קראתי שאצל כלבים שחולים בקדחת הקרציות בשלב האקוטי מופעים תסימנים של ירידה בשלושת השורות:תאי דם אדומים, לבנים וטסיות, ועלולים לגרום לבלבול עם לוקמיה.
בבני אדם המחלה נקראת קדחת הבהרות ותסמניה שונים ומופיעה תפרחת.
האם יתכן שהרקציה עברה שינוי/מוטציה ווהסימפטומים יזכירו את הסימפוטמים שקיימים בכלב חולה, וייתכן שיאבחנו אותה כלוקמיה ?
בעלי חלה בלוקמיה AML ובביתנו יש כלב
פרופ' דינה בן יהודה שלום רב,
לפני חצי שנה הותקפתי ע"י נשא HIV שהזריק לי דם בישבן(נראו "שבילי דם" מתחת לעור, פצע שהגליד לאחר שבועיים)-קיבלתי טיפול מונע-PEP,
הטיפול המונע נימשך חודש ימים לאחר האירוע...
הייתי במעקב במחלקת HIV עד חצי שנה לאחר האירוע, לאחר חצי שנה מנהל המחלקה אמר לי שלא מדובר ב-HIV ועליי לגשת להמטולוג לברר פשר בלוטות הלימפה בבתי השחי (ב-US מימין בלוטת לימפה בקוטר 1.9סמ עם מבנה סונוגרפי שמור, משמאל הודגמו בלוטות לימפה עג לקוטר 1.5סמ עם מבנה סונוגרפי שמור)
אני עדיין משוכנע שמדובר בהדבקה ב-HIV, מכייוון שרגליי שורפות, זרמים ברגליים ובלוטות לימפה בבתי השחי מציקות כבר למעלה מחודשיים
ניבדקתי ע"י נורולוג לגבי השריפה-זרמים ברגליים, חשד לנירופטיה של הסיבים הקטנים, (גם זה יכול להיגרם מזיהום או HIV
1.האם ייתכן שהגוף שלי לא מייצר נוגדנים? (למחלות אלו יש נוגדנים:CMV IgG-124 , EBNA IgG (POS)EBV Past infection ) 2.מעוניין לקבוע תור אליך לבירור(דיברתי עם הפקידה שלך-נינט) רוצה להגיע מוכן-אלו בדיקות עליי להביא איתי ,אולי נידבקתי במחלה אחרת כתוצאה מדקירה זו....
נא עיזרי לי, אני במצב נפשי קשה ...
אקבע עם מינט,
אך נא אימרי לי אלו בדיקות עליי לעשות להביא איתי, חוץ מספירת דם ו-US בתי שחי שיש לי מלפני חודש, אך עדיין מציקות לי בלוטות הלימפה, כמוכן בשעות הערב בד"כ כפות ידיים ורגליים אדומות...
אני מגיע מהמרכז הארץ, אשמח גם כשאגיע לייעוץ אם תוכלי להתייעץ בנושא ה-HIV עם מומחה בתחום...
בן 58, ביולי האחרון סיימתי 6 מחזורי טיפול בבנדמוסטין + מבטרה כנגד לימפומה פוליקולרית תדרגה 1-2 מצב 3. לפני כחודשיים עברתי טיפול תחזוקה במבטרה.
בשבוע שעבר התגלתה בספירת דם ניוטרפונה 800 וטסיות 120000. כתוצאה מכך נדחה טיפול תחזוקה שני במבטרה ובספירת דם חוזרת שנעשתה אתמול בקופ"ח נקבע ניוטרפוניה 0.3 אני מניח שזה 300, PLT 150 ולמפוציטים 0.6. כמו כן תוצאות של WBC,RBC,HB, HCT נמוכות מהנורמה אבל זה כבר לאורך זמן מאז גמר הטיפולים. בזמן הטיפולים קיבלתי זריקות ניאולסטים כנגד ניטרופניה שהתפתחה בטיפולים.
שאלותי הכלליות:
1. מה הסיבה להתפתחות ניטרופניה אחרי גמר מחזור טיפולים בלימפומה. על מה זה יכול להעיד וכיצד מטפלים בזה?
2. האם יכול להיות קשר לטיפולי התחזוקה במבטרה והאם נכון להפסיק את טיפול התחזוקה במקרה של ניוטרופניה?.
3. האם יש מצב שנדרש טיפול קבוע/כרוני בניוטרופניה?
באם אפשר שאלה פרטית: לצערי רופאי המחלקה של בית החולים בו אני מטופל נמצאים בהשתלמות בחול עד סוף שבוע הבא ואודה מאוד באם תוכלי לענות לי.
האם לאור התוצאות של הנויטרופניה שפרטתי אני צריך לנקוט בצעדים כמו פניה למיון לטיפול דחוף בניוטרופניה? להמנע מחשיפה מול אנשים (עבודה , חברים) ? או ניתן להמתין שבוע בחיים רגילים עד שחוזר הרופא המטפל?
