שלום שמי שרית מספר כ 3 שבועות יש לי כאב חזר במשפיה בצד שמאל. לפני מספר ימים הבחנתי בנפיחות באזור המפשעה( יש לציין שעברתי נתוח הרניה לפני 3 וחצי שנים) נבדקתי אצל כירוג שחושד שזה בלוטה לימפה מוגדלת ולכן שלח אותי לבדיקות.
כמו כן יש לציין שלפני כ 6 חודשים לערך עשיתי קעקוע ברגל ימין והכול היה בסדר ובנוסף לפני כ 4 חודשים ברכל ימין באחת הרגלים היה לי כאב באחת האצבעות כאב שמלווה בנפיחות ואדום שבסוף התפתחה לפטריה.... שאלתי היא האם יש סיכוי שזה מהקעקוע למרות שאני כמעט בטוחה שזה מהפטריה?
שמי אורית בת 38 ברקע בעיה נוירולוגית של חוסר שיווי משקל הולכת בעזרת הליכון בבדיקת הדמייה התגלו מוקדי דלקת במחומר הלבן בראש התחלה של בעיה אוטואימונולוגית בנוסף תת פעילות בלוטת תריס ותסמונת המעי הרגיז
במשך תקופה סובלת מבעיה של חוסר דם וכעת אף החמיר בדברים נוספים בבדיקות שעשיתי לפני שבוע
vitamin d התוצאה שלי היא 26.90 שהנורמאלי הוא 75
vitamin b 12 120-180 שהנורמאלי הוא 170-712
mchc שלי 32 50 שהנורמלי הוא 33.0
הפעם גם רופאת המשפחה התקשרה אלי במיוחד להגיד שאקח ויטמינים
השאלה שלי בגלל שכבר הרבה זמן יש קצת בעיה של חוסר דם ולאחרונה התגבר בכמה דברים האם יש צורך בגלל זה לפנות לברור המטולוגי ?
שלום וברכהבן 19 חולה stage lllS A, HODGKIN'S LYMPHOMA מה הטיפול המתאים למצב?ומה הם סיכויי ההחלמה? בתודה מראש
שלום פרופסור,
אמי אובחנה לפני חצי שנה כחולה בלימפומה פולקולרית stage 2
לאחר התייעצות עם המטולוג וגם התייעצות איתך. הוחלט על הקרנות בלבד לאזור המפשעה בצד שמאל.
לפני 3 חודשים ביצעה פט סיטי תקין. ואין עדות למחלה.
לפני שבועיים הרגישה במישוש בלוטת לימפה נפוחה בצד ימין של המפשעה.
הנפיחות בבלוטה לא עוברת
האם זוהי עדות לחזרת המחלה? קראתי שסוג זה של לימופמה איטי מאוד. האם יתכן שינוי כל כך מהר?
האם לא היתה צריכה לעשות טיפול במבטרה בהפוגה?
תור להמטולוגיה רק עוד שבועיים.
תודה רבה,
פרופ' דינה בן חיים שלום רב
לפני כחודש אחי ביצע MRI כהמשך בירור תהליך גדול בטחול . להלן צירפתי את התוצאה ( אם תוכלי בבקשה לעיין בה) . הרופאים בהם התייעץ אמרו כי הם סבורים כי התהליך שפיר אך ישנה גם אפשרות לממאירות ולא ניתן לדעת בוודאות. אחי בן 27 ונורא מבוהל. איננו יודעים למי לפנות, מה לחשוב, כיצד ניתן לדעת האם התהליך ממאיר ובמי להוועץ. אשמח אם תוכלי ולו מעט להאיר את עיינינו. תודה מראש נטלי
שלום,
אמי התחילה טיפול abvd כפול6 בעיקבות לימפומה הודג'קין. השבוע תסיים בע"ה את הקורס הראשון. האם יש אפשרות לשלב גם צמחי מרפא כמו אכינצאה?
תודה על תשובתך
שלום רב פרופ. בן-יהודה,
פלני שבוע תחלתי בטיפולי R-CHOP לטיפול בDLBCL. האם יש קונטראינדיקציה ליטול כורכום? כ"כ אני נוטלת באופן קבוע טריקרטיה .ראיתי במקום כלשהו שלא רצוי ליטול פוליק אסיד בזמן טיפול כימו. האם ידוע לך על כך?
אלי