בני בן 26. אובחן לאחרונה ב PV: JAK2 חיובי, PCT 0.48%, PLT 495K/uL, EPO = 1.4, טרם הופנה לבדיקת מח עצם. ללא חוסר בברזל, רמת B12 גבולית. ללא הפרעה בתפקודי כליה או כבד. ללא הגדלת כבד או טחול.
שאלתי: [1] האם יתכן וגורם חיצוני כגון לחץ נפשי גרם להופעת המחלה? [2] כיום עוסק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ביותר: מרוצי מרתון, טריאתלון, רכיבות אופניים ארוכות וכ"ו. מה ההשפעה של פעילות אינטנסיבית זו על הפרוגנוזה? האם צריך לשנות את סגנון החיים ו"להוריד הילוך"? על אילו פרמטרים לעקוב?
לחץ נפשי אינו משפיע ישירות על המחלה פעילות אינטנסיבית מומלצת בתנאי שי הקפדה שלמה על שתיה מרובה כל מצב של התיבשות הוא מסוכן!!!!!
שלום וברכה
מעוניין לקבוע פגישה למטרת חות דעת נוספת לפני מספר חודשים נתגלה אצלי לימפומה פוליקולרית בן 47 ללא תופעות לואי יוסי - 0507289813
פרופסור יקרה שלום רב ומועדים לשמחה!
מקווה שאני לא מטריד, שאלתי אותך כבר בקשר לעניין הזה אבל הוא נמשך כבר חודשיים לאחר הטיפול האחרון בתחילת אוגוסט ועברתי בינתיים בדיקת מוח עצם.מוח העצם נמצא נקי מהמחלה או מSLL. האמוגלובין מתחיל לעלות 12.5 חזרה,כדוריות אדומות 4.3 וטסיות תקינות. בדיקות הכימיה טובות אבל הנויטרופוניה נמשכת כרגע 1.3 WBC ו 600 נויטרופילים.לטבע-גסטרים אני רגיש (חום גבוה,פריחה) ואתחיל כעת עם נופוגן כדי לנסות. במוח העצם ניכר לדבריהם דיכוי בולט בייצור נויטרופילים Maturation arrest .
מה דעתך? אני חרד שזה יותר מידי זמן והמצב של מוח עצם לא הפיך??!!האם נתקלת בזה בעבר? (חודשיים של דיכוי) ואיך זה אם בכלל מסתדר בסוף??חבל כי לטיפול השישי והאחרון הגעתי עם ספירות נהדרות...מקווה שטיפול אחד יותר מידי לא קילקל לי את ההחלמה האפשרית...יש משהו שהיית עושה אחרת? או שזה עניין של זמן?
המון תודה מראש שוב
רן וישקו
איני מפענחת בדיקות מעבדה בפורום זה בניתוק מהקליניקה. הערך של ה-FLC תקים אבל לגבי תפקודי הכבד והבלוטות איני יכולה להתיחס כי אין לי נתוניםמועדים לשמחה
לאחרונה אני קורא פסיבי אבל אינטנסיבי, את הפורום,כחולה במיאלומנה רדומה,לצורך עדכון ידיעותי בנושא. בתקווה שלא תתעורר.
הפורום משמש עבורי כקבוצת תמיכה בביתי,ככיתת לימוד ועדכון וכהבנה שמיאלומה עדין אינה סוף הדרך.
האינטרנט היא המצאת המאה ולו רק בגלל האפשרות לקיים פורומים מהסוג הנ"ל.
לעובדה שפרופסור כמוך, מהסדר גודל הגבוה והמוערך ביותר בארץ נותן תשובות מיידיות לאנשים שחרב עליהם עולמם, יש משקל עצום.
העובדה שאת טורחת לנהל את הפורום ביעילות ובאמפטיה למרות שזמנך בודאי יקר,נותנת לך לדעתי את פרס האנושיות ואת הגשמת שבועת הרופא.
לדעתי, כל קוראי הפורום חשים הערכה גבוהה מאד לתרומתך.
מקוה שתמשיכי במלאכתך עוד שנים רבות.
חג שמח.
שלום. בת 36 נ+3. סיימתי טיפולים כימו להודג'קין לפני כ 4.5 שנים. (Escalated becopp + abvd). לפני כ4 שבועות הופיעה אורטיקריה חריפה וגם התנפחות של כפות ידיים ורגליים ועיניים. קיבלתי סטרואידים. ומאז נוטלת טלפסט 1/2 ביום. כרגע המצב יציב אבל יש תלקחויות קלות מידי פעם. ביומיים האחרונים שמתי לב לתופעה חדשה של כתמים סגולים קטנטנים במרפק ביד וגם קרוב למפרק הירך. לציין גם crp מעט גבוה (8)הכתמים הסגולים הקטנטנים (מעין שטפי דם) מאוד מדאיגים אותי. מה דעתך?
שלום פרופסור,
מבקש להתייעץ שוב. בן 70 גילה את המחלה שבכותרת ובמח עצם גילו 25% תאים בלסטיים פוירידה בכדוריות לבנות, אדומות וטסיות. עבר טיפול כימותרפי במשך שבוע של 3 פלוס 7, ולאחר 4 וחצי שבועות מתום הטיפול עבר בדיקה חוזרת של מח עצם. הרופא המטפל אמר שמח העצם נקי. התחיל טיפול מיצוק במשך שבוע של יום טפול ויום מנוחה. סך הכל 3 ימי טיפול כל יום שני טיפולים במשך שעתיים. לאחר 3 ימים מתום המיצוק הלבנים הגיעו ל 2800 וקיבל זריקה טבעגיסטים לעידוד מח עצם מה שגרם לעליית לבנים ל 13000 ועליית נטרופילים .מאז יום אחרי הזריקה שוב החלה ירידה.
שאלותיי
האם כניסה לבידוד מעידה על הצלחת הטיפול? או ייתכן שלא אצטרך בידוד ועדיין המיצוק הצליח?
האם מקובל לתת זריקת עידוד למח עצם 3 ימים לאחר תום המיצוק (יש לי תחושה שנתנו בטעות)?
תודה