שלום פרופסור ,
מלפני 9 חודשים כתבתי לך שהובחנתי בAPL
אני בן 36 ,טופלתי על ידי 4 סיבובי ארסניק עם אטרא.
אני חייב לציין שהטיפול עבר טוב כמעט ללא תופעות לוואי
ועשו לו ביופסיה לאחר 4 סיבובי ארסניק ואני ב
complete MulecularRemmision
שאלתי היא כזו : אני low risk apl כי ביום שאובחנתי היה לי רק 900 כדוריות לבנות .
האם זה אומר שהשגתי החלמה מולקולרית שהבראתי ? ומה הסיכוי שחלילה זה חוזר ?
שלום לפרופ דינה בן יהודה,
מאובחן כסובל ממיאלומה נפוצה , עד לאחרונה מטופל בוולקייד , ציטוקסן ודקסקורט. התקבל שיפור רב בכל הערכים מלבד LDH גבוה - 1800 . בנוסף כאב עז ונפיחות בצלעות משמאל (אובחן גם ב PET CT) בעקבות זאת הפסקת וולקייד וציטוקסן ומעבר לשימוש בתלידומיד . האם השימוש בתלידומיד יכול להביא לשיפור בערכי ה-LDH ובהפחתת הכאב ?
תודה רבה
שלום רב !
הנני בן 52 נושא את הגן ג'ק 2 וחולה בפוליטצמיה ורה , מטופל בזרידקס וטלאפסט
ואספירין לדילול הדם , לאחרונה סובל מחולשה יתרה ומסחרחורות ,
האם אני יכול לצום (מה שאני עושה כל חיי) או שבמצבי עדיף שלא .
בברכת גמר חתימה טובה
שלום פרופסור בן יהודה
קראתי כמעט את כל התכתובת שלך בפורום בנושא, ואני מתקשה לקבל תשובה. האם כאשר בעלי יואב נכנס כעת לסיבוב כימותרפיה שלישי המכונה "הצלה", האם זה אומר שמצבו לא יאפשר בעתיד השתלה, (גם עקב כיליה אחת עם קריאטינין גבוה), והאם יש לו סיכוי בנתונים האלה להבריא ללא השתלה, כאשר שני הטיפולים הראשונים לא השמידו את התאים הסרטניים? אני מאד אודה לתשובתך שאולי תעניין גם משתתפים נוספים בפורום.
שלום רב ! אני חולה בפוליטצמיה ורה - יש ברשותי כדורים מסוג זרידאקס ו וטלפסט שרכשתי לפני כ 10 חודשים ולא הייתי זקוק להם , בחודש האחרון חזרו הגירודים המטורפים ונמנעתי עד עתה מלקחת את הכדורים הנ"ל , האם עליי לרכוש חדשים או שהם עדיין טובים לשימוש.
בתודה מראש וגמר חתימה טובה
אשתי אושפזה ,ואובחנה עם פריקדיטיס והמוגלובין 8 , באישפוז הראשון לא אובחן שיש לה גידול במעי,טופלה בבית במשך 3 חודשים עם קולכצין ואיבופן במינון גבוה, לאחר 3 חודשים אושפזה שוב, ואובחן סרטן במעי שהתפשט לבלוטות הצווריות , באישפוז הראשון נעשה צילום של הבלוטות הצווריות שהיה תקין.
שאלתי , האם נטילת איבופן וקולכצין , במצב שיש גידול במעי ,עשוי לגרום לנקב המעי ולהתפשטות מהירה יותר של הגידול לבלוטות?
היי ארז,
אבי חלה במיאלומה נפוצה. הוא בן 69 ואובחן לפני כחודשיים.
סיים 16 טיפולים של וולקייד וכימו ומתחיל איסוף של מח עצם לצורך בחינת אפשרות של השתלה עצמית.
אשמח לשוחח עם מי שעבר תהליך דומה.
אודה אם תשלח לי פרטי קשר ל liat1@lesoho.com
תודה רבה!
ליאת
פרופ' בן יהודה שלום,
הוחלט שאבא שלי יעבור קולונוסקופיה לאחר שאובחן כחולה מנטל לימפומה על מנת שיוכלו לקבוע את סוג הטיפול הנדרש. נאמר לנו שלפי ה PET SCAN יש כנראה בקולון העולה בלוטות מרובות.
אבא עבר קולונוסקופיה לפני 4 שנים שהיתה תקינה. האם יתכן שפיספנו משהו לפני 4 שנים?
תודה רבה ושנה טובה