לפני כשבוע וחצי אושפזה אמי בבי"ח בעקבות ממצאים מדאיגים בבדיקות הדם
LDH-899
CA-125 -112.90
FERRITIN-764.50
CA 15.3-70
וכן תסמינים כגון: ירידה במשקל ללא סיבה הגיונית, חולשה קיצונית, חוסר תאבון ובחילות
לאחר CT נמצאו בלוטות לימפה מוגדלות ( עד 3 ס"מ) בצוואר, מתחת לסנטר, בבית השחי, באגן , במפשעה . הרופא בבי"ח אמר לנו שכנראה מדובר בלימפומה אם כי יש סיכוי קטן לקרצינומה.
היום נלקחה ביופסיה מבלוטה מוגדלת בבית השחי ומחר PET CT ונחכה לתוצאות...
בכל אופן, היום הבחנו כי 2 בלוטות לימפה מוגדלות שהיו בצוואר נעלמו או שירדה נפיחותם , שאלתי היא האם , בהתחשב בכל הממצאים, ייתכן עדיין שלא מדובר בסרטן...???
אודה לתשובתך
נטע
בן 37 חולה CLL אחרי טיפול R.C.V.P שהסתיים באוגוסט 2014 .כרגע במעקב.צריך לעבור ניתוח בקע (שבר ,קילה) כמובן שאני צריך לעדכן את המנתח +מרדיםהשאלה האם יש מגבלה בתרופות ההרדמה או מגבלה בניתוח או משהו אחר בשל ה- CLL ??תודה על התשובה
בן 65 עם ערמונית מוגדלת ושפירה שחוסמת את צינורית השתן לכן הוחלט על ניתוח להסרת הערמונית השפירה אך מוגדלת.
החולה נוטל אספרין ואידראה. ההמטולוגית לא מסכימה להפסקת נטילת המדללים לפני הניתוח ואילו המנתח לא מוכן לנתח חולה שממשיך ליטול את האספרין.
מה דעתך ?
שלום.
האם פומלידומיד= אימנוביד?
הרוקח לא מוצא תרופה בשם פומלידומיד....
תודה
אתי
שלום,
אימי בת 63, אובחנה עם לימפומה פוליקולרית (fullicular lymphoma) עם מסות קשרי לימפה בבטן. אמורה לעבור ביופסיה של מח העצם על מנת לקבוע את שלב המחלה. אני מבקשת לשאול מספר שאלות שאני מקווה כי זה המקום המתאים להעלותם:
1. הטיפול המוצע הוא של bendamustin 150mg ל 6 מחזורים ו rituximab - האם זה בד"כ הטיפול המומלץ למחלה מסוג זה ?
2. האם יש נתונים לשיעורי הצלחה לטיפול מסוג זה (אם כי אני מניחה שזה משתנה מאדם לאדם)?
3. צוין בפנינו כי יש תרופה בסל שהינה יעילה באותה מידה, אך היתרון של הבנדמסטין הוא במיעוט תופעות לוואי ואי נשירת שיער. עם זאת קראתי שאחת מתופעות הלוואי שלה היא תסמונת פירוק הגידול - מאחר וממצאי הסיטי של אימי מצביעות על תהליך רקמתי נרחב המערב את כל הרטרופריטונאום והכליות עטופות באופן כמעט מלא עם הידרונפרוזיס בינוני, האם היא בסיכון גבוה יותר ? מה הסיכון לפגיעה בכליות ? יש לציין כי כבר אחרי ביצוע הסיטי החלו לתת לה Alloril למניעה - האם זה מספיק או שיש טיפול נוסף ?
4. האם בדיקת pet עושים רק אחרי טיפול לצורך מעקב או שמומלץ לעשות לפני תחילת הטיפול ?
5. האם יש המלצה לטיפולים אלטרנטביים כלשהם (ואם כן אלו) להקלה בזמן הטיפולים הכימותרפיים ?
6. האם יש המלצה לשינוי תזונה ? סוגי מזונות שרצוי להימנע או לצרוך יותר ?
תודה מראש להתייחסותך,
בן 68 ,פעיל אינטנסיבי בחדר כושר,בדיקות ארגונומטריה ואקו לב במאמץ, תקינים.
