מודה מאוד על תשובתך
בהמשך לתשובתך מהיום בבוקר
קראתי שיש עדויות לתוצאות טובות בטיפולים אנטיביוטים של דוקסיליצין בלימפומה מאלט בארובת העין. האם מדובר בפרוטוקול טיפולי או שזה בגדר ניסוי? מה האינדיקציה לנתינת האנטיביוטיקה?
שאלה נוספת שמטרידה אותי - בנוסף לאבי שחלה כעת בלימפומה גם אימי חלתה כשהיתה בת 73 בלימפומה דיפוזית של תאי בי גדולים, היא נפטרה מהטיפולים- האם יש גורם תורשתי בלימפומה? האם אני ואחותי צריכות להיות מודאגות מכך שההורים שלנו חלו בלימפומה?
תודה
איני מעפנחת בדיקות בפורום זה בניתוק מהקליניקה. על פי התשובה אין שינוי מבדיקה קודמתמבחינת הבלוטה והממצא הריאות הצטצם כך שלא נראה לי שיש מקום לדאגה. עד כמה צריך להקדים את התור לא אוכל לומר בלי לראות את הבדיקות. מציעה שתתיעצי עם הרופא/ה המטפל/ת
אני בת 40, מזה כחודש ימים
יש לי גירויים בראש, ברגליים, ידיים, גב,, כגון:
גירודים קלים, עיקצוצים, תחושת נמלים על הגוף, וכ׳ו,,
האם סוג הבעיה עלולה להיות המוטולוגית?
פרופ בן יהודה שלום
אבי בן 81 , עקב גוש בעין בעפעף תחתון + עליון, נשלח ל-CT ואז לביופסיה.
תוצאת הביופסיה:
Features consistent with cell MALT - type lymphoma.
Tumor cells are amall to medium sized and show positive for CD20,
Bc16,CD30 (scattered cells).
, Plasma cells show monoclonlity for lambda light chain no monoclonlity for heavy chains.
Ki67 is expressed in up to 50% in foci.
Residual germinal centers present, as showing positivity for CD23 in a dendritic pattern.
Cyclin D1 is positive in a minority of small cells.
T cells are abundant , showing positivity for CD3, CD5 and CS10,
CD15 CD34.
* PCR for B cell clonality pending.
במשך הזמן הזה עד שחיכינו לתוצאות, הגוש שהיה בעפעף התחתון בגודל 2 ס"מ - נעלם.
הגוש שהיה מעל העפעף - התכווץ.
רופא העינים שבדק אותו לא ידע מה להגיד, הוא היה מופתע וחסר תשובות.
* איך יכול להיות שגידול סרטני מתכווץ לבד? האם הגוף יכול לפעמים להילחם במחלה כזאת?
מבחינת הביופסיה - הבנתי שלימפומה מסוג מאלט היא איטית.
* האם לפי סמן החלוקה KI67 50% - מראה שקצב החלוקה גבוה?
נשלחנו להמטולוג. כרגע מחכים לתורים.
שלום רב,
אימי אובחנה לפני מספר חודשים עם פוליציטמיה ורה ראשונית והחלה טיפול בכימוטרפיה. הטיפול לא מועיל בינתיים אז הוחלט להכפיל את כמות הטיפול התרופתי. בנוסף היא בעודף משקל משמעותי(BMI>35)
שאלתי היא האם מומלץ להתחיל בפעילות גופנית בשלב זה, שערכי ספירות הדם עדין גבוהים, ואם כן האם ניתן להגיע בהדרגה לפעילות גופנית מאומצת (65%-75% מדופק מקסימלי)?
אין טיפול אחד מומלץ באופן סוחף. אנחנו בדכ מתאימים טיפול לחולה על פי ההסטוריה של הטיפוליםשקיבל לפני ההשתלה וכיצד הגיב להם.