עקב חשד למיאלומה וכאבים כרוניים ממוקדים בחזה ימני כבר שנה שלמה ניתנה לי הפניה לMRI בית חזה.
האם גם בדיקה זו מדגימה היטב נגעים ליטיים בצלעות, או שמא רנטגן רגיל עדיף? מיפוי עצמות וUS לאיזור-תקינים.
בדיקת כלי דם, EMG ודופלר היו תקינות
כנ"ל בדיקה נוירולוגית. הומלץ על CLONEX טרם התחלתי נטילת תרופה חדשה זו.
תודה על תשובתך.
2) אירועים חוזרים של סוג של כאב ראש או ליתר דיוק לחצים בראש עם תחושת צריבה, מלווה בבחילה ומעט סחרחורת, חסר תאבון וחולשה כללית. כמו בשאלה הראשונה
3) עקב תופעות קשות בשרירים הפסקתי, תקופה קצרה סטטינים סביר שזה מהסטטינים
סובלת מה 7 שנם מקבלת HYDREA וASPIRIN
לחץ דם גבולי מטופל, ליתר בטחון. ברגליים תופעה של סוג של "פורפורה/ סטזיס דרמטיטיס" מחמירה בחום, ביופסיה: ממצא לא ספיציפי.
בעיות: 1) הרדמות בכפות רגליים ותחושה של כהות
2) אירועים חוזרים של סוג של כאב ראש או ליתר דיוק לחצים בראש עם תחושת צריבה, מלווה בבחילה ומעט סחרחורת, חסר תאבון וחולשה כללית.
3) עקב תופעות קשות בשרירים הפסקתי, תקופה קצרה סטטינים.
האם זה קשור למחלה הבססית? או שזה פטולוגיה חדשה. תודה על תשובה בהקדם.
לפרופ' דינה בן יהודה שלום רב
אני סובל ממיאלומה זוחלת, כשנתיים,בן 67,בשלב זה איני מטופל, ובדיקות הדם סבירות כולל סידאן שהוא בנורמה. השינויים בבדיקות במשך השנתיים,לשמחתי,מתונים
אני מתאמן בספורט אירובי, כולל במשקלות ורוצה לזהות פגיעה בעצם עוד בשלב התחלתי,כדי להתחיל,אולי בטיפול מונע ולהפסיק אימוני משקולות.
קופות חולים אינם מעודדות זאת מסיבות תקציביות,ומאחר ולדעתן יש להמתין להופעות של כאבי עצמות והתפרקות העצם לפני שליחה ל MRI
מאחר ואין לי מיגבלות כספיות כשמדובר בחיי ובאיכות חיי,אני מעונין לעשות זאת באופן פרטי.
שאלותי הן:
1.האם זה מקובל לעשות בדיקת MRI באופן פרטי אחת לשנה/ שנתיים,כדי לגלות את התחלת הפגיעה בעצם עוד לפני הופעת הכאבים?
2.האם סידאן בדם הוא תהליך מקדים לפגיעה בעצם, או שלעיתים הפגיעה בעצם מופיעה ללא עליית הסידאן בדם?
3.האם היית ממליצה על בדיקת MRI תקופתית לסובלים ממיאלומה זוחלת?
תודה לך על האתר החשוב מאד ועל האמפטיה והאופטימיות שמשתקפת מתשובותיך.
1.האם זה מקובל לעשות בדיקת MRI באופן פרטי אחת לשנה/ שנתיים,כדי לגלות את התחלת הפגיעה בעצם עוד לפני הופעת הכאבים? אין היום אפשרות לעשות MRI כל גופי אלא מכוון למקום חשוד לכן כרגע זוהי אינה בדיקת הבחירה ועדיף CT שסרוק את כל עמוד השדרה והאגן. אני מאוד ממליצה שלא תעסוק בספורט איזוטוני כמו משקלות ותתרכז בספורט אירובי. בודאי כחולה מילומה וגם לאנשים בריאים זהו ספורט עדיף
2.האם סידאן בדם הוא תהליך מקדים לפגיעה בעצם, או שלעיתים הפגיעה בעצם מופיעה ללא עליית הסידאן בדם? שתי האפשרויות קיימות גם עלייה בסידן ללא פגיעה בעצם וגם פגיעה בעצם ללא עליה בסידן. עליית הסידן במחלה זו נובעת מהפרשה של חומר בעל פעילות ביולוגית על ידי תאי המילומה.
3.האם היית ממליצה על בדיקת MRI תקופתית לסובלים ממיאלומה זוחלת? לא באופן סוחף אבל על כל תלונה הכי קטנה כדאי לעשות הדמיה בצילום CT או MRI על פי רמת החשש
פרופסור דינה
תודה
פרפ׳ בן יהודה שלום,
תודה על תשובתך, הצלחת להרגיע אותי.
Li carLi car
שלום,
בת 29, עם רקע של לימפומה פוליקולרית, עד לפני שנה וחצי קיבלתי טיפול משמר של מבטרה.
לפני שלושה חודשים התפתחה אצלי בצקת לרינגיאלית ממקור לא ברור. כחלק מהבדיקות נשלחתי לבדיקת תת אוכלוסיות לימפוציטים במחלקה האימונולוגית.
בשני קריטריונים אני לא בטווח
1. B Cell% c 0 - התוצאה 5
2. CD19FACS - Blood - התוצאה 85.
האם זו תוצאה סבירה או שעלי לפנות לרופא להמשך מעקב וטיפול?