שלום רב פרופ' בן יהודה,
המון זמן לא הייתי שותף בפורום וזה סימן טוב הפעם מכיוון שאני בהפוגה מלאה כבר 3 שנים ומצבי יציב, תודה לך על התמיכה לאורך הדרך.
הפעם אני צריך את עזרתך המקצועית בנוגע לסבא שלי, בן 81.
האבחנה הרפואית הרשמית כפי שהתבצעה לפני מספר ימים:
במעקב ספירות דם הופיע PANCYTIPENIA
NEUT 560, WBC 1470, HB 9.9, PLATE 123000
בדיקת מח עצם 35% בלסטים
מתאים ל - Acute Myeloid Leukemia
גם בדיקת מרקרים ממח עצם מתאימה ללוקמיה מילויידית חריפה.
נאמר לנו שבשל גילו המבוגר לא ניתן לתת לו טיפולים כימותרפיים מכיוון שהוא לא יישרוד ויעמוד בהם וללא שום טיפול תוחלת החיים שלו היא כחודש בלבד.
הומלץ לנו על זריקות VIDAZA בלבד על מנת לשפר ולהאריך את תוחלת החיים מחודש אחד בלבד לשנה עד שנתיים לכל היותר.
אני מבקש חוות דעת נוספת ממך בנושא.
מה דעתך? האם יש טיפול יעיל יותר? משהו חדש/נסיוני על מנת להאריך את תוחלת החיים שלו? האם בכל זאת יש מקום לשקול טיפולים כימותרפיים?תודה מראש על תשומת הלב ופינוי הזמן,
אוהד מונצ'רש.
אני חבר קופת חולים מכבי. האם אני יכול להתיעץ על ידך במרפאה ?
האם את יכולה להמליץ רופא אחר שמטפל במחלה הזו ?
בכבוד רב
בוריס לישינסקי
053-2502237
המחלה לימפציטיס כרוני משנת 2012
תוצאות בדיקה : WBC-Leucocytes - 12
RBC-Red Blood Cells- 4.11
Hemoglobin - 12.7
Hematocrit - 37.4
Neutrophils % - 15.6
Lymphocytes % - 77.5
Lymphocytes # -9.29
Neutrophils % confirm. -12
Lymphocytes % confirm. - 83
מה לעשות ?
שלום רב!
אני בת 52.במשך שנתיים וחצי סבלתי בהתקפי בצקות בעפעפיים שבאות וחולפות במשך 24 שעות.כל פעם בעין אחרת.במשך שנתיים וחצי פניתי לאין ספור רופאים וכולם צחקו לי בפנים וטענו שאין לי כלום.לפני כשבועיים פניתי לרופא מקפלן והוא היחידי הרים את עפעף וראה שבלוטת דמעות מוגדלת ,אומנת אך ורק מצד שמאל.ישר נעשתה ביופסיה,אך ההיסטולוגים מקפלן לא יכולים לתת אבחנה חד משמעית בין היפרפסיה תגובתית לבין LOW GRADE LYMPHOMA ולכן מחר הפרפרט ישלח לבילינסון לבדיקת PCR.ברצוני לדעת:
1. האם נכון שבלימפומות איטיות אין טיפול ?
2.רוב היפרפלסיות שהתקבלות בביופסיות רגילות בבדיקת PCR מתבררות כלימפומות .
אודה מאוד,מאוד על תשובתך.
בברכה
שלום,פרופסור!
קודם כל אני מודה לך מאוד על תשובתך המעודדת.
ברצוני לשאול עוד מספר דברים:
1.יש טיפול מצוין בלימפומות שמתמוקדות בבלוטת הדמעות או בלימפומות איטיות?
2. מכיוון שאני לפחות שנתיים וחצי מסתובבת עם הסיפור בלי שהרופאים התייחסו ברצינות לכך,ברצוני לדעת,האם יש סיכוי שהלימפומה התפשטה לראש או לבטן?הבדיקות שלי יחסית טובות,פרט ל-IgG-1700 וגם חשוב לציין שכשנעשתה אימונופקסציה בקופה "נמצא שינוי איכותי",כשחזרו בעוד יומיים על הבדיקה,אך בתל-השומר הכל היה שלילי.האם נתונים הללו מעידים על משהו?פרט לכך הספירה ,ביוכימיה,אימונוגלובולינים,שקיעה,CRP,אלקטרופורזה-הכל תקין.
אודה לך על תשובתך.
בברכה,
דינה
כל כמה זמן ניתנות זריקות וידזה ולמשך כמה מחזורי טיפול? האם יש פרוטוקול קבוע או שהמינון תלוי בשלב המחלה?
תודה וחג שמח
שלום ד"ר בן יהודה
אמי מקבלת בימים אלה טיפולי rchop לטיפול בלימפומה
וזריקת ניולסטים פעם בשלושה שבועות.
בשבוע השני לאחר הטיפול היא נחלשת מאד ותהיתי האם ישנם תוספי מזון שיכולים לאושש את הגוף מעט. כמו ברזל, b12 או מולטי ויטמין מסויים?
מעיין
שלום,
האם לימפומה יכולה להתפתת ולשלוח גרורות עד לריאות?
באם כן, האם הסרטן עדיין נחשב מסוג לימפומה ומטופל ככזה או שזה סרטן ריאות?
תודה