שלום רב.
אני בן 36. כתמים אדומים שהופיעו לי לפניי שנתיים על העור העלו לאחרונה חשד לאחר ביופסיה כ mf מוקדם. בבדיקה קלינית של רופאת עור בכירה נאמר לי שזה נראה כמו פארפסוריאזיס דיגיטאלית.
ביצעתי בדיקות us לכל בלוטות הלימפה וכן בדיקות גם מקיפות. התוצאות
Us
בטן- תקין
בית שחי-תקין
מפשעות- נכתב זוהו בלוטות משני הצדדים, בלוטה אחת מוגדלת מעט עם מבנה שמור בגודל1.1 סמ.
צוואר- נכתב זוהתה בלוטה תת ליסתית מעט מוגדלת 1.45 סמ בעלת מראה ומבנה שמורים. וכן קשרית הטרוגנית בעלת מבנה שמור בגודל 0.3 ממ.
בדיקות דם- כימיה כללית, נוגדנים, ספירת דם, תאים אדומים, לבנים ועוד: כל המדדים בטווח התקין למעטנוגדני iga שהיו מעט נמוכים מהטווח התחתון (ערך של 50 לעומת 70). תאי דם אדומים בגבול התחתון של טווח הנורמאל (בדכ זו התוצאה אצלי).
התור שלי למרפאת לימפומה בעוד כמעט חודשיים..
האם ממצאי בלוטות הלימפה מעידים על אפשרות של התפתחות המחלה? האם ההגדלה של הבלוטות בטווח הנורמאל? האם ייתכן שזה צירוף מקרים עם החשד לmf, שבמידה וקיים מבחינת העור נמצא בשלב התחלתי או שבהכרח יש קשר.. האם יש קשר לריכוז הנוגדנים הנמוך מהנורמאל?
אציין שיש לי פטרת בציפורניים ברגל ובעת הבדיקה הייתי מעת מצונן עם כאב גרון קל.האם סביר שהשפיעו. כמו כן אין לי כאב כלל במקומות בהם זוהו בלוטות מוגדלות וכן אין בליטה חיצונית נראית לעין או במישוש.
מודאג מאוד וחרד. מתנצל על ריבוי המידע והשאלות.
אודה מאוד לתשובתך.
בעלי אובחן לפני שבוע כחולה MM - נקבע תור לטיפולים רק שצריך להביא בדיקות דם, איסוף שתן וסיטי.
אמש צלצל רופא המרפאה שההמוגלובין נמוך ודחוף לבית חולים לקבל מנות דם.
בינתיים הוא קיבל 2 מנות דם.
שאלתי היא האם יש מד כלשהו לספירת דם המותנה בקבלת הטיפול .
תודה מראש על התשובה.
פרופסור בן יהודה שלום,
תודה על תשובתך הקודמת, מאז היינו היום אצל המטולוג ברמב"ם והוא החליט בשל גילה של אמי (72) והחשש שמפאת גילה הטיפולים יהיו קשים מדי ואף יגרמו לתופעות לוואי קשות מדי,החליט להתחיל בשני קורסים של AVD ולאחר מכן לעשות PET CT ולהחליט מה הלאה.
האם נראה לך סביר שבלימפומה הודג'יקן דרגה 4 זה הטיפול היעיל יותר כי קראתי שבמחלה בדרגה זו נוטים לתת את משלב ה-BCOPP
אודה לתשובתך
נטע
שלום רב, בני בן ה-15 אובחן כחולה במחלת הודג'קין מסוג lymphocite predominant
למיטב ידיעתי זהו סוג נדיר ואני מעוניינת להיוועץ במומחה בתחום באשר סוג הטיפול.
האם יש מישהו שאוכל לפנות אליו ?
תודה, דימי
שלום.
האם שלשולים יכולים להיות ת.לוואי של הכדור הנל 4 מג
מה עושים כלכלה עוצרת וכדור נגד שלשולים ?
תודה
שלום רב דר
אמי בת 70חולה בלחקמיה aml
מטופלת כבר שנה בסטרואידים . האם יש טיפול מנע להדלדלות העצם?
והאם ויטמנים וכדורים כמו אקטונל יכולים למנוע את הסכנה להשברות העצמות במידה והשימוש בסטרואידים יימשך?
נכון עד להיום לא קיבלה טיפול מנע.
שלום רב,
מזה חצי שנה, אובחנתי בטרשת נפוצה.
יש לי בנוסף ערכי PLT נמוכים מדיי (למעט תקופת האשפוב לצורך הטיפול במחלה כיוון שקיבלתי סטירואידים בוריד).
יש י שתי שאלות:
האם יש קשר בין הטרשת לבין ערכים המוכים של PLT? (מדובר בערכים בין 30-50)
האם לדעתך צריך לקבל טיפול בסטירואידים רק לצורך העלאת ערכי הפלייטלטס או שערכים כאלה עדיין נמצאים בטווח שאינו מצריך טיפול שכזה? (כמובן עם השגחה תמידית)
פרופ בן יהודה שלום,
אמי אובחנה ( כפי שספרתי כאן לפני כשבוע) בלימפומה מסוג הוצ׳קין mixed celilarity, עם בלוטות מוגדלות מעל ומתחת לסרעפת ומעורבות טחול ומעורבות מפושטת במח עצם. היינו אצל המטולוג היום והוא הציע להתחיל בטיפול ( כ-6 קורסים..) . שאלתי נוגעת למעורבות מח עצם במחלה- הרופא אמר לנו שכרגע אין צורך לעשות בדיקת מח עצם, ורציתי לדעת מה את חושבת על זה? האם לא ייתכן שהתאים הסרטניים שבמח העצם הם לאו דווקא מהלימפומה ? אודה ללתשובתך נטע
שלום,
אובחנתי עם לימפומה מסוג הודג'קין שלב 2A unfavorable,
interim PET(אחרי 2 מחזורים) - קליטה קטנה מהכבד ומהמדיאסטינום
נשאר לי עוד מחזור אחד של ABVD (מתוך 6), ורציתי לדעת מה הסטטיסטיקה להישנות המחלה ? או לחילופין סיכוי להחלמה ?
תודה.
שלום, אובחנתי לפני כשנה גם עם לימופמה מסוג הודג'קין ובדרגה 3 עם קליטה בכמה מקומות והיום לאחר שנה יש רגרסיה והגוף נקי, כך שיש תקווה והכי חשוב לזכור שכל יום הוא מתנה, לאאף אחד לא מובטח שום דבר, פשוט ליהנות מכל יום.
אשמח לספר על דברים שעזרו לי להתמודד.
Nodular sclerosis