אני חולה במחלה מזה שלוש שנים , בנוסף עברתי ניתוח להסרת גידול מהלבלב. עקב סיבוכים לאחר הניתוח וחוסר החלמה מכאבי בטן וזיהומים הוחלט על הפסקת לקיחת הגליבק למשך מספר חודשים. כיום לפי הבדיקות עלי לחזור וליטול תרופה למחלה .לציין שמאז שהפסקתי לקחת גליבק נעלמו כאבי הבטו והזיהומים.
שאלתי : מהן תופעות הלוואי של התרופות הנוספות מלבד הגליבק ?
פרו' שלום
האם התרופה הזו נסיונית ?
האם יש מסקנות לגבי התרופה הזו ,מאחר שהמוטציה גילו רק ב 2013
אם אני זוכר נכון
תודה
אריק
אימא שלי מתלוננת המון זמן על כאבי בטן חזקים, מה ניתן לעשות על מנת להקל על כאבי הבטן?, האם ניתן למנוע מכאבי הבטן האלו לחזור בעתיד?. האם זה נגרם כתוצאה מאכילת דברים מסויימים שעדיף לחולי הודג'קין להימנע מהם?
מודה לך מראש על תשובתך
תודה רבה פרופסור על התשובה
רציתי לשאול רק הרופאים נתנו לאמא שלי פרוטוקול של vdtpace כי אמרו שמצב שלה קשה כי מוח העצם מאוד פגוע,אבל הלב בסדר גם עצמות בct יצא תקין .אז מה זה אומר שמח העצם פגוע ?האם זה אומר שאין סיכוי להצלחה בטיפול?האם ה סופני?אמא שלי נכנסה מאוד לדיכאון אחרי טיפול ראשון בכימיותרפיה..כמה זמן בערך נמשך טיפול vdt pace,אמא שלי עשתה את הטיפול הראשון במשך 4 ימים באשפוז ברצף.ועכשיו אחרי שבוע הפסקה שעדיין לא הספיקה להתאושש וכבר מתחילים בסבב נוסף.האם יש סיכוי שאמא שלי תצליח בטיפול?שהיו מקרים שכבר שום דבר לא עזר???תודה.ף רבה לך
שלום רב!
לפני שבועים אמא שלי בת 58 אושפזה בבית חולים קפלן עקב המוגלובין נמוך וטסיות ירודות +
אחרי כל הבדיקות נאמר לה שיש לה מיאלומה , היו לה כאבי גב נוראים , שבבדיקה CT לא ראו כלום שום שברים
נתנו לה טיפול כימיוטרפי ראשון שנקרא VDT PACE של 4 ימים בבית חולים רצופים 24 שעות. עושים לה זריקוצת בבטן לדילול הדם . כשוחררה הביתה התחילו לה בחילות נוראיות והקאות בלי סוף, שאפילו לשתות היא לא יכולה . פעם ראשונה אני שומעת על טיפול כזה ? האם זה נחשב טיפול אגרסיבי? היא ממש לא מרגישה טוב אחריו. אני לא מוצאת באינטרנט שום מידע על VDTPACE
תודה רבה מראש על עזרה
שלום
בעלי אובחן לאחרונה כחולה MGUS.בבדיקת אימונולוגיה נמצא FLC RACIO 0.25
LAMBDA FLC -74.7 אימונוגלובין G 1955 בילורובין1.5 לא CONJUCTED 1.3.ה-EGFR-51 ופרוטאין 50.בבנס גונס נמצא קאפה 0.7 ולמבדא 0.8.
בבדיקות סריקת שלד רנטגן ללא ממצאים וCT שלד ללא רקמות רכות פתולוגי וללא הרס גרמי.
האם טווחים אלו עדין בMGUS או שיש כבר עדות לתהליך אחר?