כל 6 חודשים,בבית חולים מאיר,שראיתי שאינו משתתף במחקר.
מאחר ומדובר בחיי,תרתי משמע,הייתי מעונין לדעת אם אני מחמיץ צורת טיפול שיכולה להאריך את חיי, או לשפר את תוחלת חיי.
מה המשמעות של " מילומה זוחלת בסיכון גבוה למעבר למילומה"?
האם ניתן לקבל הסבר או הפניה למאמר שמסביר מהו: "בסיכון גבוה?
הבנתי שהתחלת הטיפול תלויה בכיצד הרופא המטפל מתייחס לעליית הערכים בבדיקות הדם וישנם התניות ידועות שמעבירות ממיאלומה זוחלת למיאלומה הדורשת טיפול,אולם לא מצאתי כל התיחסות ברורה "לסיכון גבוה"?
מבקש להבין על מנת להחליט האם לבקש חוות דעת נוספת,או לעבור למרכז רפואי המשתתף במחקר.
תודה מראש.
לפני כשבעה חודשים אובחנה אצלי לימפומה פוליקולרית דיפוזית שלב 3. טופלתי במבטרה + R-CHOP. לאחר שלושה טיפולים ב-PET SCAN הייתה תגובה טובה מעל הסרעפת אך מחלה פעילה מתחת לסרעפת. לאחר עוד 3 טיפולים עדיין ישנם שני מוקדים פעילים, אחד במפשעה ואחד במותן הימני. הטיפול שהוצע לי הוא טיפול משמר במבטרה למשך שנתיים. ברצוני לדעתי האם צריך לקחת דגימה כדי לברר שהלימפומה עדיין פוליקולרית ושלא הפכה לאגרסיבית יותר. ואז אולי הטיפול במבטרה לא יועיל. האם צריך לבצע עוד פעם PET SCAN לאחר שלושה חודשים מתחילת הטיפול במבטרה. המבטרה תינתן לי פעם בחודשיים, האם זהו מינון מספיק?
בתודה מראש על תשובתך.
שלום רב פרופסור בן יהודה, מזה כשנתיים וחצי סיימתי טיפולי RCHOP ומעקב תקין - בדיקות דם תקינות מלפני שבועיים.
שאלתי היא: איזה כללי זהירות עלי לנקוט לגבי חיידק בשם STAPH. AUREUS שהתגלה לבעלי ומקבל אנטיביוטיקה חזקה בשם אמוקסיקלב טבליות 875מ"ג. פעמיים ביום. אשמח לקבל תשובה - אני די מודאגת .תודה רבה.
שלום רב,
מה תהיה המלצתך עבור אישה צעירה בת 30 שאובחנה עם לימפומה הודג'קין ותוך כדי אובחנה גם עם סרטן פפילרי של בלוטת התריס.
האם ישנן התוויות ברורות במה מטפלים קודם ? מי "מנהל תיק" רפואי שכזה - ההמטולוג או האונקולוג ?
האם יש המלצה לאיזו מחלקה/ בית חולים לפנות?
תודה מראש
שלום דינה
אמא שלי מאובחנת מזה כשנתיים בעמילואידוטיס עם תוצאות טובות בטיפול בשרשרת הקלה ע״י וולקייד וסטראוטיפים .מדי מספר חודשים אמי מבצעת אקו לב ו mri שאף הצביעו על שיפור קל בלב. בבדיקה האחרונה נאמר לנו שבדיקת ה mri מראה על שיפור ומנגד האקו לב מראה על החמרה. כיצד זה יתכן? ואיזה מהבדיקות היא יותר אמינה ומדוייקת?
ארז
אחרי טיפול כימי ראשון יש מספר תוצאות בדיקות דם חריגות.
אבקש התיחסותך והאם אפשר להמשיך לטיפול הבא?
neut% - 74.6
lym% -13
lymp/abs - 0.8
rbc - 3.99
hb - 11
ldh -485
rdw - 16.4
כל שאר הפקטורים תקינים ועלי לציין שלפני הטיפולים לא היו חריגות.
מדובר בחולה בן 86.
בתודה מראש.