עמותת תמיד פועלת לקידום הקשר, העברת המידע ותמיכה בחולי תסמונת מיאלודיספלסטית ובני משפחותיהם, וכן לקידום מחקר ופיתוח של טיפולים חדשניים תוך שיתוף פעולה של מרבית המרכזים הרפואיים הגדולים בישראל.
ביום 7.1.2015 (יום ד') אנחנו יערך כנס ראשון, המיועד לחולים ובני משפחותיהם.
ההשתתפות בכנס אינה כרוכה בתשלום.
אנא הירשמו באמצעות אתר האינטרנט של העמותה על מנת שנוכל להיערך בהתאם לכמות המשתתפים. תודה !
כל חברי הדירקטוריון בעמותה רופאים, חולים ובני משפחה, עושים את תפקידם בהתנדבות, בעמותה שלנו אין מקבלי שכר.
האם צרידות יכולה להיות אחד הסימפטומים של לימפומה מסוג diffuse large b cellהגידול , אמנם,בצואר, אך לא נוגע במיתרי הקול?
שלום, בעקבות אבחנה של מיקוזיס פונגואידס עם גרד קשה והגדלת בלוטות במפשעות באולטרהסאונד, הופניתי לביצוע PET-CT. אודה על עזרתכם בתרגום התוצאה:
"צוואר: קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בבלוטה כ 1.3ס"מ בצוואר משמאל ברמה 2B. אברי הצוואר שמורים".
בבקשה אם אפשר לפרט כי חשוב לי מאוד להבין.
תודה רבה.
שלום פרופסור, כוונתי היא רק לומר לי מה זה 2B וכן האם 1.3 הוא גודל תקין.
כמובן שאפנה לרופא ששלח אותי אבל רציתי לשמוע בנוסף מרופאה מנוסה בתחום זה, כמוך, את חוות דעתך. לגבי הקליניקה: אין קליניקה מעבר לגרד שכבר נעלם עם הפוטותראפיה וכן פעם במספר חודשים, מספר נגעים שטוחים באזור הבטן (4-6 נגעים) שנעלמים תוך יומיים בתגובה למשחה סטרואידלית. זאת כל הקליניקה.
המון תודה.
שלום רב,
רוצה להודות במעמד, על המענה בפורום והסבלנות לאורך הזמן.
ולעצם העניין, האם יכולה להגרם התקדמות מהירה בשלבי המחלה, b-cll כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת ואינטנסיבית?
הפעילות היא כ-5-6 פעמים בשבוע שעה כל פעם. מהווה חלק מהליך הורדה במשקל באופן הדרגתי אך אפקטיבי.
אודה לדעתך, ואם יש הסתייגויות.
כמו בעיסוי למשל? שהבנתי שיש להמנע או לעשות עיסוי עדין בלבד.
תודה וחג שמח
האם יש מחקר שמתייחס להתקדמות לימפומת הודגקין ללא טיפול ?
מהי תוחלת החיים של אדם שאובחן עם מחלה זו (בשלב ראשוני) ובוחר שלא לטפל?
אני מתנצלת מראש אם בשאלתי זו פגעתי במי מכם, זו לא כוונתי. ואם פורום זה אינו המקום לשאלה מסוג זה אשמח אם תוכלי להפנות אותי.
אשמח גם להפניות לחומר / מחקר שמתייחס לכך אם יש בכלל...
תודה רבה
האם יש סיכון בכניסה להריון לאחר לימפומה מסוג הודג'קין, הגידול היה ממוקד בבלוטה במיצר בלבד. סיימתי את הטיפולים וההקרנות לפני שנתיים ורבע.
תודה על תשובתך המהירה,
בינתיים התברר שאני כבר בתחילת הריון, ממש ממש בתחילה. האם את ממליצה להפיל או להמשיך. אודה על תשובה דחופה!
לפרופ' בן יהודה
סליחה, טעיתי במשהו - הסוג של הלימפומה היה נון הודג'קין, אני מקוה שזה אותו דבר מבחינת תשובתך.
תודה על ההתייחסות
פרופסור בן יהודה, שלום, במענה ששלחת לי לא ראיתי תשובה לשאלה לגבי הטיפול האחזקתי: כמה זמן אחרי סיום הטיפול האחזקתי במבטרה אפשר להתעבר?תודה, קרן
שלום לך,
האם ידועה תופעת לוואי של טעם מר בפה(או בחיך) בעיקבות שימוש באאידרייה(פוליציטמיה ורה)
בברכה
ניקי
שלום רב פרופ',
אני מצפה ומבקשת מאוד את התייחסותך לכן מקפיצה את הודעתי.
מה תהיה המלצתך עבור אישה צעירה בת 30 שאובחנה עם לימפומה הודג'קין ותוך כדי אובחנה גם עם סרטן פפילרי של בלוטת התריס.
האם ישנן התוויות ברורות במה מטפלים קודם ? מי "מנהל תיק" רפואי שכזה - ההמטולוג או האונקולוג ?
האם יש המלצה לאיזו מחלקה/ בית חולים לפנות?
תודה מראש