ד"ר שלום
שמי רן וכתבתי לך לאחרונה מס' פעמים. לדאבוני חודש לאחר הטיפול האחרון התחלתי להרגיש מוזר. בבדיקות היום התברר ששוב יש לי ספירה נמוכה מאוד
WBC 1600 עם 800 ניוטרופילים (50%) נתנו לי שוב 5 זריקות כמו בפעם קודמת ויש לי חום קל אחרי הראשונה שלדאבוני תמיד מתפתח ועולה עד אישפוז מחשש לדלקת.
מקווה שהפעם יהיה שונה. כמו כן אני סובל מאלרגיה כלשהי לעקיצות יתושים או מסיבה אחרת (מחר אעשה ביופסיה) שגורמת לאודם נפיחות וגירוד באיזור הפגוע עד שאחרי מס' ימים זה חולף רק כדי להופיע במקום אחר למרות שאני מאוד נזהר בעת השינה מיתושים.קיבלתי מוקסיפן ל 7 ימים למניעת דלקת חמורה בינתיים.
האם נויטרופוניה חודש או יותר אחרי טיפולים שכיחה?זה מאוד מדאיג אותי... מה את חושבת על האלרגיה? האם נתקלת בזה? אני יודע ש CLL יודע לעשות את התופעה הזו אבל כרגע מצב המחלה והספירות אחרי הכימו הוא נמוך מאוד ולכן זה מטריד אותי....
המון תודה מראש!
רן
פניתי אליך כבר כאן בפורום בעבר.
אני בן 73 וחולה ב MM כבר 12 שנים וסובל מנוירופתיה כתוצאה מטיפול של VAD + תלידומיד + דקסה בעבר ולפני כחצי שנה היתה התלקחות מחדש של המיאלומה.
קיבלתי ולקיד בזריקה תת עורית + ציטוקסן + דקסה.
אחרי 2 מחזורי טיפול , היתה ירידה משמעותית בחלבונים ובפרילייט.
Igg ירד מ 2500 ל 1570 תוך מחזור טיפול אחד.
פרלייט קפה ירד מ 7.15 ל 2.04 תוך חודש.
פרילייד למבדה 0.95
פרי קפה ירד מ 4.583 ל2.147
ב CT פט נמצאו נגעים:
נגע בסטרנום בגודל 6 סמ'
ושני נגעים בעצמות הירכיים (נגע אחד בכל ירך).
הטיפול בולקייד הופסק עקב החמרה קשה של הנויירופתיה והנויירולוג קבע שהיתה החמרה.
ב"ה זה הוריד את ה IGG ל 1350 ובפעם האחרונה שוב קפץ ה IGG ל 1580 אבל הרופא המטפל אמר שזה בסדר וכך מניסיונו המחלה מתנהגת עד שזה מתאזן.
במשך כבר מספר שנים בזמן המחלה, אני סובל מקור נוראי בגוף.
אני מתלבש בהמון המון שכבות אפילו בקיץ כאילו אני בסיביר.
האם התופעה הזו של הקור מוכרת לך ממטופלים אחרים? האם זה נובע מהטיפולים ומה ניתן לעשות?
תודה מקרב לב ושנה טובה ומתוקה!
האם קיים בארץ מרכז רפואי עם הצלחה גדולה יותר ממרכזים אחרים בארץ בלימפומה מסוג הוג'קין?
בת 66 . בשנת 2011 התגלה DLBCL עם סימנים גם למאלט, זה בעקבות ביאופסיה בבלוטת הפרוטיס .עברה pet ct ששם נמצאב קליטה בפרוטיס כאמור ובעוד מספר מקומות עם קליטב קטנה ליד הלסת, ומתחת ללסת לא היו ממצאים נוספים. בעקבות הממצא הזה עברה סידרת כימו כולל מבטרה .
כל ה-PET CT. שעשתה לאחר הטיפול יצאו נקיים , הPET האחרון היה לפני כשנה.
לפני כשבוע הגיעה לאיכילוב עם בדיקות דם חלקיות , הרופא לא מצא ממצא חריג בבדיקה גופנית אבל התוצאות הנוספות בבדיקות הדם גרמו לרופא לזמנה שוב .
אני מצרף את תוצאות הבדיקות ואהיה אסיר תודה אם תוכלי לחוות דעה .
בנוסף ההרגשה הכללית בסדר ,אין ירידה במשקל אין הזעות בלילה .
רב תודות לך .
יש לי מספר שאלות ברשותך:
1) אני סובל מאוד מאוד מנויירופתיה, כאבים קשים ביותר בכפות הרגליים במיוחד אבל גם בגוף בכלל, מה ניתן לעשות?
2) אני סובל מאוד מיובש בפה בעיקר בשעות הלילה, ממש תחושה שאין רוק בפה וכל זה למרות שאני שותה 12 כוסות מים ביום. מה ניתן לעשות?
3) 1) האם ניתן להקטין את מינון הרבלימיד, שהרי בכל זאת הגעתי ל"נורמה" עם ה IGG ?
4) הרופא המטפל נחשב מקצועי ביותר אבל אינו מאיר פנים וכל פגישה איתו מסתיימת תוך מקסימום 5 דקות. בד"כ בתחילת הפגישה הוא שואל מה שלומי אבל בכלל לא מקשיב לתשובותי ומיד קוטע את דברי ופונה ל"עסק" שזה מתן המרשם של הרבלימיד לסיבוב הבא. האם זה מקובל כך והאם היית ממליצה לי לעבור לרופא אחר שיותר מאיר פנים?
אודה לך מאוד על תשובה מפורטת אשר תעזור לי להמשיך הלאה ולהתחיל את השנה החדשה ברגל ימין.
תודה מקרב לב ,שבוע טוב ושנה טובה ומתוקה!
4) הרופא המטפל נחשב מקצועי ביותר אבל אינו מאיר פנים וכל פגישה איתו מסתיימת תוך מקסימום 5 דקות. בד"כ בתחילת הפגישה הוא שואל מה שלומי אבל בכלל לא מקשיב על זה כבר עניתי לך
שלום, בעלי בתהליכי אבחון, אך נראה שלו יש peripheral tcell lymphoma עם טומור ונגעים על העור וללא מעורבות של מקומות אחרים בגוף. הוא עבר הקרנות בהצלחה, אך מנסים כרגע להבין את האבחנה ואז להחליט על טיפול. הוא מטופל אצל רופאת עור. האם כדאי לו גם להתיעץ עם המטולוג ו/או כל סוג רופא אחר?
תודה רבה