אני מאובחנת כחולת AML קיבלתי מספר טיפולים כימוטרפיים, מועמדת להשתלה עצמית. הטיפול האחרון הסתיים לפני שבועיים כך שהספירה עכשיו נמוכה ואמורה להתחיל לעלות . לפני יומיים אושפזתי עקב חום 38 שירד כבר כשהגעתי לאשפוז, אך התחילו אנטיביוטיקה בוריד.
כשהמוגלובין היה נמוך בפעמים הקודמות בערך 6 קיבלתי מנת דם והערך עלה במשך הזמן עם הספירה. . אך השבוע הספירה אכן מתחילה לעלות אבל ההמוגלובין לא. קיבלתי שלוש מנות דם השבוע.. בימים ראשון שלישי וחמישי. הערך ביום ראשון היה 6 ועלה ל 7.1 ביום שלישי באשפוז לאחר מנת דם היה 7.5 וביום חמישי לאחר מנה נוספת נשאר בסביבות 7.
מה יכולה להיות הסיבה שההמוגלובין לא עולה? והאם אפשר להמתין ולא לקבל מנה נוספת אם יחליטו לתת?
ערב טוב לך פרופ דינה בן יהודה
אימי מקבלת את jakavi 5מ"ג , האם התרופה פוגעת בכבד
לאימי האינזימים מאד גבוהים בתפקודי הכבד
בן 64 - פוליצימיה ורה . המוגלובין 14.2 והמוטוקריט 46.9 יציבים למעלה מחצי שנה למרות שבתקופה זו לא בוצעו הקזות דם. PLT ינואר=784 מרס=693 מאי=742. LDH עלה מ - 518 ל- 615 . WBC 13.8 בינואר - 11.5 במרס 14.8 כעת. עד עתה נטלתי אידראה 500 יום אחד 2 יום שני 1. נאמר לי כעת להגדיל את המינון ל חמישה ימים 2 כדורים , יומיים כדור אחד וחוזר חלילה.
מה דעתך ?
פר' היקרה שלום ,
בעבר כתבתי לך לגבי נושאים אחרים לגביי APL שהיה לי
תזכור :כרגע בהחלמה מAPL מטפל בארסניק ואטרא ללא כימו .
כרע אני בקונסולדציה סיבוב 3 מתוך 4 בתקווה להשיג החלמה מולקולרית בסוף סיבוב האחרון הרביעי.
שאלתי היא כמה זמן צריך לחכות על מנת שהזרע יהיה איכותי +- בשביל הריון והרעילות תתנדף?
שלום רב, לפני כשנתיים גילו לי הוצ׳קין ובמקביל פפילארי קרצינומה. לאחר פעמים דיסיקציה צווארית בה הוצאו בלוטת התריס ובלוטות לימפה נגועות וניתן לי יוד רדיו אקטיבי והתחלתי בטיפולי abvd , שישה מחזורים שאותם סיימתי בינואר 2013, מאז עשיתי כבר 3 פט סי טי ויש בלוטה צווארית אחת בגודל 2 ס״מ , בצוואר אחורי לארלי מימין , מאז הפט שהיה 5 חודשים לפניו ישנה הגברה קלה בעוצמת הקליטה ( כעת suv max כ- 3.1 לעומת כ- 2.2 בעבר) אך הממצאים היו בלתי ספציפיים ככל הנראה ריאקטיבים בלבד, יתכן על רקע דנטאלי. נרשם לי למעקב. יש לציין שקיימות לי עדין 3 גרורות פפילאריטת במרכז הגרון בגודל של 3.5 מ״מ כל אחת שאחריהן אני עוקבת והן אינן גדלו בשנה האחרונה. כעת אני בהריון, לפני ההריון הגוש הצווארי שהראה קליטה לא ברורה היה בגדר מעקב, כעת שאני בהריון הדילמה היא האם לבצע fna, או ללכת לניתוח- לביופסיה? יש לציין שאני כבר אחרי 2 ניתוחי צוואר, ואין הבחנה חד משמעית שיש שם הוצקין. מה דעתך האם ניתן יהיה להסתפק ב- fna, או שלחלוטין לא ואין ברירה אלא לבצע ביופסיה שתשלול לחלוטין את חזרת ההוצקין.
לתגובתך אודה, אלינור.
שלום רב,
אחרי הטיפול השלישי ואחרי שקיבלתי זריקת ניאולסטים 6 מ"ג במשך 3 ימים היו לי כאבי ראש חזקים ואחרי כמה ימים התחילה צרידות.
הצרידות נמשכת כבר שבועיים ובינתיים עברתי טיפול רביעי.
האם יש קשר ?,מה לעשות? האם יש מקום לדאגה? אני לא יכולה ללכת לרופא אא"ג בגלל המערכת החיסונית.
אודה לתשובתך.
בבדיקות הדם שלי בשנים האחרונות כל המדדים תקינים פרט לרמת פריטין גבוה מהנורמה הנעה מ184-234 במהלך השנים, האם זהו מדד בעייתי הדורש המשך בדיקות?