שלום וברכה פרופסור יקרה.
פניתי אליך כבר כאן בפורום בעבר.
אני בן 73 וחולה ב MM כבר 12 שנים.
בשנה האחרונה היתה התלקחות של המחלה והתחלתי טיפול בוולקייד
והיות והיתה החמרה נוראית של הנוירופתיה, הנויירולוג המליץ על הפסקת הטיפול בוולקייד ומאז עברתי 5 סבבים של טיפול ברבלימיד 25 מג'.
ב"ה זה הוריד את ה IGG ל 1350 ובפעם האחרונה שוב קפץ ה IGG ל 1580 אבל הרופא המטפל אמר שזה בסדר וכך מניסיונו המחלה מתנהגת עד שזה מתאזן.
יש לי מספר שאלות ברשותך:
1) אני סובל מאוד מאוד מנויירופתיה, כאבים קשים ביותר בכפות הרגליים במיוחד אבל גם בגוף בכלל, מה ניתן לעשות?
2) אני סובל מאוד מיובש בפה בעיקר בשעות הלילה, ממש תחושה שאין רוק בפה וכל זה למרות שאני שותה 12 כוסות מים ביום. מה ניתן לעשות?
3) 1) האם ניתן להקטין את מינון הרבלימיד, שהרי בכל זאת הגעתי ל"נורמה" עם ה IGG ?
4) הרופא המטפל נחשב מקצועי ביותר אבל אינו מאיר פנים וכל פגישה איתו מסתיימת תוך מקסימום 5 דקות. בד"כ בתחילת הפגישה הוא שואל מה שלומי אבל בכלל לא מקשיב לתשובותי ומיד קוטע את דברי ופונה ל"עסק" שזה מתן המרשם של הרבלימיד לסיבוב הבא. האם זה מקובל כך והאם היית ממליצה לי לעבור לרופא אחר שיותר מאיר פנים?
אודה לך מאוד על תשובה מפורטת אשר תעזור לי להמשיך הלאה ולהתחיל את השנה החדשה ברגל ימין.
תודה מקרב לב ,שבוע טוב ושנה טובה ומתוקה!
שלום לפרופסור דינה בן יהודה
ישנן אצלי תופעות של פטכיות ופורפורות על הידיים ועל הרגליים שטפי דם מאוד גדולים שמופיעים ללא מכות או חבלות אלא באופן פתאומי והם תופסים שטחים גדולים. האם הינך יכולה להסביר לי אם זו מחלת דם המופליה או קרישיות יתר או דם מדולל מידי<
לאחר בדיקות שטחיות שבצעתי
INR - 1.14
PT SEC- 12.7
האם אפשר הסבר לכל שאלותי ? מודאגת מאוד אשמח תשובות למייל שציינתי תודה
לאבי התגלה סרטן מסוג מרקל לפני שנה . הוא עבר ניתוח והקרנות . לפני שבוע עבר בדיקת pt ct והסיכום של הבדיקה הוא: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמות גבוהה , מתאים לתהליך שאתי בפוסה הפופליאלית משמאל .
אני שואל מה המשמעות? האם הסרטן חזר?
ביוני 2009 אובחנה אצלי לימפומה הודג'קין. לאחר חצי שנה כימותרפיה בדצמבר 2009 הסתיימו הטיפולים והמחלה חלפה. מאז אני במעקב, ותמיד הכל תקין.
לפני מס ימים ביצעתי בדיקת pet ct. היום קיבלתי את התוצאה.
רשום ש:
ראש צוואר: אין קליטה פתולוגית
בית חזה: קליטה קלושה בתימוס
ריאות: אין קליטה פתולוגית
בטן ואגן: אין קליטה פתולוגית
שלד שריר וריקמה רכה: אין קליטה פתולוגית
לסיכום- אין בבדיקה עדות ללימפומה.
ושאלתי היא... מדוע יש קליטה קלושה בתימטס? האם זה סיבה לדאגה?
תודה רבה.
אילונה
שלום רב
בעקבות בדיקת אולטרה סאונד כליות שביצעתי נמצא גוש בגודל 2.8 סנטימטר בשער הטחול. ביצעתי בדיקת מיפוי כבד עם tc rbc כולל בדיקת spect.
הממצאים: אין לראות איזור בעל אספקת דם מוגברת בטחול ובכבד. אין עדות להמנגיומה בכבד ובטחול. יש רושם שהטחול מעט מוגדל.
רגישות בדיקה להמנגיומה בטחול נמוכה עקב קליטה פיזיולוגית רבה בטחול.
אני נוטל כדורים לטיפול בלחץ דם וכמו כן לפני 27 שנה כשהייתי בן 15 עברתי טיפול בסרטן לימפומה בבטן שכלל פתיחת בטן , כימוטרפיה והקרנות.
שאלתי
1- מה זה יכול להיות.
2- האם יש קשר ללימפומה.
3- קשר לסרטן מפעם.
מצפה לתשובתך בתודה.
אני בת 65, לפני כ 15 שנה איבחן הרופא (עקב תלונות על מיגרנה) תחילת פוליציטמה ורה.בחמש השנים האחרונות אני בטיפול של תרופה הדראיה , 11 כדורים
בשבוע שאיזנו את ההמוגלובין ל 12.9......המוטקראט-43.9.....טסיות-240...ברזל-23.1....פריטין-12.5....יחד עם זאת יש פריצה בערכים לגבי ה מיקרסקופיק דיפרנציאל כדלקמן:
לימפוציטיס-(K/ULׂ-)- 0.86.....מונוציטיס-0.86......לימפוציטיס-4.0..נטרופילס-87
אשמח לקבל חוו"ד המלומדת.
בברכה
ניקי
שלום,
בת 25.לפני 17 שנה חליתי ב-APLASTIC ANEMIA ועברתי השתלת מח עצם מאחי. מאז הכל היה תקין. מזה חצי שנה סובלת מתכיפות ודחיפות עזים לשתן ולכן הומלץ על ידי האורולוג לקחת את התרופה ליריקה. האם יש בעיה לקחת תרופה זו עקב המחלה (APLASTIC ANEMIAׂ) והשתלת מח העצם בעבר?האם תרופה זו יכולה לפגוע במח העצם?
שלום רב,
אני בן27 עם מנטל לימפומה אגרסיבית. מטופל chop וdhap
האם לדעתך הטיפול המתאים?
תודה
כרגע זה רק חשד למיאלומה, עדיין לא בטוח (תור להמטולוג החודש בשיבא), לכן יועיל לי לדעת בינתיים אם הכאבים האלה שיש לי כבר שנה בחזה מתאימים להופעת נגע ליטי בצלעות, ככל ידיעתך.
תודה לך.