שלום
לפני כחודשיים חשתי בקשר לימפה מוגדל הממוקם בצוואר ימני אחורי עליון, בעת מחלת חום עם פריחה. בבדיקות דם נשללה מחלת הנשיקה,נשלל hiv והיתה עליה מתונה יחסית באנזימי כבד וירידה בלימפוציטים. לאחר חודש בוצעו שוב בדיקות כלליות אשר חזרו תקינות, כולל תפקודי כבד וספירה-חזרו לנורמה. קשר הלימפה עודנו מוגדל (כבר למעלה מחודשיים מהרגע שהבחנתי בו) אינו כואב וקשה מעט. לאחר בדיקה אצל א.א.ג שסבר כי אין מקום לדאגה משום מה, ביצעתי אולטראסאונד בהפנייתם, שבוצע על ידע רופא המומחה ברדיולוגיה אבחנתית. בתשובת האולטרסאונד נכתב כי כל הממצאים תקינים (בלוטת תריס וכו) וכי נצפתה בלוטת לימפה מוגדלת מעט לא חשודה. לא נצפו בלוטות לימפה נוספות מוגדלות.
הזמן חולף והבלוטה אינה חולפת. הא.א.ג סבור כי אין לי ממה לדאוג וביקש שאחזור אליו רק עוד 4-5 חודשים לדבריו למעכב.
לא קיבלתי שום הסבר חליפי לנפיחות הבלוטה ומכאן חששותי ממאירות חלילה. אשמח מאוד לדעה מקצועית נוספת במקרה הנל. האם מומלץ על ביופסיה. תודה מראש
אני סובל במשך שנים מנגעיים אדומים בעור. ביופסיות שנעשו בעבר לא אובחן מיקוזיס פונאידיס לאחרונה יעץ לי פרופסור מומחה לעור לעשות משטח דם לתאי סיזארי.(sezary
רופאת המשפחה לא ידעה לאן להפנות אותי בקשר לבדיקה והיפנתה אותי כנראה בטעות ליעוץ גנטי.
אודה אם תוכלו לכתוב לי היכן ניתן לערוך בדיקה זו (אני תושב חיפה)
בתודה ובברכה
חומי
שלום,
אבי נמצא בהפוגה מלאה מ AML לאחר סבב טיפול שני. מועמד להשתלה אלוגנאית בסוף החודש.
בתקופה האחרונה ספירת הטסיות ירדה מהנורמה לאיזור ה 70K והוחלט לבצע בדיקת(שבוע שעבר) מח-עצם נוספת לשלילת חזרת המחלה. בבדיקה נמצא כי נמצא עדיין בהפוגה מלאה.
בספירות דם עכשווית ממשיכה מגמה של ירידה איטית בטסיות לאיזור ה-55-60K. שאר הנתונים בספירת הדם מראים על התאוששות (NEUT,HB,RBC,WBC).
לרופא המטפל (באישפוז יום) לא כ"כ ברורה הסיבה לירידה ההדרגתית הזו ב PLT.
האם ידועה לך סיבה שעלולה לגרום למצב זה?
אציין שאבי נוטל אספירין ולאחרונה החל ליטול קרדילוק (מסיום סבב כימותרפי ראשון), אך למיטב ידיעתי לא אמור לגרום לתוצאה הנ"ל.
בתודה
שלום פרופ' בן יהודה ותודה מראש על תשובתך
לאבי, בן 60 עלה חשד ל מיאלומה בעקבון עלייה בקריאטנין 1.6, אך לאחר ביצוע סי.טי. כלל גופי נמצאו בלוטות לימפה נפוחות באיזור האגן הכלייה והכבד וכעת על כן החשד התחלף ללימפומה, בוצעה ביופסית מחט מהבלוטה המוגדלת שצמודה לכליה, נלקחו 7 דגימות, לא נמצאו תאים ממאירים בדגימות אלו על כן אבי הופנה לרופאה מומחית למחלות זיהומיות נלקחו בדיקות דם שונות וכעת ממתין לבדיקת MRIכמו כן אבי סובל מהזעות לילה (לא בכל לילה) אך הבנתי שגם מקור זיהומי יכול לגרום לתסמין זהבעקבות החשש ללימפומה שאלתי היא - האם למרות תוצאות הביופסיה עדיין יש סיכוי שלאבי יש לימפומה? אילו בדיקות נוספות רצוי שיעשה על מנת להגיע לאבחנה מהר ככל האפשר?תודה רבה לך פרופסור בן יהודה ושבוע טוב מור
שלום ד"ר
שתי שאלות
1. אני בהריון תאומים, חודש חמישי ברוך השם. הומוגלוובין ירד מ12.6 ל9.17 בחודשים האלה, למעשה ירד ל-9 וקצת כבר אחרי שלושה חודשים, כלומר דרסטית.
