שלום פרופ דינה,
לפני חצי שנה התגלתה לי קשרית מוגדלת בצוואר שהתגלתה פעילה , כל שאר הבדיקות היו שליליות ולכן הוחלט שאקבל 17 הקרנות.
לפני שבועיים התגלו שתי קשריות נוספות פעילות בכתף שמאל אחת מאחור ןאחת מקדימה. ללא תסמיני B, בשלב A1 עם ממצאים תגותיים במוח עצם.
אשמח לקבל חוות דעתך למתווה הטיפול המומלץ.
בתודה מראש,
אלי
שלום
אני מלווה חולה סרטן מסוג לימפומה הודג'קין פעם בשבועיים לטיפולי כימותרפיה abvd נמצאת כרגע בשבוע 7 להריון האם ניתן להמשיך ללות אותו או ישנו סיכון לעובר/לי ?
הגוף מפריש חומרים שעלולים להזיק לעובר.
כדאי להתייעץ עם רופא נשים ואונקולוג לגבי משך הזמן שהגוף מפריש את החומרים האלה. נדמה לי שגם אסור לבוא במגע עם הפרושת (למשל להשתמש בשירותים משותפים בפרק זמן מסויים שלאחר הטיפול).
אבל כדאי להתייעץ עם הרופא כי אני ניזונה רק ממשהו כללי ולא מדוייק!
בריאות שלמה לחולה והריון קל וטוב.
שלום רב.
אני בן 36. כתמים אדומים שהופיעו לי לפניי שנתיים על העור העלו לאחרונה חשד לאחר ביופסיה כ mf מוקדם. בבדיקה קלינית של רופאת עור בכירה נאמר לי שזה נראה כמו פארפסוריאזיס דיגיטאלית.
ביצעתי בדיקות us לכל בלוטות הלימפה וכן בדיקות גם מקיפות. התוצאות
Us
בטן- תקין
בית שחי-תקין
מפשעות- נכתב זוהו בלוטות משני הצדדים, בלוטה אחת מוגדלת מעט עם מבנה שמור בגודל1.1 סמ.
צוואר- נכתב זוהתה בלוטה תת ליסתית מעט מוגדלת 1.45 סמ בעלת מראה ומבנה שמורים. וכן קשרית הטרוגנית בעלת מבנה שמור בגודל 0.3 ממ.
בדיקות דם- כימיה כללית, נוגדנים, ספירת דם, תאים אדומים, לבנים ועוד: כל המדדים בטווח התקין למעטנוגדני iga שהיו מעט נמוכים מהטווח התחתון (ערך של 50 לעומת 70). תאי דם אדומים בגבול התחתון של טווח הנורמאל (בדכ זו התוצאה אצלי).
התור שלי למרפאת לימפומה בעוד כמעט חודשיים..
האם ממצאי בלוטות הלימפה מעידים על אפשרות של התפתחות המחלה? האם ההגדלה של הבלוטות בטווח הנורמאל? האם ייתכן שזה צירוף מקרים עם החשד לmf, שבמידה וקיים מבחינת העור נמצא בשלב התחלתי או שבהכרח יש קשר.. האם יש קשר לריכוז הנוגדנים הנמוך מהנורמאל?
אציין שיש לי פטרת בציפורניים ברגל ובעת הבדיקה הייתי מעת מצונן עם כאב גרון קל.האם סביר שהשפיעו. כמו כן אין לי כאב כלל במקומות בהם זוהו בלוטות מוגדלות וכן אין בליטה חיצונית נראית לעין או במישוש.
מודאג מאוד וחרד. מתנצל על ריבוי המידע והשאלות.
אודה מאוד לתשובתך.
בעלי אובחן לפני שבוע כחולה MM - נקבע תור לטיפולים רק שצריך להביא בדיקות דם, איסוף שתן וסיטי.
אמש צלצל רופא המרפאה שההמוגלובין נמוך ודחוף לבית חולים לקבל מנות דם.
בינתיים הוא קיבל 2 מנות דם.
שאלתי היא האם יש מד כלשהו לספירת דם המותנה בקבלת הטיפול .
תודה מראש על התשובה.
פרופסור בן יהודה שלום,
תודה על תשובתך הקודמת, מאז היינו היום אצל המטולוג ברמב"ם והוא החליט בשל גילה של אמי (72) והחשש שמפאת גילה הטיפולים יהיו קשים מדי ואף יגרמו לתופעות לוואי קשות מדי,החליט להתחיל בשני קורסים של AVD ולאחר מכן לעשות PET CT ולהחליט מה הלאה.
האם נראה לך סביר שבלימפומה הודג'יקן דרגה 4 זה הטיפול היעיל יותר כי קראתי שבמחלה בדרגה זו נוטים לתת את משלב ה-BCOPP
אודה לתשובתך
נטע
שלום רב, בני בן ה-15 אובחן כחולה במחלת הודג'קין מסוג lymphocite predominant
למיטב ידיעתי זהו סוג נדיר ואני מעוניינת להיוועץ במומחה בתחום באשר סוג הטיפול.
האם יש מישהו שאוכל לפנות אליו ?
תודה, דימי
שלום.
האם שלשולים יכולים להיות ת.לוואי של הכדור הנל 4 מג
מה עושים כלכלה עוצרת וכדור נגד שלשולים ?
תודה
שלום רב דר
אמי בת 70חולה בלחקמיה aml
מטופלת כבר שנה בסטרואידים . האם יש טיפול מנע להדלדלות העצם?
והאם ויטמנים וכדורים כמו אקטונל יכולים למנוע את הסכנה להשברות העצמות במידה והשימוש בסטרואידים יימשך?
נכון עד להיום לא קיבלה טיפול מנע.
שלום רב,
מזה חצי שנה, אובחנתי בטרשת נפוצה.
יש לי בנוסף ערכי PLT נמוכים מדיי (למעט תקופת האשפוב לצורך הטיפול במחלה כיוון שקיבלתי סטירואידים בוריד).
יש י שתי שאלות:
האם יש קשר בין הטרשת לבין ערכים המוכים של PLT? (מדובר בערכים בין 30-50)
האם לדעתך צריך לקבל טיפול בסטירואידים רק לצורך העלאת ערכי הפלייטלטס או שערכים כאלה עדיין נמצאים בטווח שאינו מצריך טיפול שכזה? (כמובן עם השגחה תמידית)