פרופ בן יהודה שלום,
אמי אובחנה ( כפי שספרתי כאן לפני כשבוע) בלימפומה מסוג הוצ׳קין mixed celilarity, עם בלוטות מוגדלות מעל ומתחת לסרעפת ומעורבות טחול ומעורבות מפושטת במח עצם. היינו אצל המטולוג היום והוא הציע להתחיל בטיפול ( כ-6 קורסים..) . שאלתי נוגעת למעורבות מח עצם במחלה- הרופא אמר לנו שכרגע אין צורך לעשות בדיקת מח עצם, ורציתי לדעת מה את חושבת על זה? האם לא ייתכן שהתאים הסרטניים שבמח העצם הם לאו דווקא מהלימפומה ? אודה ללתשובתך נטע
שלום,
אובחנתי עם לימפומה מסוג הודג'קין שלב 2A unfavorable,
interim PET(אחרי 2 מחזורים) - קליטה קטנה מהכבד ומהמדיאסטינום
נשאר לי עוד מחזור אחד של ABVD (מתוך 6), ורציתי לדעת מה הסטטיסטיקה להישנות המחלה ? או לחילופין סיכוי להחלמה ?
תודה.
שלום, אובחנתי לפני כשנה גם עם לימופמה מסוג הודג'קין ובדרגה 3 עם קליטה בכמה מקומות והיום לאחר שנה יש רגרסיה והגוף נקי, כך שיש תקווה והכי חשוב לזכור שכל יום הוא מתנה, לאאף אחד לא מובטח שום דבר, פשוט ליהנות מכל יום.
אשמח לספר על דברים שעזרו לי להתמודד.
Nodular sclerosis
בן 65 עם פוליציטמיה ורה , נדרש לעבור ניתוח להסרת ערמונית מוגדלת.
המוגלובין 16 , טסיות 341000 , המוטוקריט 48.6
השאלות הן : האם להפסיק נטילת אספרין כפי שבקשו בביה"ח שבוע לפני הניתוח ? האם רצוי לבצע הקזת דם לפני הניתוח ?
האם הפסקת האספרין היא בלתי נמנעת (למדדים שלי) והאם כרוך סיכון בכך ?
אבקש התייחות בהקדם !
תודה
שלום וברכה פרופסור יקרה.
אני חולה MM המקבל רבלימיד 25 מג' כבר כמעט שנה לאחר התפרצות שניה של המחלה ונתוני ה IGG שלי כבר בתחום הנורמה למעלה מחצי שנה וספירות הדם שלי מצוינות.
האם יש הגבלת זמן לנטילת רבלימיד 25 מג' לחולי MM או שניתן לקחת את התרופה הזו לאורך שנים ללא הפסקה?
תודה וכל טוב!
ערב טוב,
אובחנתי למס' מס' שנים כחולה ET.
עברתי מס' בירורים כמו בדיקת מח עצם, בדיקת ג''ק 2 - האחרון ללא מוטציות כלשהן.
במשך שנים אלו, רמת הטסיות שלי בדם רק עלו ועלו וכיום הן נעות בין 600-700 אלף טסיות.
טופלתי בתחילה בכדורי הידרוקסיוראה אשר גרמו לי לבחילות והקאות ולאחר מכן, טופלתי אגרילין שגרמו לי לעייפות ייתר.
הטיפולים בתרופות אלה לא עזרו לי במאום.
במשך תקופה נוספת, חשתי עייפות רבה, הירדמות במהלך היום, גרד בזרועות ובגב לאחר רחצה ולפעמים בכפות הרגלים - אריתרומללגיה.
כמו כן, יש לי נקודות אדומות רבות מפוזרות על פני כל הגוף.
לפני כחודש, עברתי בירור לבדיקת מוטציה של קלרטיקולין שנמצא חיובית עם חוסר של 50 נוקלאוטידים ואז הוחלט לחדש לי את ההידרוקסיוראה והאגרלין יחד בתוספת לאספירין שאני לוקח מדי יום.
מס' שאלות:
1. האם לאור תיאורי יש לי גם פוליציטמיה ורה? כי התיאורים של גרד, נקודות אדומות וכו' מתאימות למחלה זו.
2. האם יש לי סרטן או שאני טרום סרטן (הרופא אמר לי שהוא טרם שולח אותי לקבל טיפולים כימותרפיים עד אשר יתברר הטיפול בהידרוקסיוראה ואגרלין גם יחד לאורך תקופה) ?
3. האם בדיקת הקלרטיקולין היא כדי לבדוק אפשרות למחלת הלוקמיה?
4. ומה עלול לקרות אם חסרים נוקלאוטידים במערכת ה-DNA ולמה הוא עלול לגרום במחלת ET ? (יצויין כי אני סובל גם מקליינפלטר כנראה בגלל הבעיה ב-DNA).
תודה לכם על מתן תגובתכם,
אני ממש בלחץ מהתוצאות.
תודה רבה!!!
ברשותך, עוד מספר שאלות:
1 - האם הסטרואידים או הטיפול בכללו יכול לגרום גם לאי ספיקת לב? האם זו הפיכה כאשר מסתיים הטיפול ונפסק השימוש בסטרואידים?
2- נראה שיש כבר נזק כלייתי (קריאטינין -2), אבל עליו ליטול פוסיד בתדירות גבוהה בגלל אגירת נוזלים. האם יש אפשרות להפחית את אגירת הנוזלים עם תרופה אחרת שאינה מזיקה לכליות? והאם ייתכן שהנזק שנגרם לכליות גם בשל הצטברות החלבונים הוא הפיך?
3- האם עליה בהמוגלובין בשבוע האחרון מ9.2 ל 9.7 במשך שבוע היא משמעותית דיה כדי לתת אינדיקציה שהטיפול ״עובד״? הוא קיבל כבר 7 טיפולים ואמור להמשיך בטיפול עוד כחצי שנה פעם בשבוע. מתי אפשר יהיה לדעת אם אכן הטיפול ״מצליח״?
ושוב, תודה מקרב לב על התייחסותך לשאלותיי .
אלו שאלו ספציפיות מדי שרק הרופא המטפל יוכל לענות עליהן
שלום לך,
אבי אובחן כיולה בmm והחל לקבל טפול cvd
וסובל מתופעות לואי קשות מאוד. החשש שלנו ושלו הוא כי הוא סובל ״לחינם״ וכי בסופו של דבר יסתבר כי הטיפול כלל אינו אפקטיבי. האם את מכירה חברה בשם ״cancer hooe, אשר משווקת בדיקות שונות להתאמה אישית של טיפולים אונקולוגיים. לטענתם, קיימת בדיקת דם שבודקת את תאי הגידול ותגובתם לכימותרפיות ולתרופות בשונות תוך מספר ימים ובהתאם לתוצאותיה ניתן להתאים טיפול אופטימלי לחולה הספציפי. האם הבדיקות שהם מציעים רלוונטיות גם למיאלומה נפוצה?
אם יש צורך אשלח קישור לאתר החברה.
תודה רבה מראש!
.ברשותך עוד מספר שאלות:
ושוב, תודה מקרב לב על התייחסותך לשאלותיי
שלום
קבלתי את החומרים הנל נגד תא שעיר מחזור ראשון
ויש לי כל הזמן בחילות
בלילה הקאתי
רוצה לדעת איזה דברים קלים מומלץ לאכול במקרה של הבחילות האלה .
אריק