לד"ר שלום ביצעתי בדיקות דם לקרישה והכל בגדר הנורמה אך בכל זאת כל דקירה הכי קטנה מלווה בדימומים רבים אתמול עברתי ביופסיה בקיבה וכתוצאה מכך היה לי דימום מסיבי שכלל צריבה וסיכות ולמרות זאת הדימום המשיך עד שכבר רצו לאשפז אותי רק לאחר כ- 3 שעות הדימום פסק . ממה זה יכול לנבוע ?
אודה לך אם תכווני אותי לבדיקות רלבנטיות כי רופאת המשפחה לא יודעת ויש לי תור לעוד 3 חודשים להמטולוג
שלום,
בעלי נוטל הידראה כמוסות 500 מג מדי יום, נתקלתי בכתבה שמדברת על נוזלי גוף וכו. שאלתי: האם יש סכנה כלשהי , במהלך קיום יחסי מין ? ( מנוזל הזרע המגיע לגופי).
תודה רבה
עד כמה שידוע לי אין בעיה של מעבר התרופה לגופך אבל אתם צריכים להימנע מהריון בגלל השפעת התרופה על תאי הזרע
שלום רב
מה המשמעות של ספק של הפתולוג באשר להופעת CD-10 בתאי הלימפומה?
מה המשמעות של הופעת MUM1 בתאי הלימפומה?
האם CD-10 ו-MUM1 יכולים להופיע במקביל בתאי לימפומה?
האם לסיווג תת הקטגוריה של DLBCL יש משמעות מבחינת בחירת הטיפול המיטבי?
תודה מראש
שלום רב,
בדוח הביופסיה של אבי מצוין ש: the lymphoma cells are positive for MUM1, the CD10 immunostain is difficult for interpretation.
הרופא המטפל הציע 6 טיפולים של RCHOP.
האם לאור אי הבהירות בנוגע ל-CD10, הטיפול המוצע הוא הטיפול האופטימלי? האם כדאי לבקש הבהרות לגבי הפתולוגיה?
ביצעתי מספר בדיקות מקיפות בחודשיים האחרונים משום שהפסקתי לקבל מחזור בחצי השנה האחרונה (אני בת 31), בנוסף אני מאוד עייפה ויש לי נשירת שיער לא הגיונית. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בארבעת החודשים האחרונים עליתי חמישה קילו.
מעתיקה לכאן כמה מהבדיקות:
RBC-Red Blood Cells 3.72
Mg-Magnesium (B) 1.9
Hemoglobin 10.8
Hematocrit 33.8
Immunoglobulin A 66.2
Fe - Iron 110
Ferritin 25
Vitamin B12 252
יש לי תור להמטולוג אבל זה יקח עוד זמן אז אשמח לקבל איזשהי תובנה לגבי המצב שלי.
אם אני מבינה נכון, אין לי מחסור בברזל. מה יכולה להיות הסיבה לאנמיה?
המון תודה.
שלום לפי נסיונך וכמובן שכל חולה יש את הרגישויות והתגובות שלו עם זאת רוצה לשאול השאלות הבאות :1.מהן תופעות הלוואי במתן פנטוסטטין + מבטרה 2. ממה צריך להזהר ומה צפוי לקרות לי3.האם אני אהיה מושבת ? 4.לכמה זמן משוער ? 5. מתי זה בדרך כלל קורה ? בפעמ/ים הראשונות או אח"כ6.מה משך הזמן במתן פנטוסטטין 7. מה משך השמן במתן המבטרה8.איזה ממאירויות נוספות עלולות להיות9. בהקשר למבטרה מה זה Jhon Cunningham Virus10 רק לידיעה אני אמור לקבל 8.6 מילי גרם פנטוסטטין + 800מילגרם מבטרה במספר מחזורים .קורס קודם היה קלדריבין לפני 3 שנים 12 מיליגרם במתן תת עורי לחמישה ימים בברכהאריק
לאמי התגלה במקרה CLL בבדיקה מדצמבר 2012 9.10- לימפוציטים.
61.60%
כיום בבדיקה 1.2 14.6 68% האם מדובר בעליה משמעותית המצריכה טיפול, מתי מתחילים לטפל?
אין סימפטומים נוספים פרט לכאבי גב שמבירור אורטופדי כולל סיטי לא נמצאה להם סיבה.
וגרד בפי הטבעת שאין לנו מושג אם קשור למחלה זאת.
תודה רבה על תשובתך
דר תודה רבה על תשובתך בנוגע לCLL.
רציתי לשאול מאיזה ערכים מתחילים טיפול.והאם כאבי הגב והעצמות קשורים למחלה.
תודה רבה רבה על התיחסותך.
בוקר טוב פרופסור!
אמי אובחנה במיאלומה לפני חודשים
מאז היא עברה טיפולים רבים , בינהינם VDT pace, ועכשיו VCD u ו ולקד
בשבוע אחרון יש לה בצקות ברגלים, היא אמרה את זה לרופא אבל הוא לא יודע למה יש לה את זה . זה מאוד מלחיץ אותי שרופא לא יודע ? ממה יכול לנבוע בצקות ברגלים? גם המוגלובין שלה נמוך 8.6 . בבדיקת מח עצם לפני 3 שבועות רופא אמר שיש שיפור משמעותי . אז אם יש שיפור למה יש את הבצקת והמוגלובין כל כך נמוך? האם זה מסוכן?
תודה רבה ויום טוב!