שבוע טוב
ראשית החלמה מהירה לביתך.
אני חולה עמילואידוזיס ראשוני לאחר השתלה (באוקטובר שנה שעברה עברתי את ההשתלה).
בבדיקה שלי בספטמבר הפרי למבדה היתה46 ובאוקטובר היא 64
והקאפה הבספטמבר 34 ובאוקטובר עלתה ל 37
והפרי קאפה למבדה שהיה בספטמבר 0.74 באוקטובר הוא 0.59
על מה מעידים השינויים?
מחכה לתשובה
תודה רבה
בן 57 ומזה 7 שנים מאובחן כחולה פוליציטמיה ורה. 7 שנים מטופל בשני הידראה ליום + מיקרופרין . כאשר ניתן מבחינת ספירת הטרומבוציטים אז מבוצעות (לעיתים רחוקות) גם הקזות.
סובל מתשישות ועייפות וכן הזעות לילה, עקצוצים "ראש כבד" ומטושטש.
האם תופעות אלו הן תופעות לואוי של הטיפול התרופתי או שתופעות של המחלה?
איך אני יכול לצמצם אותן או להקל תופעות אלו?
תודה
משה
,תבורכי
שלום רב
רציתי לדעת באם שמעת על התרופה וולקייד לטיפול בgvhd ומה דעתך בנושא
אני מבינה שלתרופה יש תופעות לוואי לא פשוטות מדובר בביתי בת 18 וחצי
עם gvhd כרוני בעיקר בעור. 4 שנים אחרי השתלת מח עצם עקב לוקימיה.
במידה וה gvhd בשליטה האם שווה לדעתך לנסות או שהסיכון גדול מהתועלת ?
שלום אני מאובחן עם טרומבוציטוזיס ראשוני מזה כבר שנתיים.
עם ספירת טסיות 750000 ובין 890000
אני עושה ביקורות כל חצי שנה אך לא ניתן אף טיפול עד כה
עברתי בדיקת ג'ק 2 ובדיקת מח עצם
אשר בבדיקת מח העצם נמצא ריבוי מגהקריוציטים.
אני בן 24 והבנתי שסיבוכים במחלה מתחילים בגיל מבוגר.
הייתי רוצה לדעת אם ישנו טיפול אשר ימנע הגעה לסיבוכים בגיל מאוחר יותר
תודה !!!
אני בת 21, כבר שנה במעקב נגע (ככה''נ ליפומה, גדילה של 5 מילימטר בחצי שנה אחרונה מ2 ל-2.5 סמ') בצוואר ימין עליון וציסטה באונה שמאלית בתירואיד.בשבוע שעבר, כחלק מהמעקב, עשיתי US צוואר רקמות רכות ובו חוץ מהליפומה והציסטה בתירואיד שנשארו ללא שינוי בגודלן, עלה גם הממצא הזה-"בלוטות פרוטיס תקינות. צמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.4 ס''מ עם עיבוי קל של הקורטקס".
מסתבר שמיוני נצפו בלוטות מוגדלות בצוואר ולא בפענוח הUS ולא רופאי המשפחה אמרו לי על כך דבר, ורק עכשיו שמתי לב לכך.
"בלוטת למפה תת לסתית 0.5*2.3 ס''מ מימין ובלוטה נוספת משמאל 0.6*1.6 ס''מ. מבנה ווסקולריזציה תקינים".
מה שעוד מעניין הוא שהUS הנוכחי נעשה בדיוק אחרי יומיים טיפול של סטרואידים לווריד עקב מה שהיה כנראה התקף אסתמה (סה''כ מנה בכל יום), כך שהבלוטה עוד הייתה אמורה להצטמק לאחריו ואולי הייתה גדולה יותר לפני הסטרואידים.לא היו כל זיהומים או מחלות חום בחודשים האחרונים ובטח מאז הופעת הקשריות המדוברות, גם לא בשיניים או בשום מקום אחר.
היום חזרנו על הבדיקה, בהנחיית המטולוג (בדיוק חודש לאחר הUS בו תוארה בלוטה 1.4 ס''מ עם קורטקס מעובה), ואכן הבלוטה גדלה-"בקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.5 ס''מ עם עיבוי של הקורטקס. ישנה גדילה מהבדיקה הקודמת, יש לשקול FNA". האם זה לא חריג ביותר שבלוטה בריאה תתנהג כך ועוד אחרי סטרואיד סיסטמי? עד כמה היא ?
בשורה השלישית הראשונה מלמעלה-"בשבוע שעבר"=בחודש שעבר.
והשלמה למשפט האחרון-עד כמה הבלוטה המדוברת חשודה? האם כדאי לבצע ביופסיית גליל או רק FNA, והאם במצב הזה לדעתך יש הצדקה לCT כל גופי כפי שההמטולוג הציע?
שלום רב, לפני שנה הובחנה אצלי פוליציטמיה ורה, ערך המוגלובין היה – 18.3 , המטוקריט – 56.5 . אני מטופל ע"י אקזות דם כל שלושה חודשים והערכים של המוגלובין והמוטקרית נשמרים ברמה של 15.2 ו 46.7 בהתאם.
בבדיקה אחרונה wbc=8.4 rbc=6.73 hb=15.2 hct=46.7 plt=394
למראת תוצאות סבירות , הרופא ממליצה לנסות טיפול בהידראה בכדי להתפטר מאקזות. זה קצת מפחיד אותי, בכל זאת זה תרופה כימוטרפית .
אשמך לקבל את המלצותך בנושא.
בכבוד רב, ויקטור
אני בן 67
אני חולה 3.5 שנים . טופלתי ע"י השתלה עצמית . וולקאד . שנה רבילמיד 10 מג + 10 מג סטראוידים. המחלה חזרה טופלתי ב40 מג סטרואידים. עברתי גיהנום ירידה במשקל פצעים בפה חוסר נשימה . חזרנו בחזרה לטיפול של 10 מג סטארוידים ולעלות את רבילמיד ל 15מג . (היום אני מטופל ברבילמיד 10 מג)במגמה לעלות עד 25מג רבילמיד .creatinine blood
שלי היום 1.54 .האם אפשר לעלות את רבילמיד? האם לא יפגע בכליות ? מה הטיפול היית מציעה ? להוסיף וולקאד???????