שלום פרופ
לאמי אובחן כי היא סובלת ממחלת הלוקמיה מסוג cmml
לצערי אין ברשת כל מידע אודות מחלה זו.
אשמח לדעת פרטים אודותיה
מה היא המחלה הזו?
וכן לדוג': מה אחוז החולים בארץ
מה אחוז תמותה?
איזה סוג טיפול הם מקבלים?
האם הטיפול בה בסל תרופות?
כמה שנים חיים עם מחלה זו?
תודה רבה על זמנך
פרופ׳ בן יהודה שלום,
לפני שלושה חודשים אבא שלי עבר השתלת מח עצם עצמית אחרי איסוף שאיבה ממח העצם, בשל הישנות מחלת הודג׳קין לימפומה, כיום בבדיקות הדם הטרומבוציטים בקושי עולים, האם בגלל כמות הכימותרפיה שקיבל, 6 אסקלייטד ביקופ בפעם הראשונה ו3 סדרות של אייס והשתלת מח עצם בפעם השנייה? מה ניתן לעשות כדי להעלות את כמות הטסיות האדומות בדם?
שלום,
אני בת 21 לפני שלוש שנים חליתי בלימפומה מסוג נון הודג'קין THYMIC LARGE B CELL עברתי 12 טיפולים של כימו וביולוגי והחלמתי ,במשך כל הזמן בבדיקות המעקב הכל נראה נקי אין מחלה פעילה.
לפני 3 חודשים התנפחו לי השקדים מסיבה לא מובנת ואחרי כמה ימים זה עבר,שבועיים לאחר מכן עלה לי חום של 38 למשך יום אחד וחלף.
כמובן שנלחצתי מאוד ועשיתי בדיקות דם (CRP 24.4) , (ESR 33) בעקבות זאת הופנתי לפט סיטי (תוצאות מצורפות)
הרופאים המליצו על ביופסיה מהתימוס עם אופציה להוציא את הבלוטה בכלל לפני שבוע וחצי עברתי את הניתוח בבית החולים סורוקה ולצערי לא הצליחו להוציא את התימוס מכיוון שהוא עטוף ברקמה פיברוזית עם שומן וקרוב מאוד לאב העורקים אבל לקחו דגימות רבות וכרגע עדיין אין תשובות.
אשמח לשמוע את דעתך למקרה שלי ?
מה התליך הנכון להעברת הדגימות עצמן אלייך לבדיקתך ומסקנותייך?
(אני חברת קופ"ח לאומית)
תודה מראש.
שלום פרופ׳ בן יהודה
אמי עברה ביופסיה בבית השחי וקיבלנו תשובה שבשני הצדדים קיים "low grade B cell lymphoma"
האם זה Hodgkin? האם ניתן להירפא מזה? היא ממש בתחילת התהליך ועדיין אין לנו בדיקות נוספות
תודה
מה שרשום בדיוק בתוצאות הבדיקה זה
Low grade B cell lymphoma with features of small lymphocytic lymphoma/CLL
שלום רב,
לאבי גילו לפני חודש AML והוא נדרש לעשות השתלת מח עצם. אחיו של אבי נמצא מתאים לתרומה.
הורי מתגוררים בבאר שבע ואת הטיפול אינדוקציה הוא עבר בסורוקה. שם ממליצים לעבור את ההשתלה אצלהם אך אמרו שההחלטה בידינו - עד כה עשו רק השתלה אחת מסוג זה,
האם תוכלו לעזור לנו לקבל החלטה, הצוות המסור והנוחיות לעשות בסורוקה מול נסיון רב יותר של מוסד רפואי אחר??
אשמח אם תוכלו לענות לי
איני יכולה לענות לשאלה זו
שלום לך!
בן 19 , לפני כחצי שנה אובחנתי בלימפומה ע"ש הודג'קין. עברתי כימוטרפיה שכללה 2 קורסים של BEACOOP ו4 קורסים של ABVD. תוצאות ה PET CT האחרונות לא הראו ממצאים או עדות של המחלה
כשבועיים לאחר הטיפול האחרון הכימוטרפי במחלה ABVD, הבחנתי בקשר לימםה מוגדל וקצת כואב בבית השחי השמאלי גודלו כעד חצי ס"מ. לאחר מספר ימים הבלוטה קטנה וכעת גודל שלה ממש קטן עד כנעלמה. לאחר עוד מספר ימים הבחנתי בעוד בלוטה בבית שחי שגם כן היא גודלה עד כ חצי ס"מ. ומעט מכאיבה. רציתי לדעת האם יש להקדים את הביקור אצל ההמטולוג , משום שזה מאוד מדאיג אותי או שאפשר לחכות עם זה לביקורת בעוד כשבוע וחצי.
תודה רבה והמשך יום טוב!
שלום ,
אימי בת 66 מאובחנת עם Large B-Cell Lymphoma בראש הלבלב וסביבתו , טופלה פעמיים בכימוטרפיה וטיפול ביולוגי, כמו כן היא סכרתית שלא מאוזנת כהלכה
לפני שבוע וחצי אושפזה (עקב גזים בדם סוכר מאוד גבוה -500 ועוד כל מיני דברים שהשד יודע מה הם ) במהלך האשפוז החום שלה הגיע ל 39.5 ובוצעו הבדיקות הבאות :
1. LP - תקין ללא גרורות למערכת העצבים המרכזית.
2. CT ראש - תקין .
3. CT גב - תקין .
4. US - בטן - תקין , הגידול בראש הלבלב קטן מ8 ס"מ במקור ל 1.3 ס"מ.
5. בבדיקת דם התגלה אי-קולי
6. בבדיקת שתן התגלה דם בשתן וצמיחה של מושבה.
התנהגותית - לא מסוגלת ללכת או לשבת וכל היום שוכבת במיטה ,בוכה המון , ממלמלת ובקושי מדברת ,לעיתים נראית מאוד אפתית (כאילו שהיא בעולם אחר) מסרבת לאכול.
עקב החום הוחלט לא לתת לה טיפל כימו נוסף (היתה אמורה לקבלו ביום ראשון).
שאלתי היא האם אי-קולי בדם יכול לגרום לתופעות ההתנהגותיות שתיארתי או שזה נשמע כמו מישהי שהרימה ידיים.כמו כן כל מידע נוסף \ מחשבה ייתקבלו בברכה , אנחנו אובדי עצות מהלעשות.
תודה רבה
דותן