תודה רבה
למזלי הרע רופאי המחלקה בבית החולים בו אני מטופל נמצאים בהשתלמות
האם בספירה האחרונה שעשית למשל לפני חודשיים או חודש הספירה היתה תקינה? בהתחשב בעובדה שעברו מעל 4 חודשים מסוף טיפול אם הספירה הזאת היא הספירה הקבועה שלך (דבר שיכול להיות אחרי הטיפול שקיבלת צריך רק להזהיר אותך להגיע למיון במקרה של חום ולחכות בסבלנות שהספירה תתאושש. אם זוהי ירידה חדש בספירה זה מחייב בירור נוסף ובכל מקרה להגיע למיון במקרה שלחום. גם אם רוב רופאי המחלקה נסעו להשתלמות עדיין אני בטוחה שיש רופא שמכסה מקרים דחופים אנא צור איתו קשר כי רק הוא יוכל לקבל את הנתונים החסרים.
הספירות שעשיתי חודשיים אחרי הטיפולים היו תקינות למעט אנמיה קלה ועכשיו לפני טיפול האחזקה של המבטרה השני
תודה
שלום פרופ' בן יהודה,
קרוב משפחה שלי אובחן כחולה במיאלופיברוסיס (accelerated phase).
אושרה לו התרופה Jakafi במינון נמוך בתור טיפול התחלתי.
לאחר כשבוע השימוש בתרופה הופסק עקב ירידה בספירה של טסיות הדם.
הרופא המטפל החליט להפסיק את הטיפול. כרגע הוא הורה לו להגיע לבדיקה לצורך מעקב מדיי מספר שבועות.
האם במקרה כזה ישנה גישה אלטרנטיבית? תרופה נוספת שיכולה לשמר את הרמות של טסיות הדם? האם יש טעם לנסות לחזור לשימוש בתרופה במינון נמוך יותר?
תודה מראש.
אני מטופל בABVD כנגד לימפומת הודג'קין. האם כתוצאה מהמחלה או מהטיפול יכול להופיע דם בנוזל הזרע?
שלום רב,
אמי אובחנה לפני חצי שנה בסרטן לימפומה פוליקולרית דרגה 2 בבסיס הצוואר
ובבית השחי מימין. עקב גילה המבוגר וצפי לטוקסיות גבוה בטיפול הומלץ על
טיפול בנדמוסטון מבטרל והקופה לא אישרה, המידעכ נמסר לנו רק עכשיו. החלה
טיפול ב R-CHOP, לאחר חמישה טיפולים חשה נפיחות בצוואר וביד ימין, על פי
בדיקת הרופא נמושו גם בלוטות סופרקלביקולריות משמאל. לאחר דיון הצוות
הוצא לאמי להשתתף במחקר .GILEAD 0125
שלוש שנים היא סובלת מנפיחות והחשש שלנו שהטיפול שקיבלה שינתה את
הלימפומה ללימפומה שאינה הודג'קין בדרגה גבוהה.
מה עלי לעשות אני חסרת אונים? האם לחתום על המחקר למרות התופעות
החמורות שהטיפול עשוי לגרום או לחכות לטיפול הראשוני שהומלץ והקופה
לא אישרה?
חשוב לציין שעברה ct-pet לפני הטיפול הראשוני- והתוצאות הן:מעורבות של
בלוטות בצוואר קדמי מימין, בית השחי מימין, ועוטף סקפולה ימנית עם חשד
למעורבות עצם.
עקב גדילה די מהירה של הגוש בצוואר ומספר תחנות מעורבות לא התאפשר
טיפול קרינתי לוקלי.
זקוקים לעזרתך בנושא.
ידוע
פרופ' בן יהודה שלום רב,
אני מטופלת אצל ד"ר בוקשטיין. חליתי ב-large b cell lymphoma diffuse בשנת 2009 וכן בשנת 2014. המחלה טופלה ב-MTX וב-MAB, שמונה טיפולים בסה"כ, כאשר שני האחרונים עם צטרבין. ב-30 ביולי הייתי אצלך ובהתאם להמלצתך בוצע איסוף תאי אב לקראת השתלת מח עצם עתידית בעת הצורך. בסיום התהליך אמרו שהכל תקין, אבל כעבור חודש נמסר לי שהתאים מתים ולכן יש לעשות כל את התהליך מחדש. כמה זמן לוקחת בדיקת תקינות התאים?
בשל העובדה שהתור הבא אלייך הוא רק במרץ הקרוב, אבקש לדעת האם לעשות מחדש את התהליך או להישאר במעקב.תודה מראש.
אני חולה במחלה מזה שלוש שנים , בנוסף עברתי ניתוח להסרת גידול מהלבלב. עקב סיבוכים לאחר הניתוח וחוסר החלמה מכאבי בטן וזיהומים הוחלט על הפסקת לקיחת הגליבק למשך מספר חודשים. כיום לפי הבדיקות עלי לחזור וליטול תרופה למחלה .לציין שמאז שהפסקתי לקחת גליבק נעלמו כאבי הבטו והזיהומים.
שאלתי : מהן תופעות הלוואי של התרופות הנוספות מלבד הגליבק ?