אני בת 21, כבר שנה במעקב נגע (ככה''נ ליפומה, גדילה של 5 מילימטר בחצי שנה אחרונה מ2 ל-2.5 סמ') בצוואר ימין עליון וציסטה באונה שמאלית בתירואיד.בשבוע שעבר, כחלק מהמעקב, עשיתי US צוואר רקמות רכות ובו חוץ מהליפומה והציסטה בתירואיד שנשארו ללא שינוי בגודלן, עלה גם הממצא הזה-"בלוטות פרוטיס תקינות. צמוד לקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.4 ס''מ עם עיבוי קל של הקורטקס".
מסתבר שמיוני נצפו בלוטות מוגדלות בצוואר ולא בפענוח הUS ולא רופאי המשפחה אמרו לי על כך דבר, ורק עכשיו שמתי לב לכך.
"בלוטת למפה תת לסתית 0.5*2.3 ס''מ מימין ובלוטה נוספת משמאל 0.6*1.6 ס''מ. מבנה ווסקולריזציה תקינים".
מה שעוד מעניין הוא שהUS הנוכחי נעשה בדיוק אחרי יומיים טיפול של סטרואידים לווריד עקב מה שהיה כנראה התקף אסתמה (סה''כ מנה בכל יום), כך שהבלוטה עוד הייתה אמורה להצטמק לאחריו ואולי הייתה גדולה יותר לפני הסטרואידים.לא היו כל זיהומים או מחלות חום בחודשים האחרונים ובטח מאז הופעת הקשריות המדוברות, גם לא בשיניים או בשום מקום אחר.
היום חזרנו על הבדיקה, בהנחיית המטולוג (בדיוק חודש לאחר הUS בו תוארה בלוטה 1.4 ס''מ עם קורטקס מעובה), ואכן הבלוטה גדלה-"בקוטב תחתון של פרוטיס ימין בלוטת לימפה 1.5 ס''מ עם עיבוי של הקורטקס. ישנה גדילה מהבדיקה הקודמת, יש לשקול FNA". האם זה לא חריג ביותר שבלוטה בריאה תתנהג כך ועוד אחרי סטרואיד סיסטמי? עד כמה היא ?
בשורה השלישית הראשונה מלמעלה-"בשבוע שעבר"=בחודש שעבר.
והשלמה למשפט האחרון-עד כמה הבלוטה המדוברת חשודה? האם כדאי לבצע ביופסיית גליל או רק FNA, והאם במצב הזה לדעתך יש הצדקה לCT כל גופי כפי שההמטולוג הציע?
תודה רבה
שלום רב, לפני שנה הובחנה אצלי פוליציטמיה ורה, ערך המוגלובין היה – 18.3 , המטוקריט – 56.5 . אני מטופל ע"י אקזות דם כל שלושה חודשים והערכים של המוגלובין והמוטקרית נשמרים ברמה של 15.2 ו 46.7 בהתאם.
בבדיקה אחרונה wbc=8.4 rbc=6.73 hb=15.2 hct=46.7 plt=394
למראת תוצאות סבירות , הרופא ממליצה לנסות טיפול בהידראה בכדי להתפטר מאקזות. זה קצת מפחיד אותי, בכל זאת זה תרופה כימוטרפית .
אשמך לקבל את המלצותך בנושא.
בכבוד רב, ויקטור
אני בן 67
אני חולה 3.5 שנים . טופלתי ע"י השתלה עצמית . וולקאד . שנה רבילמיד 10 מג + 10 מג סטראוידים. המחלה חזרה טופלתי ב40 מג סטרואידים. עברתי גיהנום ירידה במשקל פצעים בפה חוסר נשימה . חזרנו בחזרה לטיפול של 10 מג סטארוידים ולעלות את רבילמיד ל 15מג . (היום אני מטופל ברבילמיד 10 מג)במגמה לעלות עד 25מג רבילמיד .creatinine blood
שלי היום 1.54 .האם אפשר לעלות את רבילמיד? האם לא יפגע בכליות ? מה הטיפול היית מציעה ? להוסיף וולקאד???????
שלום,
האם חולה Marginal Zone Lym יכול לקבל חיסון לדלקת ריאות חיידקית. האם זהו חיסון שמכיל רכיבים מומתים או מוחלשים (אני יודע שרכיבים מוחלשים אסורים לחולים מסוג זה).
תודה רבה,
עמיחי
בן 70 חלה ב AML ועבר טיפול 3+7 ולאחר מכן מיצוק. כעת מועמד להשתלת מח עצם מתורם. מבקש לשאול תוך איזו מסגרת זמן אמורה להתבצע ההשתלה מתום טיפול המיצוק? מאיזו נקודת זמן אם לא עובר השתלה יש לחזור על המיצוק?
תודה