שלום
מזה כחודש סובל מכאבי תופת בבטן תחתונה שפעם לכל הרוחב,פעם לחילופין לשני הצדדים ולאחרונה צד שמאל עם הקרנה לאשך שמאל ולירך שמאל.שמקשה על ההליכה .בבדיקות נתגלתה המטוריה מיקרוסקופית,בUS -הודגמו שני נגעים תת הדיים בטחול בקוטר עד 3,3 ס"מ שטיבם לא ברור. מבנה תת הדי בגודל 4,4*6,5 ס"מ עם מחיצות בתוכו ללא זרימת דם, באזור פארא-אורטלי משמאל.הומלץ על CT שבו הדוגמו קשריות לימפה מוגדלות במספר מיקומים .הומלץ על השלמת הבדיקה ע"י CT חזה ,לבחון אפשרות ביופסיה שלא מאזור הפרא-אורטלי .בן 74 סובל מערמונית מוגדלת שפירה.
אם אפשר להאיר את עיני במה דברים אמורים אודה מאד.
תודה.
אתה צריך לחזור לרופא ששלח אותך ל-CT על מנת שישקול ביצוע ביופסיה
שלום רב!
אני בן 47 אני מאובחן כחולה ב essential throboccytosis מזה שנה וחצי.
המחלה התגלתה עקב שפעת חריפה. הגעתי ל 1.700.000
נוטל 1500 מיליגרם הידראה ליום ואחד אספירין.
עד חודש מאי האחרון הטרבותציטים היו בגדר הנורמה
בחודש מאי היה לי שפעת וניתוח שתלים בשיניים ודלקת בבלוטת חלב בגב לקחתי הרבה אנטיביוטיקה מכמה סוגים. מחמת החולשה שהיתה לי לא לקחתי את המינון של התרופה הידראה שהוא שלש ליום אלא פה ושם החסרתי המינון שנים ליום.
בבדיקה החודשית התברר שעלה מאוד מספר הטרמבוציטים ל 900000 הבנתי כי הרופאה בעצמה אינה מבינה מדוע קרה הדבר, אפי' שאני לוקח התרופות.
שאלתי.
האם אני מטופל נכון?
בתודה מראש
שלום רב
רציתי לשאול
1 מה הכוונה לאתרי לימפומה נודליים מעל ומתחת לסרעפת
2 מה הכוונה לקליטות מוגברות בנזו-ואורופרינקס בקשירות תת עוריות מרובות ?
3לפני מספר חודשים הופיעו לי בלוטות בראש בפנים ובצאוור ובכלל עוד בפלג הגוף העליון רציתי לדעת האם זה קשור ל קשריות תת עוריות מרובות (התשובה מה סי טי פט)
תודה רבה
תודה רבה על התשובה
רציתי גם לשאול האם הבלוטות התת עוריות נעלמות אם הטיפול
R-chop
בהנחה שיש נסיגה של המחלה ?
שלום רב,
האם ההנחיה שלא לקיים יחסי מין במהלך טיפול כימותרפי הוא רק בכדי למנוע אפשרות של הריון או שקיים גם סיכון נוסף בקיום יחסי מין לבן הזוג הבריא? במידה וקיימת הגנה מפני הריון של טבעת/גלולות ואין סיכוי להריון, האם יש סיכון לאחד מבני הזוג בקיום יחסי מין בזמן קבלת טיפול כימותרפי של בן הזוג השני?
שלום ,
אני בהריון , שבוע 33.
השבוע עשיתי בדיקת דם , כל התוצאות בטווח הנורמה למעט הבדיקה: Myelocytes % Confirmשיצאה לי 4 שהטווח הינו 0-0.1.
חשוב לציין שיומיים לפני הבדיקה הנ"ל ביצעתי חיסון נגד שעלת.האם החריגה בגלל החיסון?? האם בגלל ההריון??או שמשהו לא בסדר??