פרופ׳ בן יהודה יקרה,
אבא שלי חולה מיאלומה. אובחן לפני כמעט שתיים, טופל בוולקד וציטוקסן ועבר השתלת מח עצם עצמית (שלא הצליחה). אושפז שוב ושוב לאור זיהומים נשנים, טרומבוציטופניה ודלקת ראות.
לאחרונה חלה התאוששות במצבו, כיום הוא מטופל בוולקד ותדילומיד והספירות עלו אך לפני שבוע התחילו לו כאבים חזקים בשוק הרגל השמאלית. הכאב הולך ומחריף ועד כה לא נמצא מקור הכאב.
ביחידה לכלי דם נשלל עניין קרישי הדם והונחנו לקחת משככי כאבים אך אני חוששת שמשהו התפספס.
אשמח אם תוכלו ליעץ לי בעניין. אני ממש חסרת אונים לאור המצב. אבא שלי לא יכול ללכת, ישן הרבה וממעט לאכול ולשתות.
רוב תודות !!
נפגשנו עם אורתופד שסבר שהכאב לא מגיע מעמוד השידרה, וההמטולוגית רשמה לו משכך כאבים בשם ליריקה (בהנחה שאלו אולי כאבים נוירופטיים).
הוא סובל מכאבים קשים, לא מסוגל לעמוד על הרגליים. בימים האחרונים הפסיק לאכול וקצת אפטי.
יש עוד משהו שאפשר לעשות?
הייתי רוצה לקבל חוות דעת שנייה מהמטולוג בשיבא. האם יש מישהו ספציפי שכדאי להתייעץ איתו במצב זה ?
רוב תודות !!!!
שלום רב,
לפני כשבועיים קיבלתי תשובה כי אני חולה בלימפומה מסוג הודג'קין.
לאחר בדיקת פט נקבע כי אני בשלב 2 A. (אזור אחד בצוואר, שקיעת דם מעל 50 וללא תופעות)
אני בת 39 בריאה בד"כ וללא מחלות רקע.
אבי חולה במיאלומה נפוצה מגיל 65 ומטופל.
אמי חלתה בלימפומה מסוג non הודג'קין בגיל 60, טופלה והחלימה. אך כתוצאה מהטיפולים (כבר בזמן הטיפולים) חלתה באי ספיקת לב שכעבור מס' שנים גרמו למותה.למרות נהחלמתה מהסרטן.
אשמח לחוות דעתך לגבי שני דברים:
1. האם ניתן להמשיך את תהליך הווסת או שיש לקבל זריקות/גלולות על מנת להפסיק את פעולת השחלות בתקופת הטיפול?
2. הוצעו לי 2 אפשרויות טיפול: הראשונה 4 מחזורי כימו+קרינה או 6 מחזורי כימו ללא קרינה.
בהתאם להיסטוריה המשפחתית ובהתחשב בגילי, מה האופציה המועדפת? היכן יש פחות סיכונים גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך?
אודה על תשובתך
1. האם ניתן להמשיך את תהליך הווסת או שיש לקבל זריקות/גלולות על מנת להפסיק את פעולת השחלות בתקופת הטיפול? כדאי זריקות להפסקת פעילות השחלות
2. הוצעו לי 2 אפשרויות טיפול: הראשונה 4 מחזורי כימו+קרינה או 6 מחזורי כימו ללא קרינה. אין לי די נתונים לעזור לך בהחלטה זו שמתבססת על הרבה דברים
בהתאם להיסטוריה המשפחתית ובהתחשב בגילי, מה האופציה המועדפת? זה מאוד תלוי בהסתמנות המחלה ובגורמי סיכון נוספים בבדיקות שלא ציינת במכתבךהיכן יש פחות סיכונים גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך? ראי שתי התשובות הקודמות
אבי בן 65.5 (ללא מחלות רקע כלשהן) אובחן היום כחולה במיאלומה נפוצה (בנוסף לספירות הדם הנמוכות נצפו נגעים ליטיים ובעייה בתפקוד הכליות). האבחון בוצע בביה"ח סורוקה ונקבעה לנו פגישה עם ההמוטולוג המטפל שם כבר ביום ה' הקרוב לטובת בניית תכנית הטיפולים - הרופאה דיברה על השתלה עצמית בסוף התהליך.
רציתי לדעת אם לאחר קבלת תכנית הטיפולים ניתן יהיה להגיע אלייך על מנת לקבל חוות דעת שניה (האם את מקבלת גם באופן פרטי?).
תודה רבה.
