שלום רבאני אשה בריאה בת 40 לפני כשבוע רופאת העור אבחנה לי נגע עורי מורםשנמצא בפות בשפה העליונה וביקשה שאסיר אותו נראה לה כjuvenile xantogranolomaמקריאה באניטרנט הבנתי שיש לי סיכוי ללוקמיה מינולוציטיתהאם אכן אני בסיכוןן למחלה זו?האם אני צריכה להיות במעקב אצל המטואונקולוג?האם בבדיקות דם שיגרתיות שעושים בכל שנה ניתן לראות במידה ויש בעיה?הנגע נמצא אצלי כ 15 שנה ואף פעם לא אובחן האם כל הזמן הזה הייתי בסיכוןולא ידעתיאשמח לתשובהאני מאד לחוצה תודה רבה
שלום,
האם החיסון הנ"ל יכול להשפיע ולגרום לירידה ברמות כדוריות הדם הלבנות והטסיות?
תודה.
לפני 5 שנים עברתי טיפול ב TIL בתה"ש בגלל מלנומה גרורתית. לפני הטיפול נעשה איסוף תאי אב אך לא היה בהם צורך. לפני 4 חודשים אובחנתי כחולה MDS n משני דרגה בינונית2. האם ניתן להשתמש בתאים שנאספו להשתלה עצמית?אני ברמיסיה של 5 שנים ממלנומה.
תודה רבה
General Hematology
B2 Microglobulin serum 9.5 H micg/ml 0.0 - 3.על מה מעידה תשובה זו?
תודה ושבוע טוב
לפני כמה ימים אמי (בת 63 עם לימפומה מפושטת שלב 4) עברה כימוטרפיה ראשונה.
עד כה לא היו לה כלל תופעות לוואי (טפו טפו טפו).
מבקשת להבין האם זה מעיד על הטיפול - האם זה יכול להעיד כי אין הוא יעיל? האם אי-הופעת התופעות הללו עלולות להעיד על כך שאין גופה כלל מגיב לטיפול?
תודה
הבת
שלום רב,
אני שואל עבור אמי, בת 70, במעקב המטולוגי כחמש שנים.
במהלך השנים תוצאות ה-Kappa היו גבוהות אך די יציבות.
לפני כחודש הערך עלה משמעותית (238) והרופאה אמרה שנבדוק שוב בעוד חודש ואם לא יהיה שיפור אז יהיה צורך בבדיקת המח עצם.
היום קיבלנו תוצאה -453. עוד קפיצה משמעותית.
FLC ratio - כ-40.
אנחנו מאוד מוטרדים, אשמח לדעת האם בודאות מדובר בסרטן?
מה מטרת בדיקת מח העצם? כמה היא קשה? מסוכנת?
איך מטפלים במחלה?
תודה רבה מראש.
שלום רב
אני עברתי כבר 4 קורסים של מבטרה + פנטוסטטין
נשאר לי עוד 5 קורסים של פנטוסטטין
אני מרגיש שאני חלש ורוצה לחזק את הגוף יש איזה ויטמין או משהו אחר
שיכול לחזק אותי ?
אני אמורה לעשות פט סיטי בימים הקרובים, כשנה לאחר טיפול בהודגקין. 2 מחזורי טיפול של ABVD .
אני מתכננת כניסה להיריון לאחר ביצוע הבדיקה, אשמח לדעת האם לבדיקה עלולה להיות השפעה שלילית על ביציות/ עובר עתידי?
האם יש לקחת פרק זמן בין סיום הבדיקה לבין כניסה להיריון?
תודה רבה על התשובה. בכל זאת אשמח לקבל גם תשובה בקשר לשאלה האם הקרינה והחומר המוזרק בפט הסיטי עלולים לפגוע באיכות הביציות.
תודה שוב.