בן 57 ומזה 7 שנים מאובחן כחולה פוליציטמיה ורה. מטופל בשני הידראה ליום + מיקרופרין . כאשר ניתן מבחינת ספירת הטרומבוציטים אז מבוצעות (לעיתים רחוקות) גם הקזות.
סובל מתשישות ועייפות וכן הזעות לילה, עקצוצים "ראש כבד" ומטושטש.
האם תופעות אלו הן תופעות לוואוי של הטיפול התרופתי או שתופעות של המחלה?
איך אני יכול לצמצם אותן?
תודה
משה
שלום רב פרופ בן יהודה,
אבי בן 67 חולה בפוליציטמיה ורה מ2008 ומטופל בהידראה. היה מאוזן עד לאחרונה אך לאחר שבשתי הבדיקות האחרונות נזקק להקזת דם הנחה ההמטולוג על העלאת המינון מאלף (ושלוש פעמים בשבוע 1500) ל 1500 מג ליום כלומר 500 שלוש פעמים ביום. אבי לא לוקח את התרופה לפי ההנחיות כיון שלדבריו "זה נראה לו יותר מידי". האם יש סכנה או נזקים בלקיחת מינון גבוה של הידראה? האם הם גבוהים מהנזקים שבדם צמיגי? תודה רבה מראש. רוני
לרופאה שלום,
כעשרים שנה בספירת הדם שלי כמות כדוריות הדם הלבנות נמוכה, על סף הגבול התחתון (3.5-4.5). לאחרונה עלו תאי הדם הלבנים ל 6.5 כשמתוכם עלו הניוטרופלים והאזנופילים מ 2 ל4 ומכמעט אפס לחצי (האירים יציבים). אני יודע שהמדידה בתוך הנורמה, אך לא בתוך הנורמה שלי. רציתי להתייעץ מה לעשות (הבדיקות דם הוזמנו בשל חולשה בזמן האחרון). אני בן 45 וכל שאר הבדיקות תקינות (ספירת דם וכו').האם עליי לבצע בדיקות נוספות?
אודה לתשובתך,
אלון
אני נמצאת במעקב CLL מזה מספר שנים - דרגה 0.
ללא כל קשר, אני סובלת מבעיות שינה מזה זמן רב. אני לוקחת כדור שינה כל ערב על מנת לאפשר משך שינה של בערך 5-4 שעות בלילה.
לאחרונה הוצע לי לעבור טיפול על מנת לסייע בנושא השינה. לאחר הצגת הבעיה, הציע המטפל שורת טיפולים - אך אלו מותנים באישור המטולוג, שכן אין כוונה לקחת כל סיכון הכרוך בכך (במידה ויש השפעה על הCLL)
הטיפול המוצע הינו - אלקטרוטרפיה, מכשירי TENSE ועיסוי רקמות.
אודה לקבלת התיחסותך לנושא.
בברכה
שלום רב
אני סיימתי 6 מחזורי טיפול של r-chop לפוליקולר לימפומה וכבר לאחר הטיפול השלישי התוצאות של ה ct-pet הראו שאין קליטה של המחלה
אני בן 32 והמחלה הייתה בשלב 4 וה gread היה 2/3
שאלתי היא האם ומתי אפשר או רצוי להכניס להריון (אם הכול בסדר)
תודה רבה
תודה רבה לך ..
שלום רב לך,
נשלחתי לבירור רמת בי 12 = תקין.
תור ל- e.m.g במחצית נוב.
האם ניתן לקבוע איזה תרופה גורמת לתופעה שכזו ? (מטופל cll - כרגע נמצאת בהשהיה),והאם זו עוד צרה שצריך לחיות איתה?
תודה מראש !!
זוהי מחלה שבה לא מקובל לבצע השתלה. אין קריטריונים ברורים. במצבים של מחלה שמתקדמת מהר ספירות נמוכות טחול מוגדל מאוד עם שינויים מהירים בפרמטרים אלו אנו שוקלים אפשרות של השתלה. אז חשוב לדעת נתונים קליניים על החולה גיל מחלות רקע וכ"ו. באם מדובר בחולה צעיר ללא מחלות רקע עם מחלה שמתקדמת מהר ותורם מתאים אנו שוקולים ביצוע השתלה.
פרופסור שלום רב,
אשתי חלתה לפני כחצי שנה בלימפומה נון הודגקין,
לאחר סדרה של שישה טיפולי כימו, עברה לטיפול eshap במהלכן 5 ימי אישפוז רצופים,
לאחר מכן עברה לפרוטוקול dhub וכיול לאחר פרוטוקול זה המצב הוא שישנה עדיין מחלה פעילה (היתה בתחילת הגילוי 12*10 ס"מ וכיום 2.3 ס"מ) .
לצערי לאחר הטיפולים הכימותרפיים ישנה אולי הבנה מסויימת של הרופאים כי " הכימוטרפיה לא מצליחה להשתלט על החלק של המחלה שעדיין פעילה גם היום"
מבקשים כרגע בכל מקרה להשתיל תאי מח עצם ולאחריהם אולי להתחיל בהקרנות.
טוענים כרגע שאי אפשר לנתח, ובשיחה אישית שלי עם הד"ר מראה סימנים פסימיים לחלוטין למצב.
מבקש הערכה שלך , האם המצב באמת הטופך להיות קשה ובלתי הפיך כמעט?
האם יש פתרונות נוספים?
אציין כי בשיחה עם כבוד הרב-פירר ביקש ממני להתייעץ איתך ואף לציין טיפול ניסיוני במקרה הצורך שאני באמת לא צורך את שמו (מבקש מחילה) במדויק, ודי מתבייש לרשום את מה ששמעתי כי זה כנראה לא המילה הנכונה.
בציפייה דרוכה לתגובתך..
מ.
תודה רבה על כל דקה שאת מקדישה למען כולנו, תזכי למצוות!!
meni@shasha.co.il
שלום פרופסור בן יהודה.
רק רציתי להזכיר לך שממתין מאד מאד לתגובתך..
תודה וסליחה.