המחלה לימפציטיס כרוני משנת 2012
תוצאות בדיקה : WBC-Leucocytes - 12
RBC-Red Blood Cells- 4.11
Hemoglobin - 12.7
Hematocrit - 37.4
Neutrophils % - 15.6
Lymphocytes % - 77.5
Lymphocytes # -9.29
Neutrophils % confirm. -12
Lymphocytes % confirm. - 83
מה לעשות ?
שלום רב!
אני בת 52.במשך שנתיים וחצי סבלתי בהתקפי בצקות בעפעפיים שבאות וחולפות במשך 24 שעות.כל פעם בעין אחרת.במשך שנתיים וחצי פניתי לאין ספור רופאים וכולם צחקו לי בפנים וטענו שאין לי כלום.לפני כשבועיים פניתי לרופא מקפלן והוא היחידי הרים את עפעף וראה שבלוטת דמעות מוגדלת ,אומנת אך ורק מצד שמאל.ישר נעשתה ביופסיה,אך ההיסטולוגים מקפלן לא יכולים לתת אבחנה חד משמעית בין היפרפסיה תגובתית לבין LOW GRADE LYMPHOMA ולכן מחר הפרפרט ישלח לבילינסון לבדיקת PCR.ברצוני לדעת:
1. האם נכון שבלימפומות איטיות אין טיפול ?
2.רוב היפרפלסיות שהתקבלות בביופסיות רגילות בבדיקת PCR מתבררות כלימפומות .
אודה מאוד,מאוד על תשובתך.
בברכה
שלום,פרופסור!
קודם כל אני מודה לך מאוד על תשובתך המעודדת.
ברצוני לשאול עוד מספר דברים:
1.יש טיפול מצוין בלימפומות שמתמוקדות בבלוטת הדמעות או בלימפומות איטיות?
2. מכיוון שאני לפחות שנתיים וחצי מסתובבת עם הסיפור בלי שהרופאים התייחסו ברצינות לכך,ברצוני לדעת,האם יש סיכוי שהלימפומה התפשטה לראש או לבטן?הבדיקות שלי יחסית טובות,פרט ל-IgG-1700 וגם חשוב לציין שכשנעשתה אימונופקסציה בקופה "נמצא שינוי איכותי",כשחזרו בעוד יומיים על הבדיקה,אך בתל-השומר הכל היה שלילי.האם נתונים הללו מעידים על משהו?פרט לכך הספירה ,ביוכימיה,אימונוגלובולינים,שקיעה,CRP,אלקטרופורזה-הכל תקין.
אודה לך על תשובתך.
בברכה,
דינה
כל כמה זמן ניתנות זריקות וידזה ולמשך כמה מחזורי טיפול? האם יש פרוטוקול קבוע או שהמינון תלוי בשלב המחלה?
תודה וחג שמח
שלום ד"ר בן יהודה
אמי מקבלת בימים אלה טיפולי rchop לטיפול בלימפומה
וזריקת ניולסטים פעם בשלושה שבועות.
בשבוע השני לאחר הטיפול היא נחלשת מאד ותהיתי האם ישנם תוספי מזון שיכולים לאושש את הגוף מעט. כמו ברזל, b12 או מולטי ויטמין מסויים?
מעיין
שלום,
האם לימפומה יכולה להתפתת ולשלוח גרורות עד לריאות?
באם כן, האם הסרטן עדיין נחשב מסוג לימפומה ומטופל ככזה או שזה סרטן ריאות?
תודה
שלום רב פרופסור בן יהודה, אני בשלב רמיסיה. טיפול אחרון RCHOP היה בספטמבר 2011 וקיבלתי סך הכל 4 טיפולי מבטרה לטיפול המשך כל חודשיים. הטיפול הופסק - אחרון היה באוגוסט 2012.
קראתי את תשובתך מה-29.3 לגבי CLL. "משך טיפול ב-IBAUTINIB רוב החולים היו במחקרים קליניים ושם הטיפול נמשך עד התקדמות המחלה." שאלתי: האם זה מיועד לכל החולים? גם לאלה שברמיסיה כרגע? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה וחג שמח.
שלום
הובחנתי בdlbcl דרגה 4
עברתי 3 טיפולי rchop עם תגובה סבירה ומשם המשכתי ל 2 טיפולי eshap ולהשתלה עצמית
תוצאות בדיקות הפט סי טי אחרי ה eshap השני ואחרי ההשתלה זהות:
מסה רזידואלית קטנה 2×3 ס"מ ככל הנראה עם תהליכים נקרוטיים וקליטה 1.9 suv max
שאלתי היא האם ההשתלה נכשלה?
האם הדבר בהכרח מראה על נטייה לחזרת המחלה?
האם יש קו טיפול נוסף שאינו כרוך בתרומת מח עצם?
האם יש קו טיפול נוסף שאינו כרוך בתרומת מח עצם? יש עוד הרבה טיפולים נוספים לחולה שמחלתו נשנית אחרי השתלה