שלום ,
אימי בת 66 חולה בלימפומה בראש הלבלב וסביבתו (קיבה ועוד) , בנוסףיש לה סכרת , בימים האחרונים מאושפזת בבי"ח עקב סכרת לא מאוזנת , גזים בדם ואי תפקוד הכליות.
הומלץ לבצע דיקור מותני כדי לבדוק האם הלימפומה "נדדה" למערכת העצבים המרכזית.
שאלתי היא לאחר כמה זמן מקבלים תשובות מהדיקור המותני ובמידה ואכן הלימפומה "נדדה" למערכת העצבים המרכזית האם יש דרכי טיפול ומה הסיכויים שלהם.
אשמח לתשובה מהירה
תודה
דותן
פרופסור בן יהודה שלום!
שמי אושרה ואני אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי בנוגע למצבה של אימא שלי.
אימי בת 71 בריאה בדרך כלל פרט לאוטאופורוזיס .
נוטלת סידן ואקטונל
לפני עשר שנים בעקבות מצב של חולשה קשה מתמשכת עברה ברור כללי ונמצא כי סובלת פאנציטופניה ונוטרופניה קלה.
עברה ברורים נוספים עד ברור מח עצם שאראה היפופלסיה של השורה המיאלואידית ריבוי תאי T וריבוי תאי T'RCR-מונוקלונליות.
נוייטרופילים מספירת אחרונה 600 המוגלובין 10.3 MCV92
בשלושה חודשים האחרונים סובלת מאוד האפטות (שתמיד סבלה מהם) בצורה אגרסיבית בכל חלל הפה ללא הפוגה.
אשמח אם תוכלי לכוון אותנו איך לזור לה עם המצב
היות וכל הרופאים ההמטולוגים ופה ולסת שאליהם פנינו אליהם לא יודעים מה לעשות .
אושרה
אשתי עברה השתלת מח עצם בחודש פברואר אחרי כמותרפיה + הקרנות על כל הגוף, כרגע היא מרגישה די טוב האם יש לה בעיה לצום צום תשעה באב.
שלום,
אני בן 27 ולאחורנה אבי נפטר ממיאלומה נפוצה בגיל 64. סבתי גם כן חלתה במחלה הזאת ונפטרה ממנה בגיל קצת יותר מבוגר.
רציתי לדעת האם סוג הסרטן הזה גנטי? האם יש בדיקות ופעולות מניעה? האם ייעוץ גנטי רלוונטי בשבילי? לאילו מומחים הייתם ממליצים לי לפנות לייעוץ?
בקיצור, מה הייתם ממליצים לי לעשות?
תודה.
שלום.
מזה 7 חודשים אני סובלת מירידה במשקל של כ 20 קג. מלווה בכאבי בטן שילשולים לסרוגין וגועל מאוכל. רוב הדברים חלפו אבל בביופסיה של המעי התגלתה לימפומה מסוג מאלט.
הרופא אמר שעלי לקבל טיפול ביולוגי ו 6 טיפולים כימותרפיים.
בפט סיטי אין איזכור לבלוטות לימפה בבטן אלא רק בצוואר.
אנא חוות דעת מה עלי לעשות
שלום פרופ' דינה בן יהודה,
לפני כ5 שנים הובחנתי בהודג'קין לימפומה דרגה 2B.
והיום אני כ 4.5 שנים מסיום טיפול של 6 מחזורים ABVD
צולמתי בתחילה כל חצי שנה ואחרי שנתיים כל שנה, וכעת לקראת
השנה החמישית שמעתי מהרופא שהגישה השתנתה ואין צורך לערוך pet נוסף.
1. האם ה pet נחשב בדיקה מסוכנת קרינה וכדו' שהביאה לשינוי גישה?
2. מה באשר לבעיות זיכרון וקשב וריכוז כתוצאה מהטיפול הנ"ל - אני ממש סובל מזה ולוקח כדורי ריטאלין שקצת משפרים את המצב.
3. ממה יש להזהר כעת? וכן שמעתי שיש תרופה חדשה האם היא גם מונעת הישנות חלילה?