ברזל דרך הפה אני מתקשה לקחת בגלל תופעות לוואי וניסיתי כמה סוגים.
כרגע הפריטין - 26,
איירון - 61
הומוגלובין 9.6
חומצה פולית מעל 40 B 12 - 260
יש לי דופק מהיר מעל 110 כבר חודשיים לפחות, קשי נשימה, קושי בשינה, ולפעמים אני רואה ריצודים בעיניים, כמו עצמים שזזים באוויר.
בשבועיים האחרונים לקחתי בי 12 למציצה 1000 מק"ג כי הבנתי שפולית בעודף ממסכת חסר בבי 12, ולקחתי מעט ברזל נוזלי ולא ברור ממה - עלה הברזל מ9.17 ל9.6.
אז לפני הכל האם זה משמעותי העלייה?
הרופאה הפנתה אותי לקבלת עירוי ברזל בלי קשר, למנה של 50 ואחכ כמ המנות של 100. היא אמרה שלפי הפריטין אין צורך אבל לאור הדופק המהיר והכל התעקשתי, בייחוד כשאני מותשת רוב היום וישנה חצי ממנו.
מאחר ואני לא בטוחה לאור התנגדותה שזה באמת הכרחי רציתי לשאול -
1. האם מנת ברזל לא יוצרת עומס לעוברים? כלומר האם כל הברזל שנכנס בכמויות לא מגיע גם אליהם בצורה כזו?
2. לאור התחלת מגמת השיפור של ההומוגלובין פעם ראשונה אחרי ירידות תמידיות אני תוהה אם כדאי להמשיך לקחת בי 12 ולחכות קצת לפני העירוי? ברזל דרך הפה אני בכל מקרה לא לוקחת ואם אקח זה יהיה מעט מאוד בגלל ת. לוואי כאמור. האם ייתכן שאיזון בבי 12 יאזן את כל המערכת +תזונה עשירה בברזל או שכדאי לקחת ברזל בעירוי ולבצע בדיקות דם חוזרות אחרי כמה זמן?
תודה
ושבוע טוב :-)
פרופסור דינה שלום רב .
אימי חלתה בלימפומה מסוג marginal zone lymphoma שהתחילה בצורה איטית אחרי שגילו גוש על הכלייה השמאלית והורידו באבלצייה ופתאום התחיל להתנהג בצורה אגרסיבית שלב הלימפומה הוא 4 מכיוון שמתייחסים לגוש שהורידו מהכילייה . לפני שבועיים אימי קיבלה ליסטריה עוד לפני שהתחלנו טיפולים ואחרי שבועיים בבית חולים עשו לה פיק ליין ואני נותן לה אנטיביוטיקה בבית כל 4 שעות לעוד חודש . אימי בת 69 וסובלת בנוסף מפירפור פרוזדורים , היא מטופלת בבלינסון והצוות החליט לתת לה אחרי שנסיים את הטיפול האנטיביוטי כמובן טיפול משולב של mabtera ו r-cop יש גם המלצה מפרופסור שפילברג לחשוב אולי על bendamostin כמו שוודאי הבנת היא לא יכולה לקבל בעצם מה שמתאים לה שזה ה r- chop בגלל הפרפור פרוזדורים אשמח לעצה מה עלי לעשות לדעתך ? החשש שלי שהטיפולים החילופים שמציעים לה לא מספיק טובים.
נ.ב הביופסיה אומרת שאין עדות מספיק חזקה לטרנספורמציה ל dlbcl אך ההתנהגות אגרסיבית יחסית ל marginal zone
תודה מראש