שלום רב.
אני בטיפולים כימוטרפיים כתוצאה מלוקמיה חריפה. כרגע טיפול של שבוע.
הבנתי מהאחות שלאחר השחרור הביתה, אמורים להמתין כשלושה ימים לפני קיום יחסי מין. האם שלושה ימים זה מספיק? ( אין חשש להריון ). אין סכנה לבן הזוג ?
איזה והאם בכלל צפויות לי לאחר השתלת מוח עצם מחלות או הגבלות בריאותיות?
בפירסומים ברשת לא מצאתי התייחסות לשאלה זו.
כמו כן,מה אומרת הסטיסטיקה/ניסיון על אחוזי הצלחה לעומת אחוזי תמותה?
תודה מראש !
שלום פרופ,
אני מוגדר כMGUS. לאחרונה קראתי מ"ס מאמרים המתארים אפשרויות ניבוי
מדוייקות יותר לגבי התכנות "מעבר" ממצב MGUS למחלה. בין היתר צוין הערכה
אישית של כל מטופל לפי פרופיל גנטי ופרמטרים נוספים אשר יתנו אינדיקציה לגבי הסיכוי ל"הדרדרות" למצב מחלה פעילה.
שאלתי: בהנחה שקיימת אפשרות ניבוי שכזו (או לפחות מדדים מדויקים יותר ) ,
מדוע להיצמד תמיד לרעיון של WATCH&WAIT , המלחיץ כשלעצמו?
האם התרופות הן עד כדי כך מסוכנות? האם עדיף להתחיל טיפול (נכון להיום) רק במצב מחלה? (כאשר יתכנו כבר נזקים לא הפיכים)
לדוגמה , במחלות לב יש טיפול ראשוני מניעתי (סטטינים לדוגמה ) .
אשמח לדעתך בעניין כמו גם להפניות למחקרים חדשים בתחום.
תודה ( איש עם MGUS וחרדות :) ).
האם יש טיפול לחיזוק עצמות,לפני שיתחילו להישבר? כדורים ללא תופעות לוואי משמעותיות?
האם כאשר הסידאן בדם חורג מהנורמה,זה רק בתהליך התפוררות העצם?
האם אין בדיקות חדשות,גם יקרות ושאינן בסל הבריאות,החוזות את שיפוע התקדמות המחלה? או שההתפרצות היא מהירה ולא ניתן לחזות לפי שיפוע העבר על הצפוי בעתיד?
נכון אבל כל הרופאים אמרו לי שזו בדיקה המטולוגית, אפשר שתגידי לי רק במה מדובר?
המון תודה
שלום
חברתי עברה כריתת שד וטופלה בכימו ותרופות. האם יתכן ששיקול דעתה ואופן קבלת החלטות במסגרת תפקידה בעבודה השתבש בעקבות הטיפולים? נראה שהיא שוגה הרבה לאחרונה בקבלת החלטות שגויות.
ד"ר בן-יהודה שלום,
בעלי מאובחן עם הודג'קין, טופל בESCALATED BEACOPP וב-ABVD ולאחר כחצי שנה חזרה המחלה והוא עובר כימותרפיה לקראת השתלת מח-עצם עצמית. עבר אשפוז אחד של ESHAP ובעקבות חוסר תגובה הוחלף הפרוטוקול לIGEV. שוחרר מאשפוז ביום שני, ומאז סובל מגרד עז בכל הגוף ופצעים - משהו שהיה בעקבות סבבים קודמים של כימותרפיה אבל לא בעוצמה כזו.
מה ניתן לקחת או למרוח על-מנת להקל על הגרודים? הוא חושש לפגוע בטיפול באיזשהו אופן אבל אולי יש משהו טבעי שיכול להקל?
תודה רבה!
ערב טוב,
בן 77 שנים. מזה כשנתיים סובל מהיצרות מסתם אאורטלי, במעקב רופא לב. מטופל באמלו ללחצ"דג ואספירין . פעיל ומתפקד כרגיל. אין עייפות, אין חום, כלום. תיאבון מצויין.
במסגרת סבב בדיקות השבוע : המוגולבין 9 , פריטין 4, טרנספירין 320, בי 12 תקין, חומצה פולית תקינה. שקיעת דם : 88.
PSA תקין. תיפקודי קרישה: תקינים, בלוטות : תקינות,
ערכי הלימפוציטים תקינים. אין עדות לסוכרת.
בבדיקת שתן : כדוריות דם אדומות 33, כדוריות לבנות 70. US כליות : תקין,
הרופאה הפנתה לגסטרו+ US בטן עליונה .
נראה לי שאני צריך בירור מקיף בענף רפואה אחר.
איזה בדיקות היית ממליצה כדי לצאת מהספק ?
בתודה
בוקר טוב,
יש מצב לבדוק דימום פנימי כתוצאה משימוש באספירין ?
בת 65.
בעקבות ברור לאפשרות של פיברומיאלגיה-בגלל כאבים וקרישיות יתר-בגלל קימות במשפחה, עשיתי בדיקות דם ובטעות רופא המשפחה לחץ על הבדיקה הנ"ל.בדיקות הדם יצאו בסדר אבל הבדיקה הזו שניתנה לי בטעות שלא עפ"י בקשת הראומטולוגית יצאה 2630. בצעתי אותה פעמיים בהפרש חודש וחצי ויצא ערך דומה (ערכי igg,igm,iga יצאו בתחום הנורמה).
כיון שהרגשתי הכללית בסדר (חוץ מכאבי הגב והמפרקים) ,רופא המשפחה לא יודע בדיוק מה לעשות איתי.
שאלתי- האם עלי לפנות לרופא המטולוג לברור יסודי יותר? או כיון שהבדיקה ניתנה "סתם" להתעלם ממנה או לבצע מעקב איזשהו כדי לודא שאין עליה ברמה?
אני שנה וקצת לאחר השתלה עצמית (עקב הודג'קין).. עשיתי בדיקות נוגדנים (צהבת, חצבת, אדמת, פוליו וחזרת) וכל הבדיקות חזרו חיוביות לנוגדנים.
האם זה הגיוני שנשארו לי כל החיסונים לאחר השתלה? הרי אמרו לי שאצטרך להתחסן להכל מחדש..
בנוסף רציתי לשאול אם יש עוד נוגדנים שכדאי לבדוק?
שלום פרופ בן יהודה,
אני שנה וחצי אחר השתלה עצמית עקב מיאלומה. לאחר שנה התחלתי בפרוטוקול חיסונים שאני בעיצומו. נאמר לי שהמערך החיסוני נמחק בשל ההשתלה.
לפני כן לא עברתי בדיקת נוגדנים כמתואר ע"י השואלת הקודמת. האם יתכן ואני עושה חיסונים מיותרים? האם עלי לבקש לבצע בדיקת חיסוניותי?