את והצוות בהדסה מלאכים טובים,.
בשורות טובות לכל עם ישראל.
1. האם ה pet נחשב בדיקה מסוכנת קרינה וכדו' שהביאה לשינוי גישה? בבדיקת ה-CT/PET יש קרינה ולכן יש לבחור את ביצוע הבדיקה בצורה מושכלת. אחרי 4.5 שנים אין שום מקום לביצוע הבדיקה ולפי כל הקריטריונים אתה נחשב לבריא מהמחלה
2. מה באשר לבעיות זיכרון וקשב וריכוז כתוצאה מהטיפול הנ"ל - אני ממש סובל מזה ולוקח כדורי ריטאלין שקצת משפרים את המצב. אף אחת מהתרופות ב-ABVD אינה עוברת את המחסום בין הדם למוח. מחסוםזה מגן עלינו מפני חדירת רעלים בכל החיים וכך גם מפני חדירת תרופות כימותרפיות למעט בודדות שמתגברות על המחסום ומשמשות לטפל בחולים שמחלתם במערכת העצבים או שיש להם סיכון גבוה למעורבות כזאת. יחד עם זאת יתכן שהטראומה של המחלה והטיפול גרמו להפרעה שאתה מתאר. יתכן שבמקום ריטלין כדאי שתדבר ותעבד טוב יותר את התקופה הקשה שעברת.
3. ממה יש להזהר כעת? וכן שמעתי שיש תרופה חדשה האם היא גם מונעת הישנות חלילה? אתה צריך לסגל לעצמך אורח חיים בריא מבחינת תזונה ופעילות גופנית, להימנע מכל גורם סיכון למחלת לב וריאות ולהמשיך מעקב גופני כללי. אינך זקוק לשום תרופה למניעת חזרת המחלה
יש לי לימפומה מאלט.
אני נוטלת את התרופה לוסק מידי יום לפני ארוחת הבוקר.
התרופה גורמת לי לכאבי בטן והרגשה כללית לא טובה.
רופא אמר לי שבלקיחה לטווח ארוך יש סכנה של פרפורי לב ודלקת ריאות ועוד.
מה לעשות?
2.האם מותר לקחת פרדינזון ולוסק באותה ארוחה?(לוסק לפני ארוחת הבוקר ופרדינזון לאחריה?
לפי המקור הבא זה לא מומלץ:
http://crohnsandcolitis.a.wiki.co.il/index.php/%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%95%D7%9F
שלום רב, לאימי גילו MDS והוצע לה טיפול כימותרפי Vizada דרגת החומרה היא 2 מתוך 5 היא בת 78 השאלה אם ניתן לעשות השתלת מוח עצם בגילה או שעלינו להסתפק רק בתרופה הנ"ל?
שלום רב,
אבי בן 67 חולה בלימפומה פוליקולריתGRADE 1 stage 4B התחיל טיפול בפרוטוקול R CVP.
לפני שלושה שבועות קיבל לראשונה את המבטרה אך לאחר חצי מהכמות הגיב באלרגיה (אודם בגוף, התנפח והתקשה לנשום) לכן הפסיקו את מתן המבטרה ויום למחרת קיבל את הכימו. היום לאחר 5 דקות של מבטרה שוב הגיב באלרגיה (לחץ דם עלה, סחרחורת, אודם, קושי לנשום..) וגם הפעם הפסיקו את הטיפול והרופא אמר שכרגע במבטרה מסכנת את חייו והוא לא יכול לקבלה. מחר אמור לקבל כימו.
.מאוד מקווה לקבל את תגובתך המקצועית אלפי תודות מנחמה
תודה רבה לך פרופ' בן יהודה על תגובתך המהירה,
הרופא המטפל אמר שיבדוק את האפשרות הזו ויודיע לנו. נכון להיום הוא קיבל 2 טיפולים של כימו בלבד (R CVP).
האם זה לא מסוכן שעדיין לא מקבל את המבטרה?
ושאלה נוספת- האם יש תרופה אחרת שניתן לתת במקום המבטרה?
תודה רבה לך על עזרתך המלומדת מנחמה