שלום רב , אבי אובחן במיאלומה לפני כשבעה חודשים. טופל בוולקייד חמישה חודשים ללא הצלחה (רמת החלבונים עלתה לכמעט 4,000!!!). הוחל טיפול ברבלמיד. לאחר מחזור אחד ירדה רמת החלבונים ל-90!!! היינו סופסופ מעודדים קצת...אולם לאחר סבב שני עלתה רמת החלבונים ל200. האם ניתן להסיק שהרבלמיד איבד את יעילותו?
שאלה נוספת: בחודשים שחלפו מתחילת הטיפול בוולקייד פיתח אבי אי ספיקת כליות ולב . ביופסיה של גליל מח עצם קונגו וביופסיית שומן מהבטן (אצלכם בהדסה) אין עדות לעמילואידוזיס, אולם התסמינים מחשידים ולכן נשלח לmri לבבי. אנחנו מחכים לתוצאות. האם רבלמיד הוא טיפול נכון גם במקרה זה? האם ייתכן שיפור בתפקוד הלבבי או שהחולשה המוראית רק תלך ותחמיר.
שאלה אחרונה: אבי סובל מאוד מכאבים בידיים/התכווציות, ולכן קיבל ארקוקסיה מהרופא המטפל. האם אין התוויית נגד במצבו לתרופה זו? מה עם קנביס רפואי?
המון תודה על התייחסותך לשאלותיי. מרגישה כ״כ חסרת אונים...
שלום פר',
הכל יצא טוב ונקי הבלוטות נסוגו ולא הייתה קליטה של גלוקוז עליהם.
הדבר היחיד הלא תקין - מודגמת קליטת FDG בתהליך דלקתי ב- RML עם שינויים פרי- ברונכיאליאלים. יש לציין שאין לי קוצר נשימה, כאבים בחזה. הדבר היחיד שלפעמים יש לי שיעול ויוצא לי ליחה וזה התחיל עם הכימו. (אסתמה ילדות ברקע במצב טוב- בריקלין במצב הצורך-לעיטים רחוקות)
יש לדעתך צורך בטיפול בזה ?
תודה מומיק
שלום רב לך פרופסור!
אמא שלי עברה לפני חודש השתלה עצמית
לפני שבועיים ערכים של המוגלובין היו תקינים 10.5 היום כשהיא הגיעה לבדיקות המוגלובין היה 8.7
האם זה נובע מזה שחס וחלילה השתלה לא הצליחה? רופא אמר ששאר הבדיקות תקינות
ממה נובע המוגלובין נמוך ? כבר חודש עבר מהשתלה
רוצה גם לציין שאמא שלי בקושי אוכלת עדיין כי עדיין יש לה קצת בחילות וחוסר תאבון
תודה רבה
שלום, פרופי בן יהודה,
האם מקובל היום להתחיל טיפול במיאלומה זוחלת מסוג IGA שנחשבת בסיכון גבוה?
האם יש מחקרים חדשים בבתי חולים בארץ בנושא?
תודה.
שלום פרופ',
לפני כחודש וחצי אבא (בן 65) אובחן כחולה במיאולמה נפוצה ובחודש שעבר התחיל את הטיפול הבא:
*זריקת וולקייד בסבבים של 1-4-8-11-21
*תלידומיד 100MG בכל יום
* אלוריל 300MG בכל יום
* AREDIA פעם בחודש
* אספירין 100MG כטיפול מונע
* דקסמטאזון 40MG ביום הטיפול ויום אחרי
* אקסיקלוביר 400MG פעם ביום כטיפול מוהע
*למיוודין (במקום זפיקס שלא היה בבית המרקחת) פעם ביום
*לנטון פעם ביום
אבא ללא כל מחלות רקע. עקב המחלה ישנה פגיעה כלייתית ופגיעה בעצמות (גב וכתף) שטופלה ע"י 15 טיפולי הקרנה שהסתיימו לפני כשבוע וחצי.
לפני כשבוע החלה לאבא פריחה (שלאחר מכן ההמוטולוג הגדיר כאורטיקריה) לא מגרדת או מפריעה באיזור הבטן השמאלית והמפשעות. הרופא המטפל במחלה המליץ קודם כל להפסיק עם התלידומיד והאלוריל והנה אותו לרופא עור עוד באותו היום (שני האחרון) שנתן לו קרם על בסיס סטראוידים למרוח 3 פעמים ביום וגם ליטול כדור על בסיס סטרואידים בימים שהוא לא נוטל את הדקסמטאזון. מיום שני האחרון בו החל הטיפול המצב די סטטי (אין החמרה אך מנגד גם אין שיפור). חשוב להדגיש שהנ"ל לא מפריע לאבא כלל ואין גירודים או רגישות.
מה הסיכוי .שהפריחה לא נגרמה מאחד משני הכדורים הללו אלא מכדור (או טיפול) אחר? כאמור, כבר חלפו 4 ימים מאז הפסקת הטיפול בשתי התרופות "החשודות" הללו והחל טיפול בפריחה אך ללא שיפור נכון להיום.
במידה והרגישות היא לתלידומיד, מה הן החלופות? הבנתי שלאלוריל למשל תחליף..
מצטער על אורך השאלה ואודה מאוד לעזרתך.
מצבה של הפריחה הוטב לאחר הפסקת השימוש באלוריל ובתלידומיד. היום נפגשנו עם הרופא המטפל שאמר שלאחר התייעצות עם כל הצוות הוחלט לא לחזור כלל לתלידומיד ולאלוריל אלא לעבור לציטוקסן בכדורים (500 MG כל פעם) 3 פעמים בכל סבב טיפולים באינטרוולים של 1-8-15 ימים כאשר 1 מסמן את יום הטיפול הראשון בסבב (כאמור בכל יום כזה 10 כדורים של 50MG).
האם זהו טיפול מקובל? מהן תופעות הלוואי האפשריות מהטיפול הזה? הבנו שרוב הסיכויים שהפריחה נבעה מהאלוריל דווקא ולא מהתלידומיד האם לא היה עדיף לחזור לתלידומיד על מנת לבדוק אם אכן האלוריל הוא זה שעורר את האלרגיה? ושאלה אחרונה - קראתי באחד האתרים שלא מומלץ לשלב את הציטוקסן עם אספירין (כאמור אבא מקבל אסיפירין 100MG בכל יום כטיפול מונע) וכאמרנו זאת לרופא הוא אמר שהוא לא רואה עם זה שום בעיה.
תודה רבה.
תודה רבה על התגובה.
למה התככונת שכתבת שאינך מכירה את הטיפול? האם השילוב וולקייד-ציטוקסן לא מוכר/נפוץ או שהמינונים לא מוכרים לך?