כל כמה זמן ניתנות זריקות וידזה ולמשך כמה מחזורי טיפול? האם יש פרוטוקול קבוע או שהמינון תלוי בשלב המחלה?
תודה וחג שמח
שלום ד"ר בן יהודה
אמי מקבלת בימים אלה טיפולי rchop לטיפול בלימפומה
וזריקת ניולסטים פעם בשלושה שבועות.
בשבוע השני לאחר הטיפול היא נחלשת מאד ותהיתי האם ישנם תוספי מזון שיכולים לאושש את הגוף מעט. כמו ברזל, b12 או מולטי ויטמין מסויים?
בברכה
מעיין
שלום,
האם לימפומה יכולה להתפתת ולשלוח גרורות עד לריאות?
באם כן, האם הסרטן עדיין נחשב מסוג לימפומה ומטופל ככזה או שזה סרטן ריאות?
תודה
שלום רב פרופסור בן יהודה, אני בשלב רמיסיה. טיפול אחרון RCHOP היה בספטמבר 2011 וקיבלתי סך הכל 4 טיפולי מבטרה לטיפול המשך כל חודשיים. הטיפול הופסק - אחרון היה באוגוסט 2012.
קראתי את תשובתך מה-29.3 לגבי CLL. "משך טיפול ב-IBAUTINIB רוב החולים היו במחקרים קליניים ושם הטיפול נמשך עד התקדמות המחלה." שאלתי: האם זה מיועד לכל החולים? גם לאלה שברמיסיה כרגע? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה וחג שמח.
שלום
הובחנתי בdlbcl דרגה 4
עברתי 3 טיפולי rchop עם תגובה סבירה ומשם המשכתי ל 2 טיפולי eshap ולהשתלה עצמית
תוצאות בדיקות הפט סי טי אחרי ה eshap השני ואחרי ההשתלה זהות:
מסה רזידואלית קטנה 2×3 ס"מ ככל הנראה עם תהליכים נקרוטיים וקליטה 1.9 suv max
שאלתי היא האם ההשתלה נכשלה?
האם הדבר בהכרח מראה על נטייה לחזרת המחלה?
האם יש קו טיפול נוסף שאינו כרוך בתרומת מח עצם?
האם יש קו טיפול נוסף שאינו כרוך בתרומת מח עצם? יש עוד הרבה טיפולים נוספים לחולה שמחלתו נשנית אחרי השתלה
לפרופ' דינה בן יהודה שלום רב
לפני שש שנים התגלתה אצלי לימפומה SLL כוךך במח עצם. קיבלתי 6 קורסים של כימוטרפיה עם מבטרה ובסיומה עשית MAINTANACE עם מבטרה שנמשכה שנציים. כתוצאה מהטיפולים נכנסתי לרמיסיה שנמשכה 4 שנים.
לצערי לאחרונה בלוטות ברטרופריטונלי גדלו והגיעו 5X11 ס"מ ובבית השחי עד 5.5 ס"מ (לפי PET-CT) בשלב הנוכחי לפני כחודש התחלתי טיפול ב אימברוביקה 420 מ"ג ליום. לאחר כשבועיים ימים מהתחלת הטיפול נראה לפי מישוש שהבלוטה בבית השחי קטנה לסביבות 1.5 ס"מ .
לא ברור לי משך הטיפול המומלץ באימברוביקה, ברצוני לציין את העלות הגבוה ביותר של התרופה וכן ריבוי תופעות הלואי אצלי לפעמים שלשולים וזיהומים בדרכי הנשימה העליונים.
האם תופעות הלואי עשויות להעלם במהלך הזמן ? תודה על חווצ דעתך
פרופ בן יהודה שלום
לא ברור לי עדין למה לצפות לאחר מספר חודשים של טיפול באימברוביקה ? האם יש לצפות לרמיסיה מלאה ? תודה מראש וחג שמח
אני חולה בעמילואידוזיס עברתי השתלת מח עצם ובאוקטובר שנה שעברה ישלי פגיעה כיליתית ולבבית השבטע עשיתי בדיקת אעסוף שתן 24 שעות והתוצאה של החלבון הייתה 12.38 חלה עלייה בכמות החלבון - על מה זה מראה?
אלו התוצאות שלי מיולי 2014
תאריך
חלבון בשתן
6.7.14
11.56
18.9.14
8.56
10.12
9.98
26.3
12.58