לפני כשבעה חודשים אובחנה אצלי לימפומה פוליקולרית דיפוזית שלב 3. טופלתי במבטרה + R-CHOP. לאחר שלושה טיפולים ב-PET SCAN הייתה תגובה טובה מעל הסרעפת אך מחלה פעילה מתחת לסרעפת. לאחר עוד 3 טיפולים עדיין ישנם שני מוקדים פעילים, אחד במפשעה ואחד במותן הימני. הטיפול שהוצע לי הוא טיפול משמר במבטרה למשך שנתיים. ברצוני לדעתי האם צריך לקחת דגימה כדי לברר שהלימפומה עדיין פוליקולרית ושלא הפכה לאגרסיבית יותר. ואז אולי הטיפול במבטרה לא יועיל. האם צריך לבצע עוד פעם PET SCAN לאחר שלושה חודשים מתחילת הטיפול במבטרה. המבטרה תינתן לי פעם בחודשיים, האם זהו מינון מספיק?
בתודה מראש על תשובתך.
שלום רב פרופסור בן יהודה, מזה כשנתיים וחצי סיימתי טיפולי RCHOP ומעקב תקין - בדיקות דם תקינות מלפני שבועיים.
שאלתי היא: איזה כללי זהירות עלי לנקוט לגבי חיידק בשם STAPH. AUREUS שהתגלה לבעלי ומקבל אנטיביוטיקה חזקה בשם אמוקסיקלב טבליות 875מ"ג. פעמיים ביום. אשמח לקבל תשובה - אני די מודאגת .תודה רבה.
שלום רב,
מה תהיה המלצתך עבור אישה צעירה בת 30 שאובחנה עם לימפומה הודג'קין ותוך כדי אובחנה גם עם סרטן פפילרי של בלוטת התריס.
האם ישנן התוויות ברורות במה מטפלים קודם ? מי "מנהל תיק" רפואי שכזה - ההמטולוג או האונקולוג ?
האם יש המלצה לאיזו מחלקה/ בית חולים לפנות?
תודה מראש
שלום דינה
אמא שלי מאובחנת מזה כשנתיים בעמילואידוטיס עם תוצאות טובות בטיפול בשרשרת הקלה ע״י וולקייד וסטראוטיפים .מדי מספר חודשים אמי מבצעת אקו לב ו mri שאף הצביעו על שיפור קל בלב. בבדיקה האחרונה נאמר לנו שבדיקת ה mri מראה על שיפור ומנגד האקו לב מראה על החמרה. כיצד זה יתכן? ואיזה מהבדיקות היא יותר אמינה ומדוייקת?
ארז
אחרי טיפול כימי ראשון יש מספר תוצאות בדיקות דם חריגות.
אבקש התיחסותך והאם אפשר להמשיך לטיפול הבא?
neut% - 74.6
lym% -13
lymp/abs - 0.8
rbc - 3.99
hb - 11
ldh -485
rdw - 16.4
כל שאר הפקטורים תקינים ועלי לציין שלפני הטיפולים לא היו חריגות.
מדובר בחולה בן 86.
בתודה מראש.
קראתי שאצל כלבים שחולים בקדחת הקרציות בשלב האקוטי מופעים תסימנים של ירידה בשלושת השורות:תאי דם אדומים, לבנים וטסיות, ועלולים לגרום לבלבול עם לוקמיה.
בבני אדם המחלה נקראת קדחת הבהרות ותסמניה שונים ומופיעה תפרחת.
האם יתכן שהרקציה עברה שינוי/מוטציה ווהסימפטומים יזכירו את הסימפוטמים שקיימים בכלב חולה, וייתכן שיאבחנו אותה כלוקמיה ?
בעלי חלה בלוקמיה AML ובביתנו יש כלב
פרופ' דינה בן יהודה שלום רב,
לפני חצי שנה הותקפתי ע"י נשא HIV שהזריק לי דם בישבן(נראו "שבילי דם" מתחת לעור, פצע שהגליד לאחר שבועיים)-קיבלתי טיפול מונע-PEP,
הטיפול המונע נימשך חודש ימים לאחר האירוע...
הייתי במעקב במחלקת HIV עד חצי שנה לאחר האירוע, לאחר חצי שנה מנהל המחלקה אמר לי שלא מדובר ב-HIV ועליי לגשת להמטולוג לברר פשר בלוטות הלימפה בבתי השחי (ב-US מימין בלוטת לימפה בקוטר 1.9סמ עם מבנה סונוגרפי שמור, משמאל הודגמו בלוטות לימפה עג לקוטר 1.5סמ עם מבנה סונוגרפי שמור)
אני עדיין משוכנע שמדובר בהדבקה ב-HIV, מכייוון שרגליי שורפות, זרמים ברגליים ובלוטות לימפה בבתי השחי מציקות כבר למעלה מחודשיים
ניבדקתי ע"י נורולוג לגבי השריפה-זרמים ברגליים, חשד לנירופטיה של הסיבים הקטנים, (גם זה יכול להיגרם מזיהום או HIV
1.האם ייתכן שהגוף שלי לא מייצר נוגדנים? (למחלות אלו יש נוגדנים:CMV IgG-124 , EBNA IgG (POS)EBV Past infection ) 2.מעוניין לקבוע תור אליך לבירור(דיברתי עם הפקידה שלך-נינט) רוצה להגיע מוכן-אלו בדיקות עליי להביא איתי ,אולי נידבקתי במחלה אחרת כתוצאה מדקירה זו....
נא עיזרי לי, אני במצב נפשי קשה ...
אקבע עם מינט,
אך נא אימרי לי אלו בדיקות עליי לעשות להביא איתי, חוץ מספירת דם ו-US בתי שחי שיש לי מלפני חודש, אך עדיין מציקות לי בלוטות הלימפה, כמוכן בשעות הערב בד"כ כפות ידיים ורגליים אדומות...
אני מגיע מהמרכז הארץ, אשמח גם כשאגיע לייעוץ אם תוכלי להתייעץ בנושא ה-HIV עם מומחה בתחום...