אני נמצאת במעקב CLL מזה מספר שנים - דרגה 0.
ללא כל קשר, אני סובלת מבעיות שינה מזה זמן רב. אני לוקחת כדור שינה כל ערב על מנת לאפשר משך שינה של בערך 5-4 שעות בלילה.
לאחרונה הוצע לי לעבור טיפול על מנת לסייע בנושא השינה. לאחר הצגת הבעיה, הציע המטפל שורת טיפולים - אך אלו מותנים באישור המטולוג, שכן אין כוונה לקחת כל סיכון הכרוך בכך (במידה ויש השפעה על הCLL)
הטיפול המוצע הינו - אלקטרוטרפיה, מכשירי TENSE ועיסוי רקמות.
אודה לקבלת התיחסותך לנושא.
בברכה
שלום רב
אני סיימתי 6 מחזורי טיפול של r-chop לפוליקולר לימפומה וכבר לאחר הטיפול השלישי התוצאות של ה ct-pet הראו שאין קליטה של המחלה
אני בן 32 והמחלה הייתה בשלב 4 וה gread היה 2/3
שאלתי היא האם ומתי אפשר או רצוי להכניס להריון (אם הכול בסדר)
תודה רבה
תודה רבה לך ..
שלום רב לך,
נשלחתי לבירור רמת בי 12 = תקין.
תור ל- e.m.g במחצית נוב.
האם ניתן לקבוע איזה תרופה גורמת לתופעה שכזו ? (מטופל cll - כרגע נמצאת בהשהיה),והאם זו עוד צרה שצריך לחיות איתה?
תודה מראש !!
זוהי מחלה שבה לא מקובל לבצע השתלה. אין קריטריונים ברורים. במצבים של מחלה שמתקדמת מהר ספירות נמוכות טחול מוגדל מאוד עם שינויים מהירים בפרמטרים אלו אנו שוקלים אפשרות של השתלה. אז חשוב לדעת נתונים קליניים על החולה גיל מחלות רקע וכ"ו. באם מדובר בחולה צעיר ללא מחלות רקע עם מחלה שמתקדמת מהר ותורם מתאים אנו שוקולים ביצוע השתלה.
פרופסור שלום רב,
אשתי חלתה לפני כחצי שנה בלימפומה נון הודגקין,
לאחר סדרה של שישה טיפולי כימו, עברה לטיפול eshap במהלכן 5 ימי אישפוז רצופים,
לאחר מכן עברה לפרוטוקול dhub וכיול לאחר פרוטוקול זה המצב הוא שישנה עדיין מחלה פעילה (היתה בתחילת הגילוי 12*10 ס"מ וכיום 2.3 ס"מ) .
לצערי לאחר הטיפולים הכימותרפיים ישנה אולי הבנה מסויימת של הרופאים כי " הכימוטרפיה לא מצליחה להשתלט על החלק של המחלה שעדיין פעילה גם היום"
מבקשים כרגע בכל מקרה להשתיל תאי מח עצם ולאחריהם אולי להתחיל בהקרנות.
טוענים כרגע שאי אפשר לנתח, ובשיחה אישית שלי עם הד"ר מראה סימנים פסימיים לחלוטין למצב.
מבקש הערכה שלך , האם המצב באמת הטופך להיות קשה ובלתי הפיך כמעט?
האם יש פתרונות נוספים?
אציין כי בשיחה עם כבוד הרב-פירר ביקש ממני להתייעץ איתך ואף לציין טיפול ניסיוני במקרה הצורך שאני באמת לא צורך את שמו (מבקש מחילה) במדויק, ודי מתבייש לרשום את מה ששמעתי כי זה כנראה לא המילה הנכונה.
בציפייה דרוכה לתגובתך..
מ.
תודה רבה על כל דקה שאת מקדישה למען כולנו, תזכי למצוות!!
meni@shasha.co.il
שלום פרופסור בן יהודה.
רק רציתי להזכיר לך שממתין מאד מאד לתגובתך..
תודה וסליחה.
בני בן 26. אובחן לאחרונה ב PV: JAK2 חיובי, PCT 0.48%, PLT 495K/uL, EPO = 1.4, טרם הופנה לבדיקת מח עצם. ללא חוסר בברזל, רמת B12 גבולית. ללא הפרעה בתפקודי כליה או כבד. ללא הגדלת כבד או טחול.
שאלתי: [1] האם יתכן וגורם חיצוני כגון לחץ נפשי גרם להופעת המחלה? [2] כיום עוסק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ביותר: מרוצי מרתון, טריאתלון, רכיבות אופניים ארוכות וכ"ו. מה ההשפעה של פעילות אינטנסיבית זו על הפרוגנוזה? האם צריך לשנות את סגנון החיים ו"להוריד הילוך"? על אילו פרמטרים לעקוב?
לחץ נפשי אינו משפיע ישירות על המחלה פעילות אינטנסיבית מומלצת בתנאי שי הקפדה שלמה על שתיה מרובה כל מצב של התיבשות הוא מסוכן!!!!!
שלום וברכה
מעוניין לקבוע פגישה למטרת חות דעת נוספת לפני מספר חודשים נתגלה אצלי לימפומה פוליקולרית בן 47 ללא תופעות לואי יוסי - 0507289813
פרופסור יקרה שלום רב ומועדים לשמחה!
מקווה שאני לא מטריד, שאלתי אותך כבר בקשר לעניין הזה אבל הוא נמשך כבר חודשיים לאחר הטיפול האחרון בתחילת אוגוסט ועברתי בינתיים בדיקת מוח עצם.מוח העצם נמצא נקי מהמחלה או מSLL. האמוגלובין מתחיל לעלות 12.5 חזרה,כדוריות אדומות 4.3 וטסיות תקינות. בדיקות הכימיה טובות אבל הנויטרופוניה נמשכת כרגע 1.3 WBC ו 600 נויטרופילים.לטבע-גסטרים אני רגיש (חום גבוה,פריחה) ואתחיל כעת עם נופוגן כדי לנסות. במוח העצם ניכר לדבריהם דיכוי בולט בייצור נויטרופילים Maturation arrest .
מה דעתך? אני חרד שזה יותר מידי זמן והמצב של מוח עצם לא הפיך??!!האם נתקלת בזה בעבר? (חודשיים של דיכוי) ואיך זה אם בכלל מסתדר בסוף??חבל כי לטיפול השישי והאחרון הגעתי עם ספירות נהדרות...מקווה שטיפול אחד יותר מידי לא קילקל לי את ההחלמה האפשרית...יש משהו שהיית עושה אחרת? או שזה עניין של זמן?
המון תודה מראש שוב
רן וישקו