אני חולה במחלה עמילואידוזיס ראשונית עברתי השתלה באוקובר2013היום בבדיקות ישנה עלייה בשרשרות קאפא ולמבדה עם flc תקין.פרוטאינאוריה ללא שינוי. בשתן עלייה גם בשרשראות קאפא וגם למבדה .יש לי כאבי גב לפי בדיקת emgיכול להתאים לרדיקולופטיה אני צריך לעשות סי טי .
תודה רבה
מחכה לתשובה
ב15 אפריל free light ch.-kapa=42
free light ch- lambada=9.41
ב-19 אוגוסט free light ch-kapa=52.6
free light ch-lambada =8.77
בדיקת מח עצם ב19 למאי היתה 10% תאי פלזמה.
האם קצב השינוי בשרשרות קאפה מלמד על המשך הגידול בשרשרות
או שיכול להעצר? האם מחייב בדיקת מח עצם נוספת? האם ניתן לעצור את קצב הגדילה של השרשרות באמצעות תרופות?
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון.
השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשנה האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה, אורך מילוי השאלון כ-10 דקות.
המון תודה על שיתוף הפעולה!
אנשים יקרים,
שמי דוד, אני מגיע מתחום הפסיכולוגיה הרפואית. במסגרת ההכשרה שלי כלוגותרפיסט קליני- טיפול על ידי מתן משמעות, אני מנסה להגיע להבנה של התהליכים שעומדים בבסיס היכולת להפוך אירוע משברי, כגון מחלת הסרטן, לאירוע בעל משמעות חיובית שהובילה לצמיחה.
אני מעוניין לראיין מחלימים שמצאו משמעות בתהליך ההתמודדות עם המחלה. לשם כך, כל שאצטרך הוא לשוחח עמך טלפונית ולשמוע את סיפור המחלה ואת האופן שבו היא הובילה לתחושת משמעות ותהליכים של צמיחה, גם אם אלו היו מינימאליים . שיחה כזו יכולה להימשך בין 20 דק ל60 לפי סיפורו של המרואיין. (ניתן גם לקיים מפגש פנים אל פנים, לפי נוחות המרואיין) השתתפותכם חשובה מאד, שכן היא תאפשר לנו לאתר אסטרטגיה טיפולית על מנת לקדם תהליכי משמעות בהתמודדות עם מחלות מאיימות חיים.וזה כשלעצמו, משמעותי :)
למשתתפים יועבר מידע בנוגע לממצאי המחקר
אם ישנן שאלות נוספות , ניתן לפנות אליי ל israel.m.david@gmail.com
או טלפונית 0542555668.
אני מודה למי שייסייע ולמי שחשב לסייע.
דוד
שלום רב,
אני בת 27 ולפני כשנה אובחנתי בשתי מחלות אוטואמוניות - ITP ו MS.
מצבי ב MS הינו טוב יחסית ואני מטופלת כבר שנה עם טכפידרה. אולם ב ITP, ערכי הטסיות שלי נעות בין 28000 ו 50000 רוב השנה. לפני כחודש היה לי דימום חזק בפה וטופלתי באמצעות פרדניזון 60 מ"ג לשבועיים עד שעלו ערכי הטסיות ל 160000 ואז התחלתי לרדת במינון ומאז שירדתי מ 40 מ"ג, לצערי הרב הטסיות יורדות באופן דרסטי. כיום אני עומדת על PLT 90,000 ו מטופלת בפרניזון 25 מ"ג- בכל בדיקה אני רואה שהערכים יורדים. אני כבר חודש וחצי עם פרדניזון והגיע הזמן להפסיקו אבל הירידות דרסטיות מפחידות. אציין כי הטחול אצלי תקין ולא מוגדל. מה אני יכולה לעשות? האם ישנן עצות ו/או מאכלים מסוימים שיכולים לעזור בהעלאת הטסיות ו/או מניעת ירידתם באופן הזה? ממה זה נובע כשהטחול תקין? האם יש קשר לטרשת בערכי הטסיות הנמוכים? האם פרדניזון זה טיפול ריאלי שאפשר להמשיך בו לנצח?
בן 22 אובחן בנושא. הייתי רוצה לדעת איך ניתן להגיע באופן דחוף לקבלת חווד. תודה
שלום פרופ בן יהודה, לפני 6 שנים אובחנתי כחולת לימפומה הודגקין שלב 2. קיבלתי טיפול הכולל 4 סדרות של ABVD ו24 הקרנות לאזור המדיאסטינום והצוואר. מאז אני במעקב ובריאה. אני מעוניינת לעשות טיפול להסרת שיער בליזר וריציתי לדעת האם זה אפשרי מבחינת הקרינה? האם אפשר לעשות טיפול גם באזורים בהם יש בלוטות לימפה (בית שחי ומפשעות) שאלתי את הרופאה המטפלת ההמטואנקולוגית במחלקה והיא לא ידעה לומר אם יש בעיה. אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא.
תודה
שלום,
אני אמור לעבור מחר ביופסית מוח עצם. אני לחוץ מטבעי ובקשתי שיעשו לי את הבדיקה עם טשטוש (בנוסף להרדמה המקומית כמובן). הרופאה שלי מתנגדת משום מה.
יש לזה איזה שהוא הסבר? היא לא מוסמכת לעשות לי טשטוש?
מה עושים?
בתודה, הראל הלחוץ
תודה ד"ר על התשובה המהירה.
בהנחה שלא מדובר בבעיה רפאית שביגנה איני יכול לקבל את הטשטוש(אין בעיה כזאת). ממה שנראה לי זו פשוט פרוצדורה ארוכה יותר וזאת הסיבה..
האם ישנו פורוטוקול רפואי לבדיקה זו?
האם מקובל לעשות זריקת טישטוש בעת ליקחת ביופסית מח עצם?
מה לעשות? פרטי? לעבור בית חולים?
תודה!
רק נשאר לחכות לתוצאות,
תודה על העידוד!
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים, ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא לימפומה ו- CLL.
יום העיון יתקיים ביום רביעי, ה- 3/6/15, במרכז לחינוך לבריאות ע"ש אנגל, שבמרכז הרפואי לגליל (לשעבר בית חולים נהריה), החל מהשעה 16:00.
יום העיון הינו ללא תשלום.
לפרטים ולהרשמה: