שלום לך פרופ' בן יהודה.
מספר שנים לא כתבתי לך ולא נועצתי בך כי הביקורות והפט סיטי לא דרש טיפול.
לפני כחודש התנפחה לי רגל שמאל מכף הרגל עד למיפשעה. עדיין נפוחה מאד. נשלחתי לאולטרה סאונד וורידי-אין קרישי דם. ליתר בטחון , האוקולוג שלי נתן לי אקסלאן להזריק לעצמי כל יום במשך 20 יום . שלח אותי לפט סי טי דחוף. אחרי יומיים הוא קיבל התשובות מהמפענחת. טילפן אלי ואמר שיביא המקרה שלי לדיון בפורוס רופאי המחלקה המתקיים כל שבוע. שלשום טילפן אלי שהחליטו שעלי לעשות טיפול RCHOP. לפני 4.5 שנים כשהתגלתה קיבלתי רק RCOP. הזמין אותי גם לבדיקות דם ואקו לב כי רוצה לתת לי את הטיפול האגרסיבי הנ"ל.
הזמין אותי לביופסיה בבלוטות המיפסעה ליום חמישי כדי לבדוק אם אין טרנספורמציה של התאים הסרטניים.
ביום שני הקרוב יתחיל בטיפול הנ"ל.
לפני כ1.5 שנים התגלה אצלי פרקינסון. אולי זה מהרעלים של טיפולי הסרטן?
הרופא האונקולוג שדיבר עם מפענחת הפט סיטי שלי אמר לי שאכן יש בלוטות לימפה במיפסעה השמאלית מוגדלות וכן גידול בבלוטות בבטן.
יש לציין שעשיתי פט סיטי ב 16.7.14 ואז כבר ראו בלוטות שגדלו במיפשעה אך לא היו בגודל הזה ואמר שעדיין אין סיבה לטפל. תוך 3 חודשים כל הבלוטות גדלו מאד. איך אפשר להסביר זאת?
בדיקות הדם תקינות לחלוטין למעט LDH שהוא 276.
לו היתה לך מטופלת במצב זה עם כל הסימפתומים שציינתי , האם היית עושה לו אותו טיפול שהאונקולוג שלי מתכוון לעשות לי??
האונקולוג הזמין אותי לניתוח הוצאת ביופסיה מבלוטות המיפסעה ברגל שהתנפחה.
מדוע לא מטפל בכלורמבוציל/בנדמוסטין/ודומיהם?
קראתי במחקרים בארה"ב שכיום החלו להתאים טיפול לכל חולה לימפומה פולקולרית על פי ההרכב הגנטי שלו. האם יש את זה גם בארץ?
מחכה לתשובתך. אני רגילה לתשובות מאד מענינות ועניניות ממך.אני רגילה ללמוד ממך המון.
תודה מראש. בברכה.
קושי
שלום הבן שלי בן 9 וחצי
בדיקה דם שנת 2012 ובדיקת דם חוזרת עכשיו הראו iron פעם ראשונה 170 עכשיו 187.
WBS 4.8
LYM 32.2
איזה בדיקות צריך לעשות כדי לשלול המוכרומאטוזיס ?
תודה
גל
בן 57 ומזה 7 שנים מאובחן כחולה פוליציטמיה ורה. מטופל בשני הידראה ליום + מיקרופרין . כאשר ניתן מבחינת ספירת הטרומבוציטים אז מבוצעות (לעיתים רחוקות) גם הקזות.
סובל מתשישות ועייפות וכן הזעות לילה, עקצוצים "ראש כבד" ומטושטש.
האם תופעות אלו הן תופעות לוואוי של הטיפול התרופתי או שתופעות של המחלה?
איך אני יכול לצמצם אותן?
משה
שלום רב פרופ בן יהודה,
אבי בן 67 חולה בפוליציטמיה ורה מ2008 ומטופל בהידראה. היה מאוזן עד לאחרונה אך לאחר שבשתי הבדיקות האחרונות נזקק להקזת דם הנחה ההמטולוג על העלאת המינון מאלף (ושלוש פעמים בשבוע 1500) ל 1500 מג ליום כלומר 500 שלוש פעמים ביום. אבי לא לוקח את התרופה לפי ההנחיות כיון שלדבריו "זה נראה לו יותר מידי". האם יש סכנה או נזקים בלקיחת מינון גבוה של הידראה? האם הם גבוהים מהנזקים שבדם צמיגי? תודה רבה מראש. רוני
לרופאה שלום,
כעשרים שנה בספירת הדם שלי כמות כדוריות הדם הלבנות נמוכה, על סף הגבול התחתון (3.5-4.5). לאחרונה עלו תאי הדם הלבנים ל 6.5 כשמתוכם עלו הניוטרופלים והאזנופילים מ 2 ל4 ומכמעט אפס לחצי (האירים יציבים). אני יודע שהמדידה בתוך הנורמה, אך לא בתוך הנורמה שלי. רציתי להתייעץ מה לעשות (הבדיקות דם הוזמנו בשל חולשה בזמן האחרון). אני בן 45 וכל שאר הבדיקות תקינות (ספירת דם וכו').האם עליי לבצע בדיקות נוספות?
אודה לתשובתך,
אלון