פרופ' דינה שלום רב,
הנני פונה אליך לגבי אימי. בת 66 מחלות רקע: לופוס, רנו, אי ספיקה דיאסטולית דרגה 2, לחץ דם גבוה, מחלת ראיות אינטרסציאלית עם יתר לחץ דם ריאתי, אין ברקע סוכר בכלל, כליות תפקוד קריאטינין של שנים שנע בממוצע כ - 1.3.
כדורים קבועים: קומדין 10 מ"ג, אלטרוקסין יום 50 יום 100, אימוראן 100 מ"ג, פוסיד 60 מ"ג, לוסק 20 מ"ג, פריזמה 20 מ"ג, פרדניזון 5 מ"ג, פלאקווניל 400 מ"ג, טרקליר 125 מ"ג.
היא מבצעת כל שבועיים בדיקות מקיפו בגלל ה - INR וגם בגלל תפקודי כליות.
הכל התחיל לפני כשבועיים, הראומטולוג שלה ביקש שתפסיק את הכדור בשם אימוראן. לאחר כשבוע היא ביצעה בדיקות דם וכל הבדיקות השתבשו. רופא המשפחה שלך אותה דחוף למיון ומשם הופנתה למחלקה ההוטואוקולוגיה במרכז דוידוף.
שם עשו המון בדיקות דם ולא ידעו עדיין מה התמונה והפרוגנוזה. חשדו בלוקמיה חריפה ולאחר בדיקת מח עצם הרופא הגיע והסביר שמדובר בתסמונת MDS.אחוז הכדוריות הדם הלבנות הלא בשלות במח העצם הם בין 10-20%.
היום משחררים אותה וביום ראשון היא תתחיל סידרה של זריקות לשבעה ימים ואח"כ כל שלושה שבועות.
הרופא לא כל כך מסביר בדיוק מה זו התסמונת, אני קוראת באינטרנט ורק מקבלת חרדות מכל מה שכתוב.
אני מצרפת בזאת כל כל בדיקות הדם שלה שימי לב שהוצאתי את סוגי הבדיקות גם עם שנים אחורנית והשינוי המשמעותי הוא מה - 12/8/15.
האם לדעתך יש מקום להתייעצות/ חוות דעת נוספת ?
האם אפשר לחיות עם המחלה ?
שלום רב,
בתאריך 16.11.15 יתקיים כנס בנושא: "מיאלומה" בבית סוראסקי, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר.
הכנס יתקיים בין השעות 16:00-20:30, ואינו כרוך בדמי השתתפות, אך יש להירשם מראש!
לפרטים ורישום: marketing@sheba.health.gov.il
נשמח לראותכם! בברכה,
בר
בן 59 שסובל מלימפומה פוליקולרית.
במהלך השנה וחצי האחרונות עברתי 6 טיפולים כימותרפים ועוד 6 מתוך 12 טיפולי אחזקה של מבטרה .
לאחרונה אני סובל לפעמים כשאני קם מהמיטה בבקר אחרי שנת לילה מכאבי בטן משמעותיים בבטן העליונה והדבר חולף בהמשך היום.
האם יכול שיש קשר /תופעת לוואי של טיפולי המבטרה?
שרשרות קלות חופשיות קאפא------ב-15.4.2015 - בבדיקת דם התוצאה 42
ב-21.8.2015 -התוצאה 52.6
ב-15.4 - שרשרות למבאדא -9.41 ב-21.8- 6
האם מדובר בקצב התרבות מהיר?
האפ ניתן לעצור ההתרבות?
חאם יש לעשות בדיקת מיח עצם נוספת?
ב-19.5 בבדיקת מח עצם נמצאו 10% תאי פלזמה.
אודה לך מאוד על תשובתך .
פרופ' בן יהודה הנכבדה, ראשית תודה מקרב לב!
רופא הגסטרו חזר אלי ואמר שכיוון שאין שקיעה דם מוחשת ו LDH תקין, הוא אינו רואה זאת בכעייה דלקתית ואמר לי לשוב אליו בעוד 2-3 חודשים מבלי שאמר מה יעשה אז. כרגע אין לו מה להציע מאחר והניסיון בניתוחים שבעבר בוצעו גרוע.
כיוון שאני מרגיש לא טוב, כאבי בטן וחולשה, ירידה במשקל ובחילות וכיוון שקראתי שבין הגורמים לפניקוליטיס היא לימפומה או קרצינואיד (אם לא דלקת אוטואימונית), הפנתי את השאלה אלייך כהמומחית לדבר.
האם תוכלי בטובך להנחות אותי רק מה דרך המעקב, סיטי חוזר למרות הקרינה? MRI או בדיקות אחרות?
שאלתי רק מה דרך המעקב הנכון ואם נדרש כדי לוודא שהמקור אינו קשור למומחיות שלך (צר לי שצרפתי קבצים מאחר וכל הנושא זר לי לחלוטין ולא ידעתי מה רלוונטי)
בהדמיה זו הבלוטות לא נראו פתולוגיות בגודלן (לא צויינה באבחנה כמות וגודל מספר הקשריות הקטנות, רק צויין שנצפו קישריות קטנות ועכירות קלה של השומן המזנטיריאלי)
הרדיולוג שכתב את האבחנה הינו מומחה בתחום זה, פרופ' סוסנה המוכר לך מבית החולים הדסה והוא המליץ על המשך ברור.
שוב תודה וסליחה!!!
אבי
שמי שי ואני כותב בשם אישתי אשר הובחנה כחולת סרטן לימפומה מסוג הודג׳קין שלב 2a ולאחר טיפול שני abcd.
יומיים לאחר הטיפול תוקף אותה כאב עז בלסת אשר מקרין לה על כל חלל הפה האוזניים והצוואר . הכאב בלתי נסבל ומשתק עד כדי קושי בדיבור ואכילה.
הרופאהמטפל ממליץ על משככי כאבים מסוג אקמול ודומיהם , שלא עושים את העבודה .
השאלה שלי היא האם יש דרך להפיג את הכאב המיותר הזה ? מישהו נתקל בתופעה ומצא פתרון לעניין?
בברכה
שי
תודה על ההסבר
אך האם יש תרופה מומלצת להקלה?
האם קנאביס רפואי יכול להקל על הכאב?
כי אם כן אדרוש את זה במפגש הבא עם הרופא?
שום משכך פשוט לא עוזר...