שאלה כללית בבקשה, במידה ואדם אינו יודע ואינו חושד במחלה.
תוך כמה זמן המחלה מקוננת בגופו עד שגורמת לתופעות לוואי מורגשות
כמו שברים, אנמיה קשה וכו'.
זאת אומרת שיכול להיות מצב בו אדם אינו יודע שהוא נמצא בתהליך של המחלה
אין לו תופעות / סימפטומיים, עד שיום אחד זה מתפרץ ?
איך אפשר לעקוב אחרי סוג סרטן זה כבדרך חיים רגילים ?
מה כן אפשר לעשות בכדי לשלול אפשרות / לתפוס בזמן את התחלת המחלה ?
השאלה היותר נכונה האם יש חשיבות לאבחון מוקדם ???
או שבכל מצב שמתגלה המחלה יש טיפול ?
זאת אומרת שמתי שעולים על המחלה יש טיפול ולא משנה באיזה דרגה היא נמצאת ?
סליחה מראש על כל השאלות....
שלום רב פר' בן יהודה,
אני כבת 41 והובחן אצלי לימפומה מסוג זה. ההמטולוג שמטפל בי החליט לתת לי טיפול כימו ללא הקרנות בטענה שהקרנות בבית החזה יכולים לפתח לי לאחר שנים סרטן בשד. האם אתה חושב ש-12 טיפולים מספיקים כדי להחלים מהמחלה ולא להחזיר אותה בעתיד ? (הפרוטוקול שלי הוא ABVD פעם בשבועיים- הדרגה שלי 2/3 כי לא ידוע בביטחון אם הטחול מעורב גם - יש נגעים בו ורק בפט סיטי הבא נוכל לדעת אם הטיפול העלים אותה או שהם לא שייכים).
שאלה קטנה נוספת- עשיתי טיפול אחד ותופעות הלוואי נסבלות . האם גם שער הטיפולים יהיו כאלה זאת אומרת האם הגוף מאמץ דפוס קבוע??
תודה רבה מומיק
שלום לפרופ' דינה בן יהודה .
אבי בן 71 חלה לפני 7 חודשים במילואמה נפוצה עם עמילודוזיז טופל בווליקיד עם תופעות לוואי נוראיות, בנסוף סובל מסכרת ואי ספיקת כליות ולב חמורה מאוד. מטופל בפוסיד מתן בווריד אישפוזים לעיתים קרובות מאוד , יש לציין לשבח את הצוות במכון ההמטולוגי שבו מטופל שעושים עבורו את הטוב ביותר מקסימים ומקצועיים ביותר ( בחיפה בני ציון ) ועל כך נאמרה תודה גדולה בכל פעם , בשיחה עם הרופאה שלו מהמכון ההמטולוגי אמרה שהמצב גרוע מאוד ( נמצא בבית כרגע חלש מאוד לחץ הדם לעיתים נמוך אולי בתוך כמויות הפוסיד שניתנו 700 סמק בבית חולים דרך פיק ליין במשך 10 ימים ) האם יש חידוש ? האם יש עוד משהו לעשות ? מרפא אין מהשיחה עם הרופאה
תבורכי על עשייתך ועזרתך לחולים לא מובן מאליו דבר
שלום
מטופל בפנטוסטטין , רציתי לדעת אם אחת מתופעות הלוואי יכולה להיות
דלקת ריאות , זה מה שהיה לי בשבועות האחרונים וקבלתי TAVANIC .סיימתי הכדורים לפני בראשון למאי .
יום ד' האחרון סיימתי עוד קורס של פנטוסטטין והיום החל שוב שיעול דומה
עמוק מתוך הבטן כמו שהיה לי אז .
האם זה זיהומי או תופעת לוואי ?
איך מציעה לפעול ?
תודה
אריק
שלום רב פרופ' יקרה,
בן 66, מצב 7 שבועות אחרי ההשתלה: לא טוב, מרגיש גרוע מאד ונמנע לצאת מהבית. בטרם עזיבתו את האישפוז היו לו 14,000 טרומבוציטים וקיבל עירויי דם. בששת השבועות האחרונים התייצבו הטרומבוציטים על 55,000 ללא שינוי, ההמוגלובין 9.8
האם זה מקובל להרגיש עדיין כלכך גרוע?!
רוב תודות
שלום וברכה.
האם מבטרה רשומה לטיפול בלימפומה מסוג mantle? האם בסל עבורה?
vהאם הלימפוצה low grade?
תודה רבה רבה.
הרישום:
מבטרה
פרטי מסגרת הכללה בסל