שלום פרופ. בן יהודה,
אני מטופלת ב R-CHOP בשל לימפומה מסוג LDBCL. לאחרונה עלה צורך להדברה בביתי. האם ידוע על חומר המותר לשימוש ? תודה רבה.
שלום,
אני חולה בתלסמיה מיינור, וחוץ מכמה ערכים אדומים בבדיקות דם אין למחלה ממש אפקט על החיים שלי.
אני כן סובל מעייפות, אבל הנחתי שזה בגלל שינה לא רציפה.
עשיתי בדיקות דם וראיתי שהערך של הברזל שלי ממש נמוך (50) אבל ההמוגלובין שלי תקין (15).
למרות ההמוגלובין התקין, הברזל הנמוך עדיין יכול להצביע על סיבה לעייפות?
תודה, אדיר.
לפרופסור בן יהודה שלום רב,
לפני מספר ימים פניתי אליך בשאלה הנוגעת לרגישות שאבי פיתח למבטרה (בן 67 החולה בלימפומה פוליקולרית STAGE 4B ) .
ציינת כי קיים פרוטוקול מיוחד למתן המבטרה שיכול להרגיל את הגוף לטיפול. שוחחנו עם הרופא אך הוא אמר שינסה לעשות זאת ורק כשיהיה מקום פנוי בבית החולים לאישפוז אז ינסה אפשרות זו. בנתיים אנחנו לא שומעים שום דבר מהרופא ואבי קיבל 2 טיפולי כימו בלבד ללא המטרה.
רציתי לדעת האם זו בעיה שיש עיכוב במתן התרופה הביולוגית?
האם עלינו ללחוץ על הרופא (בנתיים אנחנו מחכים ולא כל כך יודעים אם הזמן שחולף בנתיים מזיק לתהליך ההחלמה) ?
האם את המבטרה יש לתת בשילוב עם הכימו או שניתן לתת את המבטרה בנפרד מהכימו? (זאת אני שואלת כי הרופא אמר שיש לחכות לטיפול הכימו הבא ורק אם יהיה מקום בבית החולית אז ינסה לתת מבטרה).
תודה רבה לך על העזרה הרבה
מנחמה
רצוי לתת את המבטרה ביחד עם הכימותרפיה למרות שבלימפומה פוליקולארית אפשר גם להפריד. איני יודעת מהו הפרוטוקול שהוא מתכנן לאביך ולכן איני יודעת מהי חשיבות האישפוז
שלום רב,
אני בן 65 לאחר השתלת מח עצם עצמית שבוצעה ב-2010 בעקבות MM,מאז ועד לפני כחצי שנה הערכים של הבדיקות היו יחסית יציבים,מזה כחצי שנה ערכי השרשראות עולות בהדרגה ובמקביל סימנים בבנס ג'ונס ובלשד להשנות המחלה.הרופאה המטפלת בי מזה כחצי שנה אומרת שהמחלה חזרה אבל כרגע אין צורך בטיפול אלא רק במעקב,במקביל לכל אורך התקופה הערכים עולים לאט לאט.אני שואל שאלה יש מניעה בלהתחיל את הטיפול בהשנות המחלה?מדוע ממתינים שהערכים יעלו ולא מנסים "לתפוס" אותה כבר בהתחלה?? האם אנחנו מפספסים כאן?בנוסף הייתי בכנס של אמ"ן ושם פגשתי חולה אחד שברמיסיה כבר כמה שנים והוא רופא בעצמו והוא טוען שהוא לוקח טיפול מונע בתרופה מסויימת,עוד הוסיף ואמר שלא ממהרים לתת אותה כי היא יקרה מאוד ולא בסל התרופות.האם זה נכון? יש תרופה למניעה? אם כן,יש לי את כל הביטוחים הדרושים מדוע לא מעלים את האופציה הזאת בפניי?
שלום.אני בת 62.
לפני 7.5 שנים עשיתי בדיקת קולונוסקופיה. בבדיקה נמצא פוליפ ססילי בקוטר 5 מ"מ אשר נכרת ונלקחה ממנו דגימה לביופסיה. האבחנה היתה פוליפ היפרפלסטי.
בלי קשר לזה לפני 7 שנים נמצא אצלי ב-2 הריאות לימפומה מסוג מלט. טופלתי בכימותרפיה ומאז אני בריאה.
בנוסף , בבדיקות דם הערכים של ברזל נעים בין 46 עד ל-73 והערך של טרנספרין בסביבות 260.
השאלה שלי : האם לאור הממצאים האלה מומלץ להקדים את בדיקת הקולונוסקופיה ולא לחכות עד שיחלפו 10 שנים מהבדיקה הקודמת?
בתודה מראש.
אני מודה לך-המון תודה
תודה רבה.
האם את ממליצה לעשות גם בדיקת גסטרוסקופיה?
מירי
שלום.
בהמשך לתשובתך , האם ניתן להסתפק בקולונוסקופיה וירטואלית?
תודה רבה
רקע: חולה מבוגר. אבנים בכליות. ציסטה קורטיקלית בכליה. היצרות קשה של מסתם אוארטלי. מזה כשנתיים המטוריה מיקרוסקופית.
בבדיקה ראשונה לשתן ציטולוגיה התגלתה האבחנה: " במשטח תאים אטיפיים החשודים לTCC .
א. האם ניתן להבדיל בבירור בין תאים אטיפיים ממקור גידולי לבין מקור זיהומי ?
ב. האם בדיקות נוספות לשתן ציטולוגיה עם תוצאות שליליות ל ; TCC יש בהן כדי לבסס אבחנה מבדלת אחרת למקור התאים האטיפיים?
ג. מה המלצתך להמשך הבירור.
אני חולת פוליציטמיה ורה שנים רבות. המחלה אצלי לא יציבה ולכן אני עושה ספירות דם לעיתים קרובות כדי לדעת את המינון של ההידראה שעלי לקחת. האם יש הבדל בין לקיחת דם מהוריד לבין לקיחת דם מהאצבע שאותה אני מעדיפה. תודה.