שלום רב,
לאחר סיום 6 טיפולים של קוו ראשון בלימפומה פוליקולארית קיימת אפשרות/נהוג לתת טיפול תחזוקתי במבטרה כל חודשיים למשך שנה/שנתיים?
הבנתי שטיפול כזה מאריך כנראה את הזמן עד הישנות אך לא את מועד הטיפול השני וגם לא את תוחלת החיים? מאידך לטיפול כזה יכולות להיות תופעות לוואי של זיהומים.
אודה לך מאוד באם תוכלי להבהיר את השיקולים בביצוע טיפול תחזוקתי במבטרה ואת עמדתך/המלצתך.
תודה רבה!
שלום פרופ. בן יהודה,
אני מטופלת בR-CHOP עקב DLBCL. לאחרונה אני חשה בנימול באצבעות הידיים וברגליים.
קראתי שגלוטמין ואלפא ליפואיק אסיד עוזרים במניעת נוירופתיה עקב הכימו. האם ידוע לך על כך?
בברכה ןתודות עמוקות,
איריס
שלום לפרופסור בן יהודה.
אני בת 22, כשנתיים אחרי השתלה עצמית.
כשהשתחררתי אז הזהירו אותי לא לשתות מים מהברז ולא לאכול יוגורט עם חיידקי BIO ולא לאכול במסעדות, וכו'..
כיום כאמור, אני שנתיים אחרי, פט-סיטי נקי, מחוסנת, בדיקות דם תקינות, ואני בלי תרופות.
רציתי לשאול עד כמה יש להיזהר מ:
יוגורט, מים מהברז, מסעדות,
וכן - מה לגבי חשיפה לשמש והסרת שיער בלייזר?
בתודה מראש, גל.
שלום פרופסור דינה בן יהודה היקרה, לאחר רמיסיה מאוקטובר 2013. טופלתי ב 12 כימותרפיות ABVD.. לאחר מספר טיפולים החלתי להרגיש קושי בשאיפת אויר והחל לי שיעול חזק, הרופא לא זיהה שיש רגישות לבלאומצין עד טיפול עשירי כולל. יחד עם תופעת לוואי זו הרגשתי שאני לא מסוגלת לצאת לשמש אפילו למספר דקות עד עכשיו אני מרגישה רגישות גבוהה לחום ושמש וביום חם מרגישה רע מאוד (גם במקום מקורה), יש לציין שעדיין יש קשיי נשימה שאינם נחווים כהתקף אלא על פני מספר שעות יש תחושת התאמצות בכניסת אויר. השאלה שלי: סובלת כבר שמונה חודשים מאז סיום הכימו ועד עכשיו מגירוד בלתי פוסק בכל גופי, לא מצליחה להירדם ומתעוררת מהגירודים מתוך שינה. האם ידועה תופעת לוואי של גרד עוצמתי ל ABVD לחולה שחווה רגישות יתר לתרופה? מרגיש לי, כאילו העור חווה טראומה קשה וכעת הוא מעקצץ בלי סוף.
אשמח לתשובתך תודה רבה רבה
לא נראה קשור לבלואומיצין. צריך מעקב ריאות לגבי הנשימה ובאשר לגרד מתי היה CT/PET אחרון אם זה מכבר והיה תקין כדאי לפנות לרופא עור
אני ממש זקוקה לעזרה!!! הבן של חברה קרובה בן 8 חלה בסרטו מסוג סרקומה יואינג בגולגולת. הוציאו את הגידול ועשו כימוטרפיה אך כעבור כמה חודשים המחלה חזרה. יש לו גידול כרגע בעמוד השדרה ובאיזור הפנים, עין שמאל. הרופאים אינם מלאי תקוות לצערי. אך וזאת שאלתי בעצם- ניתנה לו תרופה נסיונית בשם: חומצה 2 הידרוקסי לגולאית. הוא לוקח אותה כבר כמה חודשים אנו מקווים שהיא תועיל. אני לא מצליחה לקבל שום מידע על תרופה זו, הם מקבלים אותה דרך ארגון מסוים. מה זו התרופה הזו??? היא עולה לחברה שלי 7000 ש"ח לחודש (שבועיים לוקח ושבועיים הפוגה) זה סכום לא אמיתי!! זה שווה את זה???בבקשה תנו לי תשובות...
תודה, סיון
שלום - אני חולה מיאלומה. טופלתי בוולקייד ועכשיו ברבלימיד.
תגובה טובה לתרופה
בבדיקות דם רמת הקלציום עלה כל הזמן וכיום 10.4 (גבול עליון)
נוטל ויטמין D 2800 יחבל ליום וגלולות קלציצ'ו 500 ביום
האם דרוש שינוי במינון הסידן? ויטמין D? האם יש סיבה אחרת שבגללה הקלציום עולה?
מה תופעות הלוואי של קלציום גבוה?
בברכה, ננהלי
לפני כארבע שנים קיבלתי טיפול ב FCR, מחסור חמור בהמוגלובין גרר עירויים של הרבה מאוד מנות דם עד לשיקום מלא של תפקוד מח העצם כעבור כשנה. נשארתי עם רמות פריטין גבוהות מאוד שגררו הרבה הקזות דם וירידה הדרגתית ברמות הפריטין בתהליך ההקזות עד לתייצבות ברמה של ng/ml 700-800 לפני כשנה. מרמה זו כמות הפריטין לא יורדת בשנה האחרונה. יש לציין שבכל התהליך רמת הברזל תקינה לחלוטין.
א. האם אפשר לשער מדוע רמת הפריטין לא ממשיכה לרדת לנורמל?
ב. האם ברמות אלו יש סכנה לשקיעת פריטין ולסתימת נימי דם לאורך זמן?
ברשותי כלבה אהובה עד מאד.
האם בעקבות השתלת מח עצם חלה הגבלה כל שהיא על מגע עם בע"ח ?