שלום,
האם חולה Marginal Zone Lym יכול לקבל חיסון לדלקת ריאות חיידקית. האם זהו חיסון שמכיל רכיבים מומתים או מוחלשים (אני יודע שרכיבים מוחלשים אסורים לחולים מסוג זה).
תודה רבה,
עמיחי
בן 70 חלה ב AML ועבר טיפול 3+7 ולאחר מכן מיצוק. כעת מועמד להשתלת מח עצם מתורם. מבקש לשאול תוך איזו מסגרת זמן אמורה להתבצע ההשתלה מתום טיפול המיצוק? מאיזו נקודת זמן אם לא עובר השתלה יש לחזור על המיצוק?
תודה
שלום לך פרופ' בן יהודה.
מספר שנים לא כתבתי לך ולא נועצתי בך כי הביקורות והפט סיטי לא דרש טיפול.
לפני כחודש התנפחה לי רגל שמאל מכף הרגל עד למיפשעה. עדיין נפוחה מאד. נשלחתי לאולטרה סאונד וורידי-אין קרישי דם. ליתר בטחון , האוקולוג שלי נתן לי אקסלאן להזריק לעצמי כל יום במשך 20 יום . שלח אותי לפט סי טי דחוף. אחרי יומיים הוא קיבל התשובות מהמפענחת. טילפן אלי ואמר שיביא המקרה שלי לדיון בפורוס רופאי המחלקה המתקיים כל שבוע. שלשום טילפן אלי שהחליטו שעלי לעשות טיפול RCHOP. לפני 4.5 שנים כשהתגלתה קיבלתי רק RCOP. הזמין אותי גם לבדיקות דם ואקו לב כי רוצה לתת לי את הטיפול האגרסיבי הנ"ל.
הזמין אותי לביופסיה בבלוטות המיפסעה ליום חמישי כדי לבדוק אם אין טרנספורמציה של התאים הסרטניים.
ביום שני הקרוב יתחיל בטיפול הנ"ל.
לפני כ1.5 שנים התגלה אצלי פרקינסון. אולי זה מהרעלים של טיפולי הסרטן?
הרופא האונקולוג שדיבר עם מפענחת הפט סיטי שלי אמר לי שאכן יש בלוטות לימפה במיפסעה השמאלית מוגדלות וכן גידול בבלוטות בבטן.
יש לציין שעשיתי פט סיטי ב 16.7.14 ואז כבר ראו בלוטות שגדלו במיפשעה אך לא היו בגודל הזה ואמר שעדיין אין סיבה לטפל. תוך 3 חודשים כל הבלוטות גדלו מאד. איך אפשר להסביר זאת?
בדיקות הדם תקינות לחלוטין למעט LDH שהוא 276.
לו היתה לך מטופלת במצב זה עם כל הסימפתומים שציינתי , האם היית עושה לו אותו טיפול שהאונקולוג שלי מתכוון לעשות לי??
האונקולוג הזמין אותי לניתוח הוצאת ביופסיה מבלוטות המיפסעה ברגל שהתנפחה.
מדוע לא מטפל בכלורמבוציל/בנדמוסטין/ודומיהם?
קראתי במחקרים בארה"ב שכיום החלו להתאים טיפול לכל חולה לימפומה פולקולרית על פי ההרכב הגנטי שלו. האם יש את זה גם בארץ?
מחכה לתשובתך. אני רגילה לתשובות מאד מענינות ועניניות ממך.אני רגילה ללמוד ממך המון.
תודה מראש. בברכה.
קושי
שלום הבן שלי בן 9 וחצי
בדיקה דם שנת 2012 ובדיקת דם חוזרת עכשיו הראו iron פעם ראשונה 170 עכשיו 187.
WBS 4.8
LYM 32.2
איזה בדיקות צריך לעשות כדי לשלול המוכרומאטוזיס ?
גל