אני אחרי השתלת מוח עצם.
סובלת מאד מגירוד מטריד במיוחד.
כמה זמן לאחר ההשתלה ה- GVGH נרגע?
ההשתלה הצליחה. התופעות לוואי מטרידות. כל פעם זה מתבטאבמשהו אחר. כעת אומרים שזה בריאות, הצילומי ריאות וה CT הראו ממצא וכעת אני מקבלת זובירקס פרופילקטי.
תודה על התייחסותך.
שלום, ברצוני לקבל את חוות דעתך בדבר התחלת טיפול.
רקע-חולה בן 47, לימפומה אגרסיבית מפושטת מסוג B CELl. המחלה התגלתה לפני שנה. מוקד בעמוד שדרה, בוצע ניתוח. בלוטות נגועות מעל ומתחת לסרעפת. MRI מח נקי. טופל בפרוטוקול שגרתי הכולל מבטרה לפני שנה. קיבל גם מטוטקרסט אינטרה טקאלי. בסיום הטיפולים החלה תופעה של רעד ביד שמאל. התופעה מאז הלכה וגברה. בוצעו שלל בדיקות נוירולוגיות, המחשבה היתה כי יש סימפטומים נוירולוגים ו או אאוטואימוניים. הכל נשלל. תקופה ניסו מינונים שונים של דפלפט, קפרה, פריזיום, קלונקס. התופעה רק התגברה והתפשטה לרגל. קפיצות בלתי רצוניות חזקות. ביד עד לפריקת כתף. לפני חודשיים MRI ראש נקי. בוצע טיפול פלסמפורזיס. ללא הטבה. כעת לפני יומיים ב pet ct גילו כי הלימפומה חזרה, ממצאים בבלוטות האגן ורטרופריטונאום. ההרגשה הכללית לא טובה. אושפז, אתמול עליה של חום ל 38, נושם בכבדות, חובר למשקפי חמצן. לא נתן שתן, הוכנס קטטר. בדיקות דם תקינות!
בשכיבה מוחלטת, היות וכל גירוי גורם לקפיצות ואי שליטה ביד וברגל.
הצפי התחלת טיפול כימי מחודש.
רצינו לשמוע מה דעתך בנידון.
בתודה המשפחה.
שלום, לפני כ3 שנים עברתי ביופסיה וההבחנה שקיבלתי היתה של CLL. באותו תקופה היו לי בלוטות לימפה מוגדלות רק בצוואר ובסרעפת, לפני כשנה התחילו להופיע לי גם בלוטות לימפה מוגדלות מעל לזרוע, מעל המרפק בשני הידיים ב בהתאמה. השאלה שלי האם יכול להופיע שם בלוטות לימפה בזרועותמCLL?כי הרופא שלי טוען שהוא לא ראה כאלה מקרים, ויש לציין שעדיין לא התחלתי טיפול לCLL. אני מאוד מאוד מודאג, אשמח לקבל את התייחסותך בנושא.
תודה רבה רבה
אני בו 52 נושא את הגן ג'ק 2 ומטופל בזרידקאס 2 כדורים ביום וטלאפסט כדור אחד ביום ואספירין 075 אחד ביום
עד עתה זה עזר לגרדת בשבועיים האחרונים הגירודים הופכים לבתי נסבלים
עשיתי הקזת דם לפניי כשבוע כאשר ההמוגלובין 15.3 , המטוקריט 46, אנא ממך
איך ניתן להפחית משמעותית את הגירודים ,אינני ישן בלילות ובימים מתהלך כמו
זומבי .
בתודה מראש
איני יודעת באיזה מינונים אתה מקבל את התרופות אבל אנא התיעץ עם הרופא שלך יתכן שכדאי להתחיל בהעלאת מינון. אם לא יש במשפחה של התרופות שאתה מקבת עוד תרופות ולפעמים החלפה יכולה לעזור גם כן.
שלום רב לך.
מראש אתוודה כי ההתעלמות מהמצב היתה הדדית.המענה שלי לשאלות בחדר טיפולי יום (CLLׂ ) היתה לקונית ,וההתיחסות של האחיות היתה בהתאם.
בקיצור ,אי התייחסות,וזה יעבור עם הזמן..... .
הרגשת הנימול בכפות הרגלים נמשכת כבר בערך שנתיים,כאשר בזמן האחרון הנימול מציק עד הארה במשך הלילה,וטירדה במשך היום.
האם הטיפול הוא דרך האונקולוג או אחר?
האם זה ניתן לריפוי?
האם זה עוד סעיף בנכות בביטוח לאומי?
תודה מראש!
שלום!
אני מתרפא מהודג'קין - מטופל בABVD.
ידוע לי שבאופן כללי יש המלצה גורפת לא להכנס להריון במהלך טיפול כימותרפי.
גם אשתי וגם אני היינו שמחים להריון כעת (במיוחד שלא ברור עד כמה נוכל להרות לאחר סיום הטיפולים, וכן איננו ששים להשתמש באמצעי מניעה).
השאלה היא, עד כמה באופן אמיתי וממוקד לטיפול שלי (כאמור ABVD) יש סכנה להריון, וכמו כן עד כמה יש סיכון לבת הזוג ממגע עם הזרע לאחר הטיפול (שאריות של כימותרפיה)
תודה רבה!
שלום רב,
הבן שלי נמצא כחצי שנה לאחר הטיפולים הכימוטרפיים בעקבות סרטן מסוג לימפומה.
הבן נפרד מחברתו לאחר כשנה וחצי ונמצא בדיכאון עקב המצב שנוצר.
רציתי לשאול האם.מצב זה יכול לפגוע בו ולהשפיע על מצבו הבריאותי עקב המחלה שעבר?
איני חושבת שלמצבו הנפשי יש קשר ישיר למצבו הבריאותי. יחד עם זה אני חושבת שכדאי שיהיה בטיפול כלשהו לכל מחלקה המטולוגית שי פסיכולוג/ית עובדת/ת סוציאלי/ת כדאי להיוועץ בהם. אין ספק שבנך עבר הרבה בתקופה האחרונה ויתכן שהוא תריך עזרה. איני יודעת מה גילו אבל אם הוא צעיר יש קבוצות תמיכה למחלימים הלימפומות גם באגודה וגם בעזר מציון.
שלום,אני בת 44, בריאה בד"כ.עקב ESR ו-CRP גבוהים שהיו לי פעם ומאז יורדים בהדרגה ( CRP כבר תקין) הרופאה היסודית שלי שלחה אותי לשלל בדיקות לפני חצי שנה.רק עכשיו ראיתי שהתקבלו תוצאות של אחת מהן שחורגות מהנורמה:FREE LIGHT CH.-KAPA - 23.1FREE LIGHT CH-LAMBDA - 26.1Free Kappa/Free Lamb - 0.82 (זאת כן בטווח הרצוי)
ה ESR כרגע 43 (מעט מעל הנורמה אבל עדיין במגמת ירידה)
אין לי כאבים או בעיות אחרות ראויות לציון.
האם יש חשש למיאלומה או שאין סיבה לחשוש בנתונים אלה?כמובן שאלך לרופא אבל זה ייקח זמן.