נמצא שנתיים במעקב של SMM ,אין הרעה מהותית בתוצאות לאורך השנתיים.
תוצאות עכשוויות: FLCL 108 , יחס 0.13 . HB-13.7 , CALCIUM-9.85
מדובר בטראקינג בנאפל במסלול קל יחסית,עד לגובה 5000 מטר,שנעשה במתינות,עם יכולת עצירה וירידה מיידית במקרה של הרגשה רעה/חשודה.
שאלותי :
1.האם יש איסור לחולי SMM לעלות לתקופה קצרה לאיזורים דלילי אוויר?
האם זה יכול,חלילה,לעורר את המחלה?
2.האם מותר לחולי SMM ליטול כדורי URAMOX ,במינון קטן (125 מ"ג),כמניעה והקלה במקרה של חשש למחלת גבהים?
ו
אשמח גם לשמוע האם נערכו מחקרים בנושא?עם תוצאות מובהקות?
הנושא חשוב לי מבחינה פסיכולוגית אישית,ולא תחרות או הוכחת כושר.
תודה מראש.
תודה על הסבת צומת ליבי לחשיבות השתיה המרובה !
אני אקשיב לגופי ובודאי לא אהמר עליו.התיעצתי עם רופא ספורט מוינגייט ,שקרוב למגורי ,שמכיר את המסלול שברצוני לעשות (כלומר יעוץ מבחינה ספורטיבית,ללא קשר ל smm )
היה חשוב לי מאד לקבל את חוות דעתך,ושמחתי מאד שכתבת שאינך רואה בעיה.
זאת גם בשורה לכל חולי ה smm שניתן להמשיך בחים רגילים ומאתגרים..ובתקווה
שהוא ישאר רדום תקופה ארוכה.
שלום רב,
אני בן 65 ועברתי ב-2010 השתלת מח עצם עצמית לאחר טיפול בתחילה בתלידומיד שלא עזר,ולאחר מכן בוולקיד וציטוקסאן שבטיפול בהם נראתה תגובה טובה,בשנה האחרונה נראו עליות בערכי החלבון,לשד ובדיקות דם ואכן המחלה חוזרת,הרופאה המטפלת רוצה לשוב ולחזור על אותם תרופות(וולקיד וכו' + ארדייה) ולעבור שוב השתלת מח עצם.אני ממש לא מעוניין לעבור שוב את "מסכת הגהינום" הזאת את הטיפול הביולוגי הזה וכל תהליכי ההשתלה וכל הסבל הכרוך בזה,בעוד שאני רואה כי מאז 2010 חלה התקדמות מחקרית וטיפולית בתרופות מתקדמות יותר עם הצלחות לא קטנות. קראתי על רבלימיד/ קרפילזומיב/ פומלידומיד.תרופות אלה מתאימות להישנות מחלה? מה זה טיפול בקו ראשון/שני? קיימת תרופה שאני יכול לדרוש אותה (אחת מאלה שהזכרתי שהן בסל) שהטיפול בה הוא ללא תהליך שבסופו תהיה השתלה אלא רק טיפול בתרופה וזהו? מה הקריטריונים לטיפול בכל אחת מהתרופות,לגילוי ראשוני/הישנות וכו'? (מצטער על מס' השאלות כי אלו שאלות שהרופא המטפל לא ישב ויסביר לי וכל הספרות לגבי תרופות אלה היא באנגלית)
תודה ושבת שלום
בת 87. אחרי 4 טיפולי r chop , בוצע pet ct ואין קליטות פתולוגיות ואין עדות ללימפומה.
מועמדת לשני טיפולים ביולוגיים (האם יש צורך?). מאז גילוי המחלה לפני כחצי שנה קיימת צרידות בלתי מובנת. בדיקת א.א.ג. נמצאה תקינה ואין נזקים למיתרי הקול.
להמטולוג אין תשובה וגם לקרדיולוג אין תשובה (אקו לב ואק"ג תקינים).
האם יש לך רעיון.? לחץ דם גבוה ומטופל ונפיחות ברגלים שמטופלת בעזרת פוסיד.