פרופסור דינה
תודה
פרפ׳ בן יהודה שלום,
תודה על תשובתך, הצלחת להרגיע אותי.
Li carLi car
שלום,
בת 29, עם רקע של לימפומה פוליקולרית, עד לפני שנה וחצי קיבלתי טיפול משמר של מבטרה.
לפני שלושה חודשים התפתחה אצלי בצקת לרינגיאלית ממקור לא ברור. כחלק מהבדיקות נשלחתי לבדיקת תת אוכלוסיות לימפוציטים במחלקה האימונולוגית.
בשני קריטריונים אני לא בטווח
1. B Cell% c 0 - התוצאה 5
2. CD19FACS - Blood - התוצאה 85.
האם זו תוצאה סבירה או שעלי לפנות לרופא להמשך מעקב וטיפול?
פרופסור בן יהודה שלום, שלחתי לך מספר שאלות בנוגע לנושא הפוריות ב20/8
אני מאוד אודה לתשובתך, קרן
פרופסור בן יהודה שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת , רציתי לשאול כמה זמן אחרי המבטרה אפשר להתחיל לנסות להיכנס להריון
תודה, קרן
דוקטור שלום רב,
שמי רן ואני בן 47. סיימתי שישה חודשים של טיפול FCR עם תוצאות מעודדות מאוד בדם והבלוטות.לאחר בטיפול השישי התפתח אצלי חום שנמשך כבר כשבוע. לאחר אישפוז קצר ובדיקות דם שונות לספירות וזיהומים כלשהם הוחלט לשחרר אותי ללא טיפול אנטיביוטי. הוחלט שאין לי נויטרופניה עמוקה מספיק (1300)שנמצאת בעלייה ושיתכן שמדובר בוירוס או בתגובה מאוחרת של הגוף לטבע-גסטרים 0.5 שקיבלתי ושהגוף יתגבר לבד. עליי לציין שאני סובל מפריחה אדומה שזוהתה ע"י רופא ממחלקת עור,רופאה ממחלקת מחלות זיהומיות וגם ע"י הרופא האימטולוג שמטפל בי כוירוס או פטרת כלשהיא והוחלט כי היא אינה הסיבה לחום ותחלוף לדבריהם תוך 6-8 שבועות (נצפתה ע"י רופא העור בעבר). מאחר שלא קיבלתי אנטיביוטיקה והחום לא נעלם כבר כשבוע אני חרד ורציתי לשמוע את דעתך...אני מתחיל את היום עם חום נמוך או בכלל לא ובערב יכול להגיע ל 38.5 . בטיפולים קודמים סבלתי מחום 3 פעמים וטופלתי באנטיביוטיקה רחבת טווח וחזרתי הביתה אדם חדש ומוכן לטיפול הבא והפעם לא...מאוד התאכזבתי מפני קיוויתי לחזור לשיגרה...וחרד שמשהו השתשבש במערכת החיסון שלי.
אגב פגשתי אותך עם אחותי בבית החולים בשעת ערב מאוחרת ועודדת אותי מאוד (סיפרתי לך על מחלתו של אבי ז"ל שנפטר) יצאתי ממך מחוזק ומלא הערכה.
מצפה לתשובתך והמון תודה מראש!
רן