איני מכירה את הקשר בין סרטן ונטילת חומצה פולית במקרה שלך החומצה הפולית מונעת סיבוך קשה שיכול להתפתח.
שלום,
אובחנתי עם לימפומה מסוג הודג'קין שלב 2A unfavorable,
interim PET(אחרי 2 מחזורים) - קליטה קטנה מהכבד ומהמדיאסטינום
נשאר לי עוד מחזור אחד של ABVD (מתוך 6), ורציתי לדעת מה הסטטיסטיקה להישנות המחלה ? או לחילופין סיכוי להחלמה ?
תודה.
פרופסור דינה שלום.
ביתי חלתה לפני 9 שנים בלימפומה הודגקין.
סיימה סידרה של 6 מחזורים מסוג abvd.
מאז בביקורת שנתית רגילה וללא הישנות.
כיום אם לשני בנים ולקראת לידה נוספת.
בבואה לקבל משכנתה לצורך רכישת דירה נדרשה
להמציא מסמך המאשר כי היא בריאה וכי לא קיים סיכון
בעצם נתינת המשכנתה.
מבקש עצתך או עזרתך בנידון.
תודה מראש
צבי
לפני כשבועיים גילינו כי לאמי (בת 63) יש לימפומה זקיקית בממאירות נמוכה (כרגע מאובחנת כשלב 2 אבל מבדיקה גופנית אמא כי ייתכן והיא למעשה בשלב 3).
הרופא תיאם לנו תור וביקש שנגיע עם מספר בדיקות, לפיהם יחליט באיזה שלב אנחנו, ולפי זה יחליט אם נתחיל בטיפול באותו יום.שאלותי:
1.
האם אין צורך לעשות הכנות לפני? 2. מקריאת חומרים אני מבינה שיש כמה סוגים של כימוטרפיה. האם באפשרותנו לבחור מבין 'סל' מסויים אותו מגדיר הרופא (למינימום תופעות לוואי ובכלל זה נשירת השיער שמאוד מטרידה את אמי).
בתודה מראש, הבת
אבי בן 65 ונמצא כעת במחזור ראשון של טיפול בוולקיד+ציטוקסאן לאחר השנות MM.
לפי מיטב ידיענו צריכים להתקיים 2 תנאים מתוך 4 לתחילת טיפול.התנאי הראשון נמצא כבר לפני תחילת הטיפול (ירידה בהמוגלובין) והשני כנראה היה פגיעה בעצם (ב PET.CT היה רשום נגע ליטי),היום היה אמור לקבל את הטיפול האחרון במחזור הראשון,אך ספירת דם מקדימה הראתה ירידה בהמוגלובין ולכן לא קיבל היום את הטיפול. שאלתי היא: ירידה בהמוגלובין היא סיבה לא לתת טיפול? (הרי אחד מתסמיני המחלה היא ירידה בהמוגלובין המצדיקה טיפול).
שלום
בע
לי קיבל תוצאה של בדיקת דם platelets 691 ההמטולוג שלח אותו לבדיקת דם והתוצאה janus kinase 2 jak2 mut v617f מה זה אומר האם זה ממאיר אשמח לתשובה
איני מפענחת בדיקות מעבדה בפורום זה.
להלן תוצאות US צוואר שעברתי. יש לציין שהייתה לי לימפומה פוליקולרית בבטן והחלמתי.
*סיבת ההפניה: *ממצאים : בלוטת התריס ========= אינה מוגדלת . אונה ימנית כ 10*14 - מ"מ . אונה שמאלית כ 11*13 - מ"מ . מרקם הומוגני . מימין הודגמה קשרית היפואקואית בגודל כ 5*3 מ"מ, ללא היפרהמיה בתוכה . איסטמוס הודגם תקין . ללא עדות להיפרהמיה על פי דופלר . בלוטות רוק תת-לסתיות הודגמו תקינות . לא הודגמה לימפאדנופאטיה מוגדלת או חשודה בצוואר הקדמי . אשמח לדעת אם יש סיבה לדאגה כמובן שפונה להמשך בירור אצל הרופא המפנה.
תודה
בבדיקת IMMUNOFIXATION התוצאה שהצקבלה הינה ביקלון
אשמח לקבל הסבר על המשמעות של התוצאה.
תודה!
עקב התקררות ושיעול ביקש רופא המשפחה לעשות ספירת דם. סיימתי לפני כחדשיים טיפולי הקרנות כטיפול בלימפומה פוליקולרית שלב 1-2 במפשעה בצד אחד. ה- lymphocytes היו 1.04 וה-wbc היו 3.60.
יתכן שהערכים נמוכים בגלל ההקרנות?