שלום פרופ. בן יהודה,
אלף תודות על השיחה. ניתן ,לפיכך, להתעלם מהשאלות שהעליתי.
אלישבע
שלום רב פרופסור בן יהודה, סיימתי טיפולי RCHOP באוקטובר 2011 וקיבלתי ארבעה טיפולי מבטרה תחזוקתית - הטיפול הופסק באוגוסט 2012. מרגישה טוב בדרך כלל, בדיקות דם תקינות.
לאחרונה הופיעו כאבים בגב שמקרינים בצלעות - הכאב מסתובב לא ממוקד במקום מסויים. בגלל הרקע אני די מודאגת - האם יש איזה מסר מרגיע לגבי זה - אם זה שייך לאורטופד או שזה משהו אחר לדעתך. אשמח לקבל תשובה.תודה רבה.
לפני חמישה חדשים עברתי השתלת מח עצם עצמית,עקב DLBCL double hit. מאז בעצם אינני מתאוששת. רוב הזמן חולה כולל דלקת ריאות.אין יותר מ3 מים ברצף ללא סימפטומם כלשהם.רוב הזמן בטיפול אנטיביוטי כגון טבניק, זינאט. ספירות הדם תקינות . חשוב לצין שהפט סי טי שנעשה לפני כחודש נקי.כ"כ צילום הריאות מראה החלמה מהדלקת בריאות. 3 ימים לאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה חזר שיעול מסיבי מלווה בחום נמוך 37.4.
האם את כולה להמליץ על טיפול משלים לחיזוק מע. החיסון?
המון תודות,
פרופ' בן יהודה שלום, אני מעוניינת לפנות אלייך להתייעצות באופן פרטי ורציתי לדעת אם יש צורך בבדיקות נוספות בנוסף לבדיקות שאציין לפני קביעת התור.
אני בת 37, פניתי לרופא משפחה בתלונה על עייפות קיצונית שלא מתאימה לי. נשלחתי לבדיקות דם ונמצא CRP 4.8 ושקיעת דם 67 במסגרת הבירור הפנה אותי בין היתר לבדיקות דם נוספות ובבדיקה נמצאו עקבות מונוקלון גם בבדיקת immunofixation וגם ב IgG lambda. בעקבות תוצאות אלו הפנה אותי לבדיקת שתן לבנס גו'נס ולבטא 2 מיקרוגלובולין. עדיין לא קיבלתי את תוצאות הבדיקה.
האם מדובר במספיק נתונים לפני קביעת התור? או שכדאי לבצע בדיקות נוספות קודם?
תודה רבה מראש
פרופ' בן יהודה שלום.
עברתי לאחרונה בדיקת PET CT. בתוצאות הבדיקה נשללה מחלת לימפומה פעילה.
האם תתכן מחלת מיאלומה פעילה או זוחלת שבדיקת ה PET CT איננה מסוגלת לאבחן? (אני סובלת מכאבי גב חזקים מאוד ונוירופתיה)
בברכה
שלום רב
לאבי (בן 81 ) יש מולטיפל מיאלומה
מטופל כרגע בשילוב של וולקיד + רבלימיד.
סובל מזה כחודש מום שעולה (בעיקר בשעות הערב) וכן לאחרומה מכאבי גב קשים בעיקר בשכיבה ובקימה משכיבה לישיבה (סי.טי גב לא "הסביר" את כאבי הגב הקשים), שאלתי - האם יתכן שאלו תופעות הלוואי לטיפול שציינתי ? (שילוב של וולקיד+ רבלימיד) או שאלו הן תופעות מהמחלה עצמה ?
תודה
יוסי
שלום רב פרופ' דינה בן יהודה,
שמחתי לשמוע שעזרת לסבי ישראל משיח בשבוע שעבר, השיחה איתך עזרה לו מאוד הן מבחינה מקצועית רפואית והן מבחינה נפשית, תודה רבה.
אמנם לא שמעת ממני כבר זמן רב מכיוון שמבחינת ההגדרה אני בהפוגה מלאה כבר 3 שנים מלימפומה הודג'קינס שתקפה אותי פעמיים.
במשך השנתיים האחרונות אני סובל מארועים חוזרים של חום, מלווים בחולשה כללית וחוסר תפקוד הנמשך כארבע שבועות לכל ארוע. מדובר בחמישה אירועים כאלו בשנה כך שמרבית הזמן אני בעצם חולה ולא מתפקד.
מדובר בזיהומים חוזרים, בעיקר ויראליים, החומים מלווים לעיתים בכאבי בטן, ביצעתי גסטרוסקופיה ודואסקופיה והבדיקה יצאה תקינה. יש לציין שישנה החמרה מארוע אחד לשני והסימפטומים מחמירים וכך גם זמן ההחלמה.
כמו כן אני סובל מירידה הדרגתית במשקל של כ-5 ק"ג בשנה האחרונה עם חוסר תאבון משמעותי ובחילה קלה שנמצאת איתי באופן קבוע.
PET C/T אחרון ביצעתי בחודש יולי 2014 והוא היה תקין לחלוטין ללא שום ממצאים חשודים.
יש לציין שבבדיקות הדם המבוצעות במיון במהלך ארועי החום שאף מגיעים ל-41 מעלות צלסיוס תקינות ולא מציגות תמונה שתואמת לתלונות ולממצאים הקלינים. ע"פ בדיקות הדם הגוף לא מציג תמונה ברורה של מלחמה בזיהום ויראלי/חיידקי וערכי תאי הדם הלבנים בגדר התקין.
בביקור האחרון שלי לפני מספר ימים אצל ההמטואונקולוג בתל השומר נאמר לי שיש חשד משמעותי שישנה מחלה לא מאובחנת שמסתתרת בגופי והוא אינו מצליח לאבחנה וזאת בשל העובדה שאין סיבה הגיונית שאסבול מסימפטומים אלו בשלב זה, 3 שנים של הפוגה מלאה לאחר השתלת מח העצם העצמית שביצעתי.
הרופא העלה על הפרק מספר בירורים שונים שעד כה לא הובילו לאף אבחנה או סיבה לסימפטומים מהם אני סובל והציע בדיקת מח עצם כבירור אחרון.
מצ"ב תוצאות בדיקת הדם האחרונות וסיכום הביקור הרפואי, אשמח לחוות דעתך המקצועית, אני אובד עצות וחסר אונים, מצד אחד החלמתי ומצד שני איני יכול לשוב לשגרת חיים הכוללת עבודה ולימודים בעקבות ארועי החום המרובים.
תודה מראש על זמנך היקר,
אוהד.
שלום. כעת, במהלך טיפול בuvb הרופאה האחראית על הטיפול באסותא שלחה אותי לקבל הפנייה לביצוע בדיקה לתאי Sezary. רופא המשפחה שלי לא מכיר בדיקה כזאת וגם לא מצא אופציה במחשב, על מנת לתת לי הפנייה. גם רופאת עור אמרה שאני מכירה את המונח ולא מצאה את הבדיקה במחשב. בבקשה עיזרו לי, מי אמור להפנות אותי לבדיקה?
אני מטופלת במכבי.