שלום רב,
לבתי בת 5 יש בצוואר גוש קטן כבר מספר שנים. נאמר לי שזה ציסטה.
אני בכל זאת ביקשתי לעשות US ונמצא שיש תהליך היפואקוטי בגודל 1.5 ס"מ עם התנזלות, זרימה עדינה - יכול להתאים לבלוטת לימפה ראקטיבית.
האם על סמך הממצאים הנ,ל אפשר לדעת במה מדובר?
תודה
פרופ בן יהודה שלום,
קבלנו אתמול תוצאות של ביופסיה של אמי וכן pet ct. ע״פ הביופסיה מדובר בקלסיקל הוצ׳קין לימפומה אך התוצאות של ה-pet ct טענו שהממצאים מתאימים ללימפומה אגרסיבית ( DLBCL) אני יודעת שמה שקובע זו הביופסיה אך כתוב בסיכום של ה-PET CT״מחלה לימפופרוליפרטיבית בעלת פעילות מטבולית גבוהה , המתאימה ללימפומה אגרסיבית ( DLBCL) עם לימפאדנופתיה היפרמטבולית מעל ומתחת לסרעפת עם מעורבות טחול ומעורבות מפושטת במח עצם״ . רציתי לבקש את דעתך בעניין ומה המשמעות של מעורבות אפשרית בטחול ובמח העצם?, אנחנו מחכים לתור להמטולוג אך זה לוקח זמן , אנחנו מאוד מודאגים ואין אף אחד שיוכל להסביר לנו את התוצאות ולתת לנו תמונה של מה שעומד בפנינו. אודה מאוד לתשובתך.
תודה נטע
פרופ בן יהודה,
תודה על תשובתך,
הצלחנו לקבוע תור להמטולוג לתחילת השבוע הבא, תוכלי רק לומר לי האם בהתחשב בגילה (72) והעובדה שהמחלה כבר מפושטת יש סיכויים גבוהים לריפוי כפי שמעידים כל המאמרים בנושא?
נטע
כנס החולים בני המשפחה והרופאים המאורגן על ידי עמותת תמיד, יתקיים ביום רביעי 25.2.2015 בשעה 16:30
באולם סוראסקי – בית החולים ע"ש שיבא בתל השומר.
שלום.
מתי מומלץ ליטול אימנוביד(4מ'ג)...האם אחרי ארוחה והאם רק ביום?
שלום פרופ' בן יהודה ותודה מראש על תשובתך
לאבי, בן 60 עלה חשד ל מיאלומה בעקבון עלייה בקריאטנין 1.6, ירידה בהמוגלובין - 12 וספירת דם לא תקינה על כן בוצה בדיקת שרשראות קלות שיצאה גם היא חיובית למיאלומה אך לאחר ביצוע סי.טי. כלל גופי נמצאו בלוטות לימפה נפוחות באיזור האגן הכלייה והכבד וכעת ממתין לביופסית מחט מהכליה שאלותי הן - אילו בדיקות נוספות לדעתך צריך לבצע? (מח עצם?) מנסיונך הרב, האם הממצאים מראים על ניאלומה או לימפומה? חשוב לציין שבדיקות הדם מלפני חודשיים היו תקינות לחלוטין ובוצעה קולונסופיה ובדיקת דם נסתר בצאוה לפני כשנה שניהם תקינים
בברכה ובתודה
מור
שלום רב פרופסור ,
הנני בן 52 ונושא את הגן jak 2 ברצוני לעשות קעקוע - האם מותר לי ? או שמע זה יכול להשפיע על מצבי הבריאותי .(יש לציין שאינני סובל מאלרגיות כל שהן )
בתודה מראש .
פרופסור דינה שלום
אני טס היום לאוסטרליה, ואני מטופל ע"י טסיגנה, שאני לוקח בוקר וערב.
כיוון שבאוסטרליה יש הפרש שעות גדול, לא מסתדר לי לפעם הראשונה לקחת את הכדורים בבוקר ובערב בהפרש של 12 שעות.
מה את יכולה להציע , כדי שיסתדר בשעות המקובלות?
יש אפשרות שאדלג על פעם אחת, או שיש פתרון טוב יותר.
אודה על התייחסותך
דביר בר
פרופ' בן יהודה הנכבדה,
בן 54. בעקבות חוסר יציבות אוטונומית נשלחתי בין היתר לבדיקת אלקטרופורוזה של חלבוני הדם.
התוצאות: לא נמצא חלבון מונוקלונרי
kappa flc b - 19.4 3.3-19.4
5.71-26.3 lambda flc b - 17.7
flc ratio - 1.1 0/26-1/65
בנס גונס נגטיב
אני מבין שהתשובה תקינה.
האם העובדה שהקפא בגבול העליון מחייבת מעקב בנושא זה בהמשך או לשכוח מזה.
תודה גדולה