שלום רב
בעקבות בדיקת אולטרה סאונד כליות שביצעתי נמצא גוש בגודל 2.8 סנטימטר בשער הטחול. ביצעתי בדיקת מיפוי כבד עם tc rbc כולל בדיקת spect.
הממצאים: אין לראות איזור בעל אספקת דם מוגברת בטחול ובכבד. אין עדות להמנגיומה בכבד ובטחול. יש רושם שהטחול מעט מוגדל.
רגישות בדיקה להמנגיומה בטחול נמוכה עקב קליטה פיזיולוגית רבה בטחול.
אני נוטל כדורים לטיפול בלחץ דם וכמו כן לפני 27 שנה כשהייתי בן 15 עברתי טיפול בסרטן לימפומה בבטן שכלל פתיחת בטן , כימוטרפיה והקרנות.
שאלתי
1- מה זה יכול להיות.
2- האם יש קשר ללימפומה.
3- קשר לסרטן מפעם.
מצפה לתשובתך בתודה.
אני בת 65, לפני כ 15 שנה איבחן הרופא (עקב תלונות על מיגרנה) תחילת פוליציטמה ורה.בחמש השנים האחרונות אני בטיפול של תרופה הדראיה , 11 כדורים
בשבוע שאיזנו את ההמוגלובין ל 12.9......המוטקראט-43.9.....טסיות-240...ברזל-23.1....פריטין-12.5....יחד עם זאת יש פריצה בערכים לגבי ה מיקרסקופיק דיפרנציאל כדלקמן:
לימפוציטיס-(K/ULׂ-)- 0.86.....מונוציטיס-0.86......לימפוציטיס-4.0..נטרופילס-87
אשמח לקבל חוו"ד המלומדת.
בברכה
ניקי
שלום,
בת 25.לפני 17 שנה חליתי ב-APLASTIC ANEMIA ועברתי השתלת מח עצם מאחי. מאז הכל היה תקין. מזה חצי שנה סובלת מתכיפות ודחיפות עזים לשתן ולכן הומלץ על ידי האורולוג לקחת את התרופה ליריקה. האם יש בעיה לקחת תרופה זו עקב המחלה (APLASTIC ANEMIAׂ) והשתלת מח העצם בעבר?האם תרופה זו יכולה לפגוע במח העצם?
שלום רב,
אני בן27 עם מנטל לימפומה אגרסיבית. מטופל chop וdhap
האם לדעתך הטיפול המתאים?
תודה
כרגע זה רק חשד למיאלומה, עדיין לא בטוח (תור להמטולוג החודש בשיבא), לכן יועיל לי לדעת בינתיים אם הכאבים האלה שיש לי כבר שנה בחזה מתאימים להופעת נגע ליטי בצלעות, ככל ידיעתך.
תודה לך.
לפני כחצי שנה סיימתי את טיפוליי הכימוטרפיה והטיפולים הביולוגים בעקבות סרטן.לימפומה הודגקין.
לפני ביקורת בבית.חולים עשיתי בדיקות דם והכדוריות דם הלבנות והאדומות יצאו נמוך.ניוטרופינים יצא1500 כאשר הנורמל הינו 4000.
האם זה משהו מוכר? לא היה לי שום מחלה או משהו וריאלי בתקופה הנל..
או שדבר זה יכול להעיד על הישנות המחלה?
בעלי בן 64 חולה ב-aml מזה שלושה חודשים. לאחר טיפול כימותרפי שני, 7 ימים 23 שעות ביום. הראשון לווה בתרופה נסיונית לבני 60 פלוס שלא צלחה. אנחנו 3 שבועות לאחר סיום הטיפול השני והספירות מתקשות לעלות (הגענו בקושי ל-200 ), וכן יש חום בממוצע של 38 שלא יורד. בעלי יואב מאושפז בהמטולוגית ברמבם. מאד מבקשת לדעת מתי הספירות יעלו והאם יש איזו השערה לגבי החום. יש לציין שבדקו תרביות ימים ארוכים ולא מוצאים גם לאחר שימוש במגוון סוגי אנטיביוטיקה. תודה על התגובה.