שלום ד"ר,
אבי בן 67 אובחן AML.עבר מס' טיפולי כימו - פעם במינון נמוך ופעם במינון גבוה כולל זריקות ניופוגן. לאחר כחודשיים גופו התאושש וספירות הדם שלו החלו לעלות, בסוף השבוע שעבר עלו לו הנויטרופילים והטסיות והוחלט לשחררו הביתה. ביום שני עבר בדיקת דם נוספת ומחר אמור לעבור בדיקת מח עצם. האם בלוקמיה מסוג AML חייב לעבור השתלת מח עצם?האם קיימת דרך טיפול אחרת?
תודה.
חן
שלום רב
כמה זמן ניתן לאחסן מבטרה במקרר בבית עד הטיפול .
תודה / יוסי
אובחנתי לפני כשנה כחולה במרג'ינל זון לימפומה.
מצבי הכללי מצויין ואני נמצא רק במעקב.(לימפוציטים מעט גבוהים וטחול מעט מוגדל) בדיקת פט סיטי נקייה לחלוטין.
ביום שישי האחרון עלה לי החום(38.3) יחד עם שלשול וכאבים בכל הגוף.
החום ירד אתמול(נמשך 48 שעות מרביתם לא מעבר ל37.4), ועדיין שלשול בתדירות נמוכה הרבה יותר. מצב כללי טוב,
האם יש קשר ללימפומה? נבדקתי לפני חודש אצל ההמטולוג והפגישה הבאה עוד רחוקה, האם זה מצב שמצריך הקדמה של פגישת המעקב או שזה פשוט שפעת קיץ לא מדאיגה??
תודה רבה
שלום פרופ'
היה לי לימפומה של הודג'קין בסטייג' 2.
ביצעתי 4 קורסים ABVD.פט-סיטי נקי.
וסדרת הקרנות.
רציתי לדעת מה את היית ממליצה כהמשך טיפול/מעקב?
מלבד זה, האם יש לך המלצות לשיקום גופני?
תודה רבה.
בבדיקת PET-CT שנעשתה לראש ,צוואר,בית החזה,ריאות ,בטן ואגן לא נמצאה עדות לממאירות
בבדיקת מח עצם בחשד למיאלומה, אובחנה מיאלומה נפוצה כשמדובר בהסננה של 20% ע"י תאי פלזמה מונוקלונליים lambda
בין ההמלצות להשלמת בירור התבקש סקר עצמות של גולגולת ,פמורים,הומורים,עצמות אגן וצלעות וגם CT ע"ש צווארי,גבי,מותני
הבנתי שמדובר ב כ 24 חשיפות נוספות לרנטגן פלוס ה CT המתבקש כרגע
האם ניתן לדעתך בשלב זה לוותר על חלק מהחשיפות לקרינה מיותרת בהתיחס לעובדה שב CT שנעשה כבר לא מצאו נגעים ליטיים באיזורי השלד שנסרקו כבר?
אודה לך על התיחסותך שכן אני צריכה להשלים בדיקות אלו בזמן הקרוב
שלום,הנני סובלת מבלוטות לימפה מוגדלות, שגורמות לי לכאבים עזים, עברתי כריתת בלוטות לימפה בבתי השחי, ונלקחו ממני ביופסיות שלא הראו על מחלה ממאירה אך עדיין, אני נמצאת ללא טיפול למעט משככי כאבים בכמויות עתק (לציין כי לקחתי קורטיזון בכמות גדולה וזה לא עזר) וזהו הPET CT האחרון שעברתי. מהו לדעתך הטיפול הנכון? מה זו סרומה כפי שהדגשתי מטה? תודה מראש על תשובתך.
עדיין קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות ידועות בצוואר התחתון דו"צ. ללא שינוי מהותי במימדיהן ובעוצמת הקליטה בהן בהשוואה לבדיקה קודמת .
פרופסור בן יהודה שלום,
האם יש אפשרות ליצור איתך קשר באופן אישי לצורך התייעצות?
תודה
מייק
המלצת ההמטולוג המטפל בי, לאחר בדיקות דם ומח עצם, היא על ביצוע השתלת מח עצם. אני מעוניין בחוות דעת נוספת, גם באופן פרטי. האם ניתן,
בתודה מראש