בן 36 עם CLL+אי ספיקת כליות מתונה, קריאטנין 1.5+סובל מדלקת פרקים ופסוריאזיס, סיים לפני כחודשיים וחצי טיפול כימוטרפי, פרוטוקול R.C.V.P. +מבטרה 6 מחזורים.
בשלושהמחזורים אחרונים לא לקחתי פרדינזון באישור הרופא, קרי: לפחות 5 חודשים ללא פרדיזון, בנוסף הופסק וינקריסטין מהמחזור ה3 ואילך, באישור הרופא עקב נימול משמעותי באצבעות בשתי הידיים. כעת, אין נימול באצבעות.
כיום לא נוטל תרופות כלל. בלבדטבליות כורכום של אלטמן 4 גרם ליום+ טבליות פריוויוטי למערכת החיסון, הכל רק כשבועיים.
לפני מספר ימים כשאני קם בבוקר מרגיש חולשה\ כבדות ברגליים(מהברכיים ומטה עד כפות הרגליים מלווה בתחושות של חום לאורך הרגליים וגם קצת תחושה של שריפה ברגליים, בישיבה ובהליכה (בלילה לא מרגיש).
אני מאוד מודאג מה זה יכול להיות, האם קשור לCLLאו לכימו' ומה עליי לעשות?
בדיקות דם תקינות
ספירה 5.000
המוגלובין 13.6
גלוקוז 97
ש/אר הבדיקות תקינות.
תחושת החום בחולשה ברגליים היא כל הזמן
מה עליי לעשות, תודה לתשובתך
בבדיקת גסטרוסקופיה אובחן אצלי מלטומה. אני בגיל 68.
תוצאת בדיקה פתולוגית: COMPATIBLE WITH LOW GRADE
B CELL LYMPHOM, MALTOMA/
HELICOBACTER PYLORI NEGATIVE.
הציעו לי לעבור טפול קרינה. האם חייבים קרינה או שיש טפול אחר. או רק מעקב.
אציין שPET CT ובדיקת מח עצם היו תקינות (שליליות)
לא הבנתי למה כוונתך במילים "תלוי בקליניקה"
אם כוונתך איך אני מרגיש - אני מרגיש חולשה לפעמים ולא נוח לי בקיבה לפעמים כמו כן יש לי שלשולים מידי פעם עשיתי קולונוסקופיה לפני כשבוע ויצאה תקינה
בן 36 חולה CLL - עושה פט סיטי , האם בבדיקה הנ"ל , ניתן גם לאתר גידולים אחרים .???
הכונה לא בלוטות לימפה בגוף כי את זה יש הרבה זה מ- CLL לא חכמה )
נגיד סרטן באשכים ?. והאם רואים בדיקה גידולים בשק האשכיים ??.
בעצם אפשר להגיד ,תקני אותי עם אני טועה , בעצם חולי סרטן ( CLLׂׂ
שבמעקבים יכולים לגלות עם חס ושלום סרטן אחר הרבה יותר מהר משאר האוכלסיה (כי שאר האוכלסיה הבריאה לא מאשרים פט סיטי ולכן שמגלים באוכלסיה האחרת זה לפעמים מאוחר מדי .
אודה לתשובתך המנומקת והפורטת
ד"ר שלום
שמי רן וכתבתי לך לאחרונה מס' פעמים. לדאבוני חודש לאחר הטיפול האחרון התחלתי להרגיש מוזר. בבדיקות היום התברר ששוב יש לי ספירה נמוכה מאוד
WBC 1600 עם 800 ניוטרופילים (50%) נתנו לי שוב 5 זריקות כמו בפעם קודמת ויש לי חום קל אחרי הראשונה שלדאבוני תמיד מתפתח ועולה עד אישפוז מחשש לדלקת.
מקווה שהפעם יהיה שונה. כמו כן אני סובל מאלרגיה כלשהי לעקיצות יתושים או מסיבה אחרת (מחר אעשה ביופסיה) שגורמת לאודם נפיחות וגירוד באיזור הפגוע עד שאחרי מס' ימים זה חולף רק כדי להופיע במקום אחר למרות שאני מאוד נזהר בעת השינה מיתושים.קיבלתי מוקסיפן ל 7 ימים למניעת דלקת חמורה בינתיים.
האם נויטרופוניה חודש או יותר אחרי טיפולים שכיחה?זה מאוד מדאיג אותי... מה את חושבת על האלרגיה? האם נתקלת בזה? אני יודע ש CLL יודע לעשות את התופעה הזו אבל כרגע מצב המחלה והספירות אחרי הכימו הוא נמוך מאוד ולכן זה מטריד אותי....
המון תודה מראש!
רן
פניתי אליך כבר כאן בפורום בעבר.
אני בן 73 וחולה ב MM כבר 12 שנים וסובל מנוירופתיה כתוצאה מטיפול של VAD + תלידומיד + דקסה בעבר ולפני כחצי שנה היתה התלקחות מחדש של המיאלומה.
קיבלתי ולקיד בזריקה תת עורית + ציטוקסן + דקסה.
אחרי 2 מחזורי טיפול , היתה ירידה משמעותית בחלבונים ובפרילייט.
Igg ירד מ 2500 ל 1570 תוך מחזור טיפול אחד.
פרלייט קפה ירד מ 7.15 ל 2.04 תוך חודש.
פרילייד למבדה 0.95
פרי קפה ירד מ 4.583 ל2.147
ב CT פט נמצאו נגעים:
נגע בסטרנום בגודל 6 סמ'
ושני נגעים בעצמות הירכיים (נגע אחד בכל ירך).
הטיפול בולקייד הופסק עקב החמרה קשה של הנויירופתיה והנויירולוג קבע שהיתה החמרה.
ב"ה זה הוריד את ה IGG ל 1350 ובפעם האחרונה שוב קפץ ה IGG ל 1580 אבל הרופא המטפל אמר שזה בסדר וכך מניסיונו המחלה מתנהגת עד שזה מתאזן.
במשך כבר מספר שנים בזמן המחלה, אני סובל מקור נוראי בגוף.
אני מתלבש בהמון המון שכבות אפילו בקיץ כאילו אני בסיביר.
האם התופעה הזו של הקור מוכרת לך ממטופלים אחרים? האם זה נובע מהטיפולים ומה ניתן לעשות?
תודה מקרב לב ושנה טובה ומתוקה!
האם קיים בארץ מרכז רפואי עם הצלחה גדולה יותר ממרכזים אחרים בארץ בלימפומה מסוג הוג'קין?