות הבוקר. האם הופעת הפריחה כפי שתארתי זו אינדיקציה להפסקת הטיפול ברבלימיד שכאמור מאוד יעיל אצלי מבחינת המחלה ואם כן על איזה טיפול היית ממליצה? לציין שלפני הרבלימיד טופלתי במשך שלוש שנים בוולקייד. תודה רבה