שלום רב פרופסור בן יהודה, אני בשלב רמיסיה. טיפול אחרון RCHOP היה בספטמבר 2011 וקיבלתי סך הכל 4 טיפולי מבטרה לטיפול המשך כל חודשיים. הטיפול הופסק - אחרון היה באוגוסט 2012.
קראתי את תשובתך מה-29.3 לגבי CLL. "משך טיפול ב-IBAUTINIB רוב החולים היו במחקרים קליניים ושם הטיפול נמשך עד התקדמות המחלה." שאלתי: האם זה מיועד לכל החולים? גם לאלה שברמיסיה כרגע? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה וחג שמח.
שלום
הובחנתי בdlbcl דרגה 4
עברתי 3 טיפולי rchop עם תגובה סבירה ומשם המשכתי ל 2 טיפולי eshap ולהשתלה עצמית
תוצאות בדיקות הפט סי טי אחרי ה eshap השני ואחרי ההשתלה זהות:
מסה רזידואלית קטנה 2×3 ס"מ ככל הנראה עם תהליכים נקרוטיים וקליטה 1.9 suv max
שאלתי היא האם ההשתלה נכשלה?
האם הדבר בהכרח מראה על נטייה לחזרת המחלה?
האם יש קו טיפול נוסף שאינו כרוך בתרומת מח עצם?
תודה
האם יש קו טיפול נוסף שאינו כרוך בתרומת מח עצם? יש עוד הרבה טיפולים נוספים לחולה שמחלתו נשנית אחרי השתלה
לפרופ' דינה בן יהודה שלום רב
לפני שש שנים התגלתה אצלי לימפומה SLL כוךך במח עצם. קיבלתי 6 קורסים של כימוטרפיה עם מבטרה ובסיומה עשית MAINTANACE עם מבטרה שנמשכה שנציים. כתוצאה מהטיפולים נכנסתי לרמיסיה שנמשכה 4 שנים.
לצערי לאחרונה בלוטות ברטרופריטונלי גדלו והגיעו 5X11 ס"מ ובבית השחי עד 5.5 ס"מ (לפי PET-CT) בשלב הנוכחי לפני כחודש התחלתי טיפול ב אימברוביקה 420 מ"ג ליום. לאחר כשבועיים ימים מהתחלת הטיפול נראה לפי מישוש שהבלוטה בבית השחי קטנה לסביבות 1.5 ס"מ .
לא ברור לי משך הטיפול המומלץ באימברוביקה, ברצוני לציין את העלות הגבוה ביותר של התרופה וכן ריבוי תופעות הלואי אצלי לפעמים שלשולים וזיהומים בדרכי הנשימה העליונים.
האם תופעות הלואי עשויות להעלם במהלך הזמן ? תודה על חווצ דעתך
פרופ בן יהודה שלום
לא ברור לי עדין למה לצפות לאחר מספר חודשים של טיפול באימברוביקה ? האם יש לצפות לרמיסיה מלאה ? תודה מראש וחג שמח
אני חולה בעמילואידוזיס עברתי השתלת מח עצם ובאוקטובר שנה שעברה ישלי פגיעה כיליתית ולבבית השבטע עשיתי בדיקת אעסוף שתן 24 שעות והתוצאה של החלבון הייתה 12.38 חלה עלייה בכמות החלבון - על מה זה מראה?
אלו התוצאות שלי מיולי 2014
תאריך
חלבון בשתן
6.7.14
11.56
18.9.14
8.56
10.12
9.98
26.3
12.58
תודה וחג שמח
שלום,מקבלת רבלימיד לליקוי בגן q5.מבקשת הסבר לפעולת התרופה.בתודה,
אלוורה
אין תשובה מספרית לדבר ברמת החולה הבודד ולכן הסטטיסטיקה אינה חשובה. כל חולה הוא "מדגם" בפני עצמו ואין שני חולי MDS בדרגה בינונית גבוהה שהם בדיוק אותו דבר. אני יכולה לדון לגבי סיכויי התקדמות ללויקמיה רק כשיש לי את כל הנתונים וגם אז רמת הטעות האפשרית היא גבוהה מאוד.הרלוונטיות של השאלה היא רק בהקשר של החלטה על השתלה.
שלום רב,
בעקבות רמה גבוהה של חלבון שנמצאה בבדיקות סקר מנהלים ב-2012, נשלח בעלי לבדיקת מח עצם ולביצוע CT ו-MRI.
בבדיקות נמצאה רמה של 40% תאי מיאלומה במח העצם, אולם בדיקת ה-CT היתה תקינה לחלוטין.
הרופא המטפל הגדיר את המצב כמיאלומה א-תסמינית, והחליט שלא לתת כל טיפול תרופתי, ולהסתפק בביצוע מעקב סדיר בלבד.
מאז לא היתה כל התפתחות מיוחדת. אני מבקשת לשאול האם מיאלומה א-תסמינית מוגדרת כמצב ממאיר, והאם גם כיום הגישה הרווחת היא לא לתת טיפול תרופתי במצב הנתון.
מילומה זוחלת או מילומה א תסמינית הוא מצב שבו אומנם יש קריטריונים של מילומה מבחינת מספר תאי הפלסמה במיח העצם וכמות חלבוני החיסון אבל אין פגיעה באיברים שקשורים למחלה כמו עצמות כליות עלייה בסידן ואנמיה. הגישה היא שלא לטפל ורק לעקוב על מנת לתפוס את הרגע לפני שהמחלה נעשית תסמינית. בשנתיים האחרונות מסתמן שאנשים שלהם יש מעל 60% תאי פלסמה במח העצם גם אם אין להם תסמינים כדאי להתחיל לטפל.
תודה רבה על תשובתך,
חשוב לי לדעת בבקשה, האם למעשה מדובר בממאירות כבר בשלב זה ?
תודה רבה ויום נעים.
בתי בת שנתיים ועשרה חודשים.
מזה מספר שבועות היא מתלוננת על כאבים בקרסול רגל ימין .
אציין כי תלונותיה אינן קבועות אלא ספורדיות, בזמנים משתנים ולא יומיומיות.
הכאבים עליהם היא מתלוננת נעים מתחת לברך ועד לכף הרגל - מיקומים משתנים ולא עקביים.
למעט תסמין זה אין כל תסמין אחר כגון: חיוורון , חולשה , פצעים שאינם מגלידים וכו'.
אני חרדתית מאוד ופוחדת מ"הנורא מכל".... ולכן פונה ליעוץ דחוף בפורום זה.
האם יש מקום לדאגה ולבירור מעמיק יותר ?
כמובן שאני לוקחת בחשבון גם את עולם הפנטזיות האופייני לגיל זה...
אבקש תשובת רופא/ה בלבד.
תודה מראש,
א
אודה להסבר למשמעות של אבחנה LARGE GRANULAR LYMPHOCYTOSIS מסוג T8 עם נוכחות של CD57.
האם מדובר בלוקמיה כרונית? מה הטיפול המומלץ במקרים כאלה? אציין שזה התגלה במקרה וכעת ללא סימפטומים כלל.
תודה מראש